Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Namo pridavimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dimpolina
Atejo laikas galutinai priduoti baigta statyti nama, taciau nenorim patys uzsiimti visais tais popieriais- o dabar juk reikes, kad pasirasytu ir gaisrininkai, ir higienistai ir dar visa galybe kitu instituciju atstovu...
gal kas zinote firmas, kurios uzsiima tokiu popiereliu tvarkymu???

butu labai gerai gauti ju koordinates!

is anksto dekui uz informacija!
Romeo
Mums irgi panasus rupesciai arteja, bet kazkaip neteko girdeti apie tuo uzsiimancias firmas.
Kiek zinau patiems reikia kreiptis i savivaldybe (turbut g.gif )

Pasidalinkit patirtimi smile.gif
Miledi.N
Tikrai idomu, kaip priduoti namą? drinks_cheers.gif
Anksčiau, Sovietiniais laikais, reikėjo parodyti visus kvitukus, kur ir iš ko ėmei, o šiais laikais? unsure.gif
Romeo
QUOTE(gerlenda @ 2005 06 15, 15:59)
Tikrai idomu, kaip priduoti namą?  drinks_cheers.gif
Anksčiau, Sovietiniais laikais, reikėjo parodyti visus kvitukus, kur ir iš ko ėmei, o šiais laikais?  unsure.gif
*

negasdink tu manes su tais kvitukais verysad.gif
Gilelė
Dėl namo pripažinimo tinkamu naudoti reikia kreiptis į apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentą.
(Europos a. 1, LT-09308 Vilnius
Faksas (8 ~ 5) 212 61 18
www.apskritis.lt
Kodas 188601845
Priimamojo tel. (8 ~ 5) 212 66 25
priimamasis@apskritis.lt )

Reikia turėti: statybos leidimą, namo projektą, pastatyto namo kadastrinius apmatavimus.
Miledi.N
QUOTE(Gilelė @ 2005 06 16, 10:56)
Reikia turėti: statybos leidimą, namo projektą, pastatyto namo kadastrinius apmatavimus.
*

Ką reiškia kadastriniai matavimai?
Smaližė
QUOTE(gerlenda @ 2005 06 16, 10:41)
Ką reiškia kadastriniai matavimai?
*

kreipkis į Kdastrą, kad išduotų inventorinę bylą. 4u.gif (atrodo nesuklydau.. unsure.gif ) Jie atlieka matavimus namo, nubraižo.. Su ta knyga ir keliauji "aukščiau" mirksiukas.gif Jie ten žiūri, ar nenukrypai nuo projekto.. Labiausia kreipia dėmesį, ar nepakeista namo išorė - dydis, langų angos/vietos.. t.p. durų..
Mes dar irgi to pragaro nepraėjom.. doh.gif vis rankos nekyla..
Draugai pridavinėjo, tai klausiau, gal per pažįstamus.. tai atskaymas buvo toks - jo, visi 100 Lt Daukantą pažįsta.. blink.gif biggrin.gif O kiti niekam nieko nemokėjo ir sėkmingai pridavė.. 4u.gif
Tiesa dėl elektros instaliacijos.. ten reikia matavimų kažkokių.. Tai geriausia prašyt firmos, ar meistrų, kurie darė pasiklaust.. Bent jau mūsiškiai sakė, kad be problemų suorganizuotų pažymas.. bet kiekvieno taško "įtampos matavimas" kainuoja, tiksliau pernai kainavo, 5 Lt.. O pas mus tų taškų.. doh.gif
Iš tikrųjų gerai būt, kad pasireikštų tie, kas jau perėjo per tą popierizmo kalną.. 4u.gif
Miledi.N
QUOTE(Smaližė @ 2005 06 16, 11:47)
Iš tikrųjų gerai būt, kad pasireikštų tie, kas jau perėjo per tą popierizmo kalną..  4u.gif
*

Visi dar tik statosi, nes niekas nepasireiškė. ax.gif
jolaxus
truputi issitryne operatyvioji atmintis cry.gif bet esu per tai pati ejusi. cia jau beveik viskas parasyta, o detaliau apie kadastrinisu matavimus info galima rasti Registru centro psl http://www.kada.lt
suprantama visokiu elektros varzu matavimu protokolu reikes, nuoteku valymo projektu ir t.t. tik kantrybes tai reikes, tarkim kadastre atstoveti eiles ir isklausyti visokius ten stovinciu verksmus....
Romeo
QUOTE(jolaxus @ 2005 06 28, 14:54)
truputi issitryne operatyvioji atmintis  cry.gif bet esu per tai pati ejusi. cia jau beveik viskas parasyta, o detaliau apie kadastrinisu matavimus info galima rasti Registru centro psl http://www.kada.lt
suprantama visokiu  elektros varzu matavimu protokolu reikes, nuoteku valymo projektu ir t.t. tik kantrybes tai reikes, tarkim kadastre atstoveti eiles ir isklausyti visokius ten stovinciu verksmus....
*

O kiek laiko tau tai uztruko? Ir ar reikejo valdininkams vokeliu duoti?
jolaxus
QUOTE(Romeo @ 2005 06 28, 17:05)
O kiek laiko tau tai uztruko? Ir ar reikejo valdininkams vokeliu duoti?
*

siaip ja ne itin ilgai. kazkaip is anksto susiduriau su protingais zmonem, kurie darydami darbus (na kad ir tvarkydami elektra) perspejo, kad pridavimui reikes kazkokiu aktu ir s karto juos kaupem. Taigi nuejus i ta statybu prieziuros komisija viska turejau. O kadastre tai kazkas parekomendavo matininke, su kuria galima "susitarti", taigi ir susitarem:) kiek galejo, tiek padare "reikalinga" namo verte, ka reikejo ta parode, ko nereikejo, to "nemate" . Kaip cia kazkas jau rase - Daukantas viska gali biggrin.gif Tiesa, tai vyko pries pora metu vasara, tai siek tiek "uztempe" tik tos matininkes atostogos, kai ji matavimus atlikusi liepa ta kadastrine byla atidave tik rugseji, bet to jau nesureiksminau, dziaugiausi, kad pagaliau suitvarkem
aifa
QUOTE(Smaližė @ 2005 06 16, 10:47)
Tiesa dėl elektros instaliacijos.. ten reikia matavimų kažkokių.. Tai geriausia prašyt firmos, ar meistrų, kurie darė pasiklaust.. Bent jau mūsiškiai sakė, kad be problemų suorganizuotų pažymas.. bet kiekvieno taško "įtampos matavimas" kainuoja, tiksliau pernai kainavo, 5 Lt.. O pas mus tų taškų..  doh.gif
*

Hmm, aš pridavinėjau po rekonstrukcijos. Gal kad po rekonstrukcijos, tai ne taip griežtai žiūrėjo. Viskas užtruko pora mėnesių. Reikėjo atsivežti statybų inspektorę (kadangi rekonstrukcija buvo savavalinė, projektą padarė pagal faktą, tai nyukrypimų nebuvo biggrin.gif ). Ji išrašė kažkokį tai aktą, ant kurio reikėjo gauti parašus. Reiktų namie pažiūrėti iš ko, bet kiek prisimenu tai buvo higienistai, gaisrininkai, elektrikai. Tai dėl elektros nuvažiavau į Lietuvos energiją ir ten sumokėjau ar tai 30 Lt ir jie parašė pažymą, kad atliko varžų matavimus. Dar pagraudeno, kad pagal teisybę tai reiktų atlikti, bet jie užsiėmę ar panašiai. Gaisrinikai irgi nevažiavo, sakė, ai, ar ten pas jus viskas gerai, ir pasirašė. Higienisto net nemačiau palikau pas sekretorę, jokių neiaškumų jam nekilo, pasirašė ir iš sekretorės atsiėmiau. Ai, dėl nuotekų. Inspektorė liepė atsinešti sutartis. Tai nuėjau į kauno švarą ir sudariau šiukšlių išvežimo ir nuotekų valymo sutartį. Ją irgi pridėjau higienistui, nes jam tai aktualu.
Dėl pačio kadastro - tariausi su kadastro darbuotoja, o ne su privačia. Tai sumokėjau pagal jų įkainius, o ji ten jau žinojo kaip ir ką daryti. Eilę atstovėti teko tik užsakant kadastro matavimus, o paskui jau eidavau tiesiai pas matuojančią ir viską sutardavom.

Tiesa, visa tai buvo 2003 m.
Kaip sakoma senatvė cry.gif
Atrodo dar ėjau į gamtosaugą. Tai jie irgi pareikalavo nuotekų valymo sutarčių ir pasirašė.
Romeo
aifa, kokiame mieste tu pridavinejai?
aifa
QUOTE(Romeo @ 2005 06 29, 10:16)
aifa, kokiame mieste tu pridavinejai?
*

Kauno mieste.
Romeo
QUOTE(aifa @ 2005 06 29, 10:45)
Kauno mieste.
*

Girdejau, kad Vilniuje siuo klausimu sudetingiau cry.gif
Audry
Aš su dokumentais ir parašais jau pradėjau tvarkytis 2004 gruodį. Bet paskutinio parašo dar neturiu. Pradžiai reikia kadastrinių matavimų. Tam visiškai nebūtina kreiptis į www.kada.lt Tuo užsiima ir privačios firmos. Man pavyzdžiui nepatiko, kad kadastras tikslios kainos iš pat pradžių nenurodė. Sakė, kai išmatuosim, pasakysim. O va privačios firmos iš anksto gali pasakyti kiek kainuos. Aš sumokėjau 350 Lt.
Tada su namo projektu ir kadastrine bylute ėjau į savivaldybę, jie davė sąrašiuką iš kur ir kieno parašus gauti: elektrikų (dėl varžų matavimų), gaisrininkų apie atitikimą priešgaisriniams reikalavimams (pamenu, kad turi turėti gesintuvą, miegamuosiuose t.b. gaisro davikliai, prie židinio nedegi medžiaga, katilinės durys nedegios ir t.t, ir pan.), higienisto (net nežinau kam jo parašo reikia. Kaip Aifa sakė, palikau dokumentus raštinėj, ir atsiėmiau net nemačius inspektoriaus), aplinkos apsaugos inspekcijos (reikėjo sutarties dėl šiukšlių išvežimo).
Gavęs visu parašus vėl vyksti į savivaldybę, palieki dokumentus ir lauki kol jie atvažiuos apžiūrėt ir jau tada spėju bus viskas.
Aš parašiukus turiu, bet trūksta pačio svarbiausio -savivaldybės apžiūros. Iš kart įspėjo, kad nepasirašys. nes dar nepasidariau balkono tvorelės ir laiptų turėklų. man jie gyvent netrukdo, o priduot namo be jų negali...
Audry
Parašiau, kad pradėjau tvarkytis nuo 2004 gruodžio, o paskui pagalvojau, kad galima suprast, kad nuo 2004.12 iki dabar tvarkausi. tai ne visai tiksliai čia mintį išdėsčiau  biggrin.gif Gruodį per kokias 3 savaites tuos parašiukus surinkau. Tačiau, kol turėklų ir tvorelės nebus, negalėsiu toliau žygiuoti...
Romeo
Ar buvo pas tave elektrikai ir gaisrininkai, ar tiesiog pasirase nemate?
Sitak
O kaipgi visgi del tu kvituku, saskaitu, parodanciu, kad butent tu isigijai betona, armaturas ir plytas? Negi nereikia rodyti sutarciu su statybininkais, jeigu neturi medziagu pirkimo saskaitu? Kazkaip keistai atrodo, nes anskciau, kiek girdedavau, labai jau grieztai reikedavo... ?
jolaxus
QUOTE(Sitak @ 2005 06 29, 18:28)
O kaipgi visgi del tu kvituku, saskaitu, parodanciu, kad butent tu isigijai betona, armaturas ir plytas? Negi nereikia rodyti sutarciu su statybininkais, jeigu neturi medziagu pirkimo saskaitu? Kazkaip keistai atrodo, nes anskciau, kiek girdedavau, labai jau grieztai reikedavo... ?
*

Kazka girdejau, kad deklaraciju lyg jau nebereikalauja po to , kai prasidejo visuotinis pajamu deklaravimas, nes atseit mokesciu inspekcija gali tave ivertinti ar tu turejai tas pajamas ar ne...
Pries du metus buvo taip, kad daraisi tuos matavimus,ten nurodyta tavo turto verte, taciau registre gali įregistruoti tik tada, kai atnesi is mokesciu inspekcijos pazyma apie deklaracija. T.y. ta matavimu byla is pradziu lyg ir niekas, nes ji turi galiojimo termina per kuri turi buti iregistruota
Audry
QUOTE(Romeo @ 2005 06 29, 15:27)
Ar buvo pas tave elektrikai ir gaisrininkai, ar tiesiog pasirase nemate?
*

Gaisrininkas važiavo į vietą, o elektrikų parašą gavau už pinigus ir be apžiūros (jei gerai pamenu apie 150 Lt sumokėjau)
Audry
QUOTE(Sitak @ 2005 06 29, 16:28)
*

Tau jau atsakė jolaxus. Aš tik patvirtinsiu jos žodžius. Tvarka dėl pajamų deklaravimo įsigyjant brangų turtą pasikeitė nuo 2004.01.01. Anksčiau buvo taip, kad norėdamas priduoti namą ir jį įregistruoti turėdavai įrodyti iš kokių pinigų tu jį pasistatei.
Nuo 2004.01.01 VMI (valstybinė mokesčių inspekcija) to nebereikalauja. Pasistatei, susirinkai parašiukus ant pridavimo akto ir registruoji savo namuką. Registruojant nebereikia pildyti deklaracijos VMI is kur tu tų pinigėlių gavai. Tačiau... VMI bet kada gali tave pasikviesti ir pasiklausti. Be to, turbūt deklaravai savo turtą, turėtą 2003.12.31.Taigi VMI turi informaciją kiek pinigų tuo metu turėjai. Tavo darbovietė kiekvienais metais pateikia deklaraciją apie tavo per metus gautą atlyginimą. Galbūt tu net pati pateiki metinę pajamų deklaraciją (jei nori susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mok.). Žodžiu, jie turi pakankamai informacijos apie tavo gaunamas pajamas ir turimą turtą. O jei jiems kas nors neaišku, jie bet kada gali tave išsikvieti ir paprašyti pateikti įrodančius dokumentus.
aifa
4u.gif jau atsakė, atsiprašau
Palieku tik tai, kas šiaip įdomu ir susiję su pridavimu.
Kadastrinių matavimų byloje bus įrašyta statybinė vertė ir vidutinė rinkos vertė. O pas mus po kadastrinių vertinimo statybinė vertė gavosi 30 tūkst. Lt didesnė nei mes realiai išleidom. Kiek šnekėjau tai dabar už statybinę vertę nelabai pastato, nes tos vertinimo lentelės "atsilieka" nuo greitai augančių statybos darbų rinkos kainų, sako būna bent 0 proc. daugiau. Tai aš kaifuoju - statydami patys sutaupėme 30 o gal ir daugiau tūkst. Lt thumbup.gif O įdomu kaip pas kitas, ar yra skirtumas tarp įvertintos statybinės vertės ir realių statybų kainos? Ir koks maždaug, jei ne paslaptis?
Smaližė
O siaubeli, musiet man reiks gaisrininkus su Daukantu supažindint.. doh.gif Pas mane katilinėj durys - medinės.. cry.gif Nu bet aš dėl jų tikrai jų nekeisiu.. schmoll.gif

Dar įdomu, mes turim kadastrinę bylą, bet ji daryta, kad ne visos dar pertvaros buvo.. Jaučiu reiks naują vėl daryt.. g.gif doh.gif
SandraB
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 08, 16:08)
O siaubeli, musiet man reiks gaisrininkus su Daukantu supažindint..  doh.gif Pas mane katilinėj durys - medinės..  cry.gif Nu bet aš dėl jų tikrai jų nekeisiu..  schmoll.gif

Dar įdomu, mes turim kadastrinę bylą, bet ji daryta, kad ne visos dar pertvaros buvo.. Jaučiu reiks naują vėl daryt..  g.gif  doh.gif
*

Reiks, Smalize, reiks tongue.gif O is tikruju tai turbut ant tos pacios pabraizys ir apacioje parasys data, kada paskutini karta tikrinti duomenys smile.gif
Smaližė
Sandrita, dekui ... tongue.gif biggrin.gif
jolaxus
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 08, 18:08)
O siaubeli, musiet man reiks gaisrininkus su Daukantu supažindint..  doh.gif Pas mane katilinėj durys - medinės..  cry.gif Nu bet aš dėl jų tikrai jų nekeisiu..  schmoll.gif

Dar įdomu, mes turim kadastrinę bylą, bet ji daryta, kad ne visos dar pertvaros buvo.. Jaučiu reiks naują vėl daryt..  g.gif  doh.gif
*

na su gaisrininkais tai ko gero tikrai gausi derėtis blink.gif o dėl kadastrinės bylos, tai pas mus buvo daug pertvarų pakeista, tai matininkė sakė, kad jie to nevertina, atseit svarbiausia turi būti bendri namo gabaritai išlaikyti, kokie numatyti projekte, o viduje pertvaras gali stumdyti kaip nori - jie lygtai vertina namo kubatūrą, tad nuo pertvarų išstumdymų ji nesikeičia.
Smaližė
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 07:56)
na su gaisrininkais tai ko gero tikrai gausi derėtis  blink.gif o dėl kadastrinės bylos, tai pas mus buvo daug pertvarų pakeista, tai matininkė sakė, kad jie to nevertina, atseit svarbiausia turi būti bendri namo gabaritai išlaikyti, kokie numatyti projekte, o viduje pertvaras gali stumdyti kaip nori - jie lygtai vertina namo kubatūrą, tad nuo pertvarų išstumdymų ji nesikeičia.
*

Nu bet pas mane katilinėj yra išėjimas į lauką.. gal skau ne per labiausiai nusižengiau... Na žiūrėsim.. jaučiu dar negreit pridavinėsim.. nes tokius malonius darbus vis randu progą nukelt.. blush2.gif
Tai gal rimtai jie tik perrašys pataisymus ir psio.. g.gif Ui, kaip aš nemėgstu tų visokių popierizmų.. doh.gif
jolaxus
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 11, 10:43)
Nu bet pas mane katilinėj yra išėjimas į lauką.. gal skau ne per labiausiai nusižengiau... Na žiūrėsim.. jaučiu dar negreit pridavinėsim.. nes tokius malonius darbus vis randu progą nukelt..  blush2.gif
Tai gal rimtai jie tik perrašys pataisymus ir psio..  g.gif Ui, kaip aš nemėgstu tų visokių popierizmų..  doh.gif
*

na įkišiu savo trigrašį su savo logika: kiek prisimenu tai katilinėje labai gerai, kad yra išėjimas į lauką, tik atrodo durys privalo atidaryti į lauką, atseit esant sprogimui kad banga lengvai išmuštų tas duris ir kuo mažiau nukentėtų vidus
Smaližė
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 08:51)
na įkišiu savo trigrašį su savo logika: kiek prisimenu tai katilinėje labai gerai, kad yra išėjimas į lauką, tik atrodo durys privalo atidaryti į lauką, atseit esant sprogimui kad banga lengvai išmuštų tas duris ir kuo mažiau nukentėtų vidus
*

Na pas mus ne į lauką atsidaro, bet jos stiklinės ir langas yra.. Nes ir projekte raip numatyta buvo.. g.gif O gi projektas tai buvo derinamas us priešgaisrine dėl leidimo statybai.. Žinau tiksliai, gal dėl lempos jungiklio tai jis turi būti išorėje o ne katilinėje.. Ir durys turi atsidaryti į katilinę (vidaus)... Kad banga kaip tik jų neišmuštų.. Žodžiu, kai pridavinėsiu, tai sužinosiu, kad pas mus blogai.. mirksiukas.gif biggrin.gif
jolaxus
man atrodo kai pridavinėsi tai viskas priklausys ne tiek nuo teorinių reikalavimų, kiek nuo to ar sutaps jūsų ir to, kuris tikrins bei dės parašą bioritmų sutapimo biggrin.gif arba norės išdurti, arba palaimis su Daukanto pagalba rolleyes.gif
Urė
Labas rytas mergaitės, mane taip pat užklupo namo pridavimo bėdos, nes parduodu namą, o vienas iš pirkėjos pageidavimų yra 100 proc. namo pridavimas. Pernai dariau kadastrinius matavimus ir namo užbaigimas buvo 81 proc. t.y. namas - 85, o rūsys - 79. Įdomu, kaip jie skaičiuoja tą 100 proc. užbaigtumą, nes pas mane rūsys negyvenamas ir ten nieko daugiau nedaryta ir pirkėjai jis nereikalingas, o name viskas įrengta, liko tik plyteles grindų vonioj išklijuoti. Katilinėje durys medinės, išėjimas į namo vidų ir į garažą, taip pat yra langas. Gal kuri nors iš jūsų susidūrė su tokiu atveju? g.gif Gal kuri nors žinote ką nors apie 100 proc. užbaigtumą?
jolaxus
tai kaip suprantu ta pirkėja nori kad dokumentai būtų 100 proc., o susitvarkyti tai jie patys baigs, ar ne? o ka jeigu su registru centro matininku susitarti (ir su Daukanto kupiūros pagalba wink.gif ) , kad įformintų tą 100 proc. tačiau iš to išplaukia ne tik matavimai, bet ir galutiniai visų instancijų parašai, higiena, gaisrininkai, etc... Apie tai šitoje temoje anksčiau buvo kalbėta.
Urė
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 11:39)
tai kaip suprantu ta pirkėja nori kad dokumentai būtų 100 proc., o susitvarkyti tai jie patys baigs, ar ne? o ka jeigu su registru centro matininku susitarti (ir su Daukanto kupiūros pagalba wink.gif ) , kad įformintų tą 100 proc. tačiau iš to išplaukia ne tik matavimai, bet ir galutiniai visų instancijų parašai, higiena, gaisrininkai, etc... Apie tai šitoje temoje anksčiau buvo kalbėta.
*

Tai vat tame ir reikalas, kad man reikia viską sutvarkyti, nes paskambinau į Registrų centrą ir paaiškinau situaciją, tai jie pasakė, kad viską reikės man pačiai forminti ant savęs, nes visos pažymos tai mano vardu, leidimas statybai irgi mano vardu, tai su tom pažymom į kadastrą, ten man išrašys naują pažymėjimą, o jau tą naują pažymėjimą po pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo pirkėja formins ant savęs. Kaip sakoma pasaka be galo......
jolaxus
taigi taigi, čia parduoti labai greitai tai neišeis, jei registras nuo pat pradžios pradės reikalauti realaus to 100 proc. baigtumo. todėl ir sakau, kad čia bent jau tiek paskubinti galima tariantis, kad jie "nematytų" tų nebaigtumų... o toliau jau tai tikrai neprognozuojami dalykai kiek kurioj instancijoj uztruks. O gal tu geriau neforsuok, pamažu gali pradėti kažką tvarkyti, o gal per tiek laiko atsiras kitas pirkėjas, kuriam tai nebus esminis reikalavimas blink.gif ar labai jau komplikuotai parsidavineja tavo namas?...
Urė
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 11:55)
taigi taigi, čia parduoti labai greitai tai neišeis, jei registras nuo pat pradžios pradės reikalauti realaus to 100 proc. baigtumo. todėl ir sakau, kad čia bent jau tiek paskubinti galima tariantis, kad jie "nematytų" tų nebaigtumų... o toliau jau tai tikrai neprognozuojami dalykai kiek kurioj instancijoj uztruks. O gal tu geriau neforsuok, pamažu gali pradėti kažką tvarkyti, o gal per tiek laiko atsiras kitas pirkėjas, kuriam tai nebus esminis reikalavimas blink.gif ar labai jau komplikuotai parsidavineja tavo namas?...
*

Matai, ji ima paskolą, o vienas iš banko reikalavimų yra 100 proc. baigtumas. Beto jau sumokėjo man avansą, o laiko turiu iki gruodžio pabaigos, tai gal suspėsiu, jei ir labai jau viskas tempsis. Kaip pasakė pirkėja, svarbiausia bankui parodyti kadastrinę bylutę, kad viskas užbaigta, ir jie perves pinigėlius, o tuos popieriukus turiu laiko tvarkyti. O pardavimas, gerai pagalvojus, visai nekomplikuotas, nes suma nemaža, o ji net gerai nežiūrėjo to namo, labiausiai patiko vieta. Manau, kad su matininkais gal susitarsime, didžiausia bėda bus pažymos.
jolaxus
sėkmės ure!
Urė
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 12:12)
sėkmės ure!
*

Ačiū
Smaližė
QUOTE(Urė @ 2005 07 11, 11:10)
Matai, ji ima paskolą, o vienas iš banko reikalavimų yra 100 proc. baigtumas. Beto jau sumokėjo man avansą, o laiko turiu iki gruodžio pabaigos, tai gal suspėsiu, jei ir labai jau viskas tempsis. Kaip pasakė pirkėja, svarbiausia bankui parodyti kadastrinę bylutę, kad viskas užbaigta, ir jie perves pinigėlius, o tuos popieriukus turiu laiko tvarkyti. O pardavimas, gerai pagalvojus, visai nekomplikuotas, nes suma nemaža, o ji net gerai nežiūrėjo to namo, labiausiai patiko vieta. Manau, kad su matininkais gal susitarsime, didžiausia bėda bus pažymos.
*

Susitarsi su kadastru ir turėsi tą 100 proc.. mirksiukas.gif
Audry
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 08, 16:08)

Man irgi teko blush2.gif Pas mane ir daugiau neatitikimų buvo: pvz. turi turėti pažymą, kad stogo medinė konstrukcija yra padengta kažkokiu skyčiu ( doh.gif nepamenu kaip vadinasi). O kadangi mes statėmės ūkio budu, ir tą skystį tepė samdomi darbininkai, pažymos neturėjom). Tai čia viena. Kita, katilinės durys pas mane medinės. Trečia -tuo metu dar neturėjau prie židinio nedegios dangos. Tik vėliau užsisakiau tongue.gif Bet va, gaisrininkas jaunas, sukalbamas pasitaikė. O dar žmogui bėda -iš vakaro mašiną vagys nuvarė...
Smaližė
QUOTE(Audry @ 2005 07 11, 14:34)
Man irgi teko  blush2.gif Pas mane ir daugiau neatitikimų buvo: pvz. turi turėti pažymą, kad stogo medinė konstrukcija yra padengta kažkokiu skyčiu ( doh.gif nepamenu kaip vadinasi). O kadangi mes statėmės ūkio budu, ir tą skystį tepė samdomi darbininkai, pažymos neturėjom). Tai čia viena. Kita, katilinės durys pas mane medinės. Trečia -tuo metu dar neturėjau prie židinio nedegios dangos. Tik vėliau užsisakiau  tongue.gif Bet va, gaisrininkas jaunas, sukalbamas pasitaikė. O dar žmogui bėda -iš vakaro mašiną vagys nuvarė...
*

Nusisekė tau.. thumbup.gif
O mūsų stogą kai 2 firmos "darė", tai net nežinau.. Nors tie paskutiniai tai rimti bičai.. jaučiu gal suveiks jie mums pažymą.. Nors jie ne visą kostrukciją darė.. g.gif Nu ale gal susitarsim... Na prie židinio pas mane tai ir norėdamas neužkursi - plytelės visur.. tongue.gif A vat durys durys.. na bet jeigu tu prasisukai, tai ir mus gal praniesiot.. O jei ne - sakysim.. ahaa... pas kamiynką tai gerai buvo, o pas mus jau netinka.. tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Juokauju žinoma.. mirksiukas.gif biggrin.gif
SandraB
Gal kam idomu paskaityti, ka ministerija raso tongue.gif
  STR .11.01:2002                                                                                                        3 priedas (privalomasis)

Statinio pripažinimo tinkamu naudoti komisijai pateikiamų dokumentų
S Ą R A Š A S
            1. Patvirtintas projektas, nustatyta tvarka suderinti jo pakeitimai,  statybos leidimas.
            2. Darbo brėžiniai su pažymėtomis nuokrypomis nuo projekto (jeigu jos buvo). Pagrindinių ašių nužymėjimo aktai bei schemos.
            3. Sklypo kontrolinė geodezinė nuotrauka, kurioje pažymėta statinių bei būdingų žemės paviršiaus taškų padėtis aukščio atžvilgiu ir plane.
            4. Pagrindinių statinio konstrukcijų (pamatų duobių ir pamatų, karkaso, perdangų ir pan.) kontrolinės geodezinės schemos.
            5. Inžinerinių tinklų (vamzdynų, kabelių, šulinių ir kt.) kontrolinės geodezinės nuotraukos.
            6. Inžinerinių tinklų apžiūrėjimo ir išbandymo aktai.
            7. Statinių technologinių linijų bei sumontuotų įrengimų išbandymo aktai.
            8. Statinių vidaus inžinerinių sistemų bei kitos įrangos išbandymo (techninės būklės patikrinimo) aktai.
            9. Paslepiamų darbų patikrinimo aktai.
            10. Statybos produktų atitikties dokumentai.
            11. Geriamo vandens kokybės tyrimo, projekte numatytų triukšmo, vibracijos, apšvietimo ir kitų matavimų dokumentai.
            12. Statybos ir specialiųjų darbų žurnalai.
            13. Projekte nurodytų metalo konstrukcijų suvirinimo, medienos antiseptinimo, medžio bei metalo konstrukcijų, ugniaatsparinimo darbų kokybės laboratorinių patikrinimų išvados.
            14. Statinio (išskyrus gyvenamuosius namus, visuomeninius pastatus ir statinius, kuriems  nereikalingas statybos leidimas) techninis pasas.
            15. Statinio kadastrinių matavimų byla.
            16. Užsakovo ir rangovo pasirašyti rangovo (rangovų, subrangovų) atliktų darbų rezultatų perdavimo priėmimo aktai
Smaližė
Klausyk, Sandrita, tu man aparpuolį nori įvaryt? blink.gif
9,10, 16 p. iš kur aš gausiu tokius dokumentus? blink.gif Mane firma išdūrė ir dingo su visais popierais.. cry.gif Žodžiu, turiu 1-8 (atrodo) p. Jaučiu kad taip ir pragyvensim nebaigtoj statyboj... doh.gif
Audry, prašau mane nuramint, kad tau tiek daug nereikėjo... verysad.gif
Audry
Smaliže, man tikrai tiek dokumentų nereikėjo 4u.gif Bent kol kas biggrin.gif
O jau, kaip atrodo, tik finišo tiesioji liko. Apskritai, tik gaisrininkai daugiau kabinėjasi. Tik jie vieninteliai ir į vietą važiavo. Bet, kaip jau rašiau, jiems patinka spalvoti popieriukai biggrin.gif Tad visada gali išsisukti.
Perskaičiusi SandrosB punktus prisiminiau, kad laikrašty skaičiau, jog bus naujovės dėl pastatų techninių pasų. Atseit, visiems pastatams reikės turėti techninius pasus. Naujų pastatų be jų neregistruos, o anksčiau pastatytų neleis parduot. Žodžiu, ten rašė, kad su laiku visi turės turėti techninius pastatų pasus. Net butą parduodant bus reikalaujama to paso. O norint jį gaut, reikės ekspertus kviestis ir papildomus pinigėlius mokėti (laikraštis rašė -apie 500 lt). Bet kai skaičiau (prieš kokį pusmetį), tai dar buvo tik projektas. O ar jau patvirtino, tai nežinau. Man kol kas jo neprireikė, bet ar neprireiks į registrą einant nežinau g.gif
Smaližė
QUOTE(Audry @ 2005 07 12, 08:58)
Smaliže, man tikrai tiek dokumentų nereikėjo  4u.gif Bent kol kas  biggrin.gif
O jau, kaip atrodo, tik finišo tiesioji liko. Apskritai, tik gaisrininkai daugiau kabinėjasi. Tik jie vieninteliai ir į vietą važiavo. Bet, kaip jau rašiau, jiems patinka spalvoti popieriukai  biggrin.gif Tad visada gali išsisukti.
Perskaičiusi SandrosB punktus prisiminiau, kad laikrašty skaičiau, jog bus naujovės dėl pastatų techninių pasų. Atseit, visiems pastatams reikės turėti techninius pasus. Naujų pastatų be jų neregistruos, o anksčiau pastatytų neleis parduot. Žodžiu, ten rašė, kad su laiku visi turės turėti techninius pastatų pasus. Net butą parduodant bus reikalaujama to paso. O norint jį gaut, reikės ekspertus kviestis ir papildomus pinigėlius mokėti (laikraštis rašė -apie 500 lt). Bet kai skaičiau (prieš kokį pusmetį), tai dar buvo tik projektas. O ar jau patvirtino, tai nežinau. Man kol kas jo neprireikė, bet ar neprireiks į registrą einant nežinau  g.gif
*

Nu dėkui, truputį apraminai.. Jaučiu reiks vasarai pasibaigus žingsniuot ir mums popierių tvarkyt, kad paskui nereiktų sėdėt ir verkt... kokį kaimynų šunį apsikabinus.. blush2.gif biggrin.gif
SandraB
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 12, 08:32)
Klausyk, Sandrita, tu man aparpuolį nori įvaryt?  blink.gif
9,10, 16 p. iš kur aš gausiu tokius dokumentus?  blink.gif Mane firma išdūrė ir dingo su visais popierais..  cry.gif Žodžiu, turiu 1-8 (atrodo) p. Jaučiu kad taip ir pragyvensim nebaigtoj statyboj...  doh.gif
Audry, prašau mane nuramint, kad tau tiek daug nereikėjo...  verysad.gif
*

Nieko as Tau, Smalize nenoriu schmoll.gif smile.gif As tik istraukiau galiojanti STR apie statiniu pipazinima tinkamais naudoti tongue.gif
Pati savo namo neturiu ir vargu ar per ateinanti penkmeti ji pavyks pastatyti, gal veliau ..... ax.gif O is savo patirties sakau, kad pramoniniuose oblektuose visi tie punktai yra vykdomi.
O del tu techniniu pasu - dar kazkas darys sau pinigus tongue.gif "ciupineju" as tuos techninius pasus - paprasciausiais A4 formos zurnalas, kur nubraizyti pastato planai, pjuvis; detalizuoti pastato statybiniai elementai..... Nu nieko ten mandraus, todel nelabai isivaizduoju, kokiu tikslu jie butui reikalingi g.gif
Pasidomesiu smile.gif
Smaližė
QUOTE(SandraB @ 2005 07 12, 17:53)
Nieko as Tau, Smalize nenoriu  schmoll.gif  smile.gif As tik istraukiau galiojanti STR apie statiniu pipazinima tinkamais naudoti  tongue.gif
Pati savo namo neturiu ir vargu ar per ateinanti penkmeti ji pavyks pastatyti, gal veliau .....  ax.gif O is savo patirties sakau, kad pramoniniuose oblektuose visi tie punktai yra vykdomi.
O del tu techniniu pasu - dar kazkas darys sau pinigus  tongue.gif "ciupineju" as tuos techninius pasus - paprasciausiais A4 formos zurnalas, kur nubraizyti pastato planai, pjuvis; detalizuoti pastato statybiniai elementai..... Nu nieko ten mandraus, todel nelabai isivaizduoju, kokiu tikslu jie butui reikalingi  g.gif
Pasidomesiu  smile.gif
*

Dekui tau uz rupesti wub.gif 4u.gif
Kazi kur tu dirbi/dirbai, kad sitiek visko zinai... g.gif Per meeta tex issiaiskint.. ax.gif biggrin.gif
Audry
QUOTE(aifa @ 2005 06 30, 08:03)
4u.gif jau atsakė, atsiprašau
Palieku tik tai, kas šiaip įdomu ir susiję su pridavimu.
Kadastrinių matavimų byloje bus įrašyta statybinė vertė ir vidutinė rinkos vertė. O pas mus po kadastrinių vertinimo statybinė vertė gavosi 30 tūkst. Lt didesnė nei mes realiai išleidom. Kiek šnekėjau tai dabar už statybinę vertę  nelabai pastato, nes tos vertinimo lentelės "atsilieka" nuo greitai augančių statybos darbų rinkos kainų, sako būna bent 0 proc. daugiau. Tai aš kaifuoju - statydami patys sutaupėme 30 o gal ir daugiau tūkst. Lt  thumbup.gif  O įdomu kaip pas kitas, ar yra skirtumas tarp įvertintos statybinės vertės ir realių statybų kainos? Ir koks maždaug, jei ne paslaptis?
*

Tik dabar prisiruošiau pasižiūrėti į savo kadastro bylą blush2.gif Apskaičiuotos yra kelios vertės -atkūrimo kaštai (statybinė vertė) ir vidutinė rinkos vertė.
Kaip aiškino matuotoja, statybinė vertė apskaičiuojama namo tūrį (m3) dauginant iš kainos, paimtos iš jų turimos lentelės. Byloje yra įsegtas įkainojimo lapas, kuriame nurodyta matavimo tūris 710 m3, o grafoje "kainynas ir lentelė" -2.1.1.3. Spėju, kad tai nuoroda į jų lentelės eilės numerį. Grafoje "vidutinė vieneto st. vertė po indeksavimo" įrašyta 435 Lt. Šias sumas sudauginus, gaunami atkūrimo kaštai (statybinė vertė) -309 tūkst. Vidutinė rinkos vertė apskaičiuota atkuriamąją vertę dauginant iš vietovės pataisos koef. (pas mane 0,45). Taigi, vidutinė rinkos vertė mano atveju tik 139 tūkst. Sumos skiriasi daugiau nei du kartus...
Nelabai žinau ar tai gerai, ar blogai g.gif Man tai tie skaičiai iš dangaus paimti. Nes nei realių rinkos kainų, nei statybinės vertės neatspindi...
_Tomas_
As tai dirbu vienoje imoneleje kur uzsiimam tokiomis paslaugomis. Esam jauni nebrangus vyrukai smile.gif
Galime net pabandyti priduoti Jusu nama smile.gif
Zinoma jei jis buvo statomasis pagal projekta, tvarkinga statybine dokumentacija (statybos zurnalas) ir t.t.
O jei jau labai nusizenget projektui tai jau sudetingiau. Bet viskas imanoma wink.gif
beje maciau diskutuojama apie kadastrinius matavimus. Juos atlieka netik Registru centras. Seniau buvo jie monopolininkai taciau dabar nebe.
Jei kad idomu rasykit i povilazas@takas.lt wink.gif
Atsiprasau kad vyriskis i Jusu moteriska kompanija isiverze smile.gif

QUOTE(astavo @ 2005 06 14, 15:32)
Atejo laikas galutinai priduoti baigta statyti nama, taciau nenorim patys uzsiimti visais tais popieriais- o dabar juk reikes, kad pasirasytu ir gaisrininkai, ir higienistai ir dar visa galybe kitu instituciju atstovu...
gal kas zinote firmas, kurios uzsiima tokiu popiereliu tvarkymu???

butu labai gerai gauti ju koordinates!

is anksto dekui uz informacija!
*

Smaližė
QUOTE(_Tomas_ @ 2005 07 19, 16:26)
As tai dirbu vienoje imoneleje kur uzsiimam tokiomis paslaugomis. Esam jauni nebrangus vyrukai smile.gif
Galime net pabandyti priduoti Jusu nama smile.gif
Zinoma jei jis buvo statomasis pagal projekta, tvarkinga statybine dokumentacija (statybos zurnalas) ir t.t.
O jei jau labai nusizenget projektui tai jau sudetingiau. Bet viskas imanoma wink.gif
beje maciau diskutuojama apie kadastrinius matavimus. Juos atlieka netik Registru centras. Seniau buvo jie monopolininkai taciau dabar nebe.
Jei kad idomu rasykit  i povilazas@takas.lt wink.gif
Atsiprasau kad vyriskis i Jusu moteriska kompanija isiverze smile.gif
*

O ką reiškia tvarkinga statybinė dokumentacija? blush2.gif Mums iš karto statė firma, bet tiek nubrokijo, kad su ja susipykom ir jie pasiplove cray.gif Užbaigėm statybas, kaip čia pasakius, galbūt Ūkio būdu.. samdėm atskiras firmeles ar brigadas taisyt brokams ir užbaigt pradėtiems darbams.. Jokių dokumentų neturim, tik Suderintą projektą. Tai ką, mes jau neturim vilites priduot? blink.gif Ar tik jūs tokių sunkių atvejų nesiimat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.