Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Floristikos menas(3 tema)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
kaleda
Valio, mes priplepėsim ir trečią temą thumbup.gif
boruzzze
niu tikrai saunu keltis i naujus namucius!

kaleda, liabai grazus tavo darbeliai 4u.gif wub.gif tai cia vestuvems adrei - ania?

QUOTE(rimuze @ 2008 09 18, 12:49)
Mastau,mastau sitam sestadieniui reikia  doh.gif tai ,kaip padarysiu (jeigu gausis)
tai parodysiu. blush2.gif

Va koki papuosima dariau vestuvem ant sienos.Tik dejau negyvas geles,tik smilgos gyvos  biggrin.gif .Zinoma su gyvom gelem butu daug graziau.
user posted image
*

gaila, kad darbe nematau unsure.gif
rimuze
valio nauji namai user posted imageuser posted image

user posted image Vaisinkites

QUOTE(kaleda @ 2008 09 18, 13:09)
Bandau įžiūrėt kas per mdžiaga - balta. Niekaip nesuprantu. Matau tik kad tai kruopštaus darbo reikalaujantis gaminys. O ta raudona gėlytė - dirbtinė?
*

Medziaga tai is senuku tinklelis nuo uodu, o tas retesnis tinklelis tai naudojamas
gal sienu apdailai lotuliukas.gif ir dar agro plevele tongue.gif Jo ta raudona roze irgi dirbtine.
kaleda
Rimuzei-geras su tinkleliu, smagu atrasti visokias nefloristines medžiagas floristikai.
Boruze-kaip jautiesi? Vestuvėms dariau, ačiū. Bet tavo amariliai (ir vėl gi , atleisk, jei ne taip įžiūrėjau, bet mes su Julune nusprendėm, kad ten amariliai) man vis tiek gražesni.
Ačiū už šampaną biggrin.gif
Demokratija
kaip smagu, turime naujus namucius wub.gif
RI-JA
rimuže, ar tau kas nors pavyko sumeistrauti panaudojant tą gigantišką širšių korį? g.gif įtariu, kad nieko gero ten iš jo doh.gif
boruzzze
QUOTE(kaleda @ 2008 09 18, 18:13)
Boruze-kaip jautiesi? Vestuvėms dariau, ačiū. Bet tavo amariliai (ir vėl gi , atleisk, jei ne taip įžiūrėjau, bet mes su Julune nusprendėm, kad ten amariliai) man vis tiek gražesni.
*

aciu, gerai jauciuosi 4u.gif auginam pilvuka... ir laukiam atostogu.. sakau kitamet, kai jau bus lialis, bus galima bandyti daugiau siulytis vestuvems dekoruoti... gal pavyks siek tiek prisidurti lesu prie seimos biudzeto.. o juolabiau, kad tai man patinka rolleyes.gif
aga, ten buvo amariliai - jaunoji tokios norejo wub.gif tik geda, kad vis neidedu daugiau foto is tos sventes darbeliu blush2.gif
dabar turiu nauja rupesteli, siaip netaip nusprendem su saviskiu susituokti po 7 metu draugystes tai biski esu paskendusi i planavimus bei pamastymus kokios puokstes pati sau noreciau unsure.gif rolleyes.gif visada masciau, kazin kaip butu, kai butu mano vesttuves, ar pati sau daryciaus, ar ka nors samdyciau g.gif bet pakolkas laikausi tokios nuomones, kad nusipirkus gargzduos gelyciu man bus pigiau, o jei kas ir nepavyks, tai galesiu pati save kaltinti tongue.gif
nu o kaip tu jautiesi? kaip pilvuko gyventojas? ax.gif
kaleda
Va čia tai geras uždavinėlis -puokštė sau. Neseniai peržiūrėjau albumą su savo ir draugių vestuvėmis, tai nusprendžiau kad pas mus visiškas grybas buvo tos puokštės(veiksmas vyko prieš 10-14 metų), kad geriau jau būčiau pundelį kokių vienos rūšies gėlių susirišus ir tai geriau būtų buvę. na bet tada tokia pasiūla tik ir tebuvo. O kokio tipo puokštės norėtumei?
Gyventojas turbūt gerai gyvena, yra kankinamas mamos nerimu dėl visokių tyrimų. Esu pačiam lakstymo pas gydytojus įkarštyje.
Aha, man irgi vestuvių dekoravimas labai patinka...
Tiesa, pirmą kart bandžiau užsisakyti internetu gėles ("Tik jums"), nes reikėjo būtent tokių kalijų, kokios buvo nuotraukoje. Na ir viskas gerai pavyko, radau atskirai atidėtas.
Dabar kažkoks letargas-lyg ir idėjų yra, tačiau niekas neišbaigta, nesusiguli į kažką realaus.
Kaip ir mūsų temelėje-tik paskutinėmis dienomis pajudėjom.
Sėkmės renkatis sau puokštę. Kada toji reikšmingoji diena? smile.gif

Rimuže-koks širšių korys? Ką mes pražiopsojom? g.gif
rimuze
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 09 18, 20:10)
rimuže, ar tau kas nors pavyko sumeistrauti panaudojant tą gigantišką širšių korį? g.gif  įtariu, kad nieko gero ten iš jo doh.gif
*

Gaila gera daikta gadinti mirksiukas.gif

Rimuže-koks širšių korys? Ką mes pražiopsojom? 

Vat,vat viena mamyte turejo toki dideli sirsiu nama,kori ( kur sirses pacios pasidaro) Ir pasiulino man. Sako gal ka sumastysi ir grazaus padarysi.
Man pagailo gadinti grazu daikta doh.gif ir jis saugiai stovi mano sendaikciu palepeja. Va tokia istorija biggrin.gif
Demokratija
Sveikos 4u.gif
Parodysiu sena puokstele kurios dar nerodziau, gaminta kai mokiausi floristikos. Teipuotos vielos karkasas, dekoruotas klevo lapu koteliu kilimeliu, rozes, anturiai...
user posted image

Kokybe prasta nes foto nuskanuota smile.gif
kaleda
Gražu, labai graži rudeniškų spalvų paletė, iš kart norisi eiti į parką ieškoti klevo lapų.
Demokratija, matau, kad esi tobulai įvaldžius vielą smile.gif
rimuze
labas rytas 4u.gif

Demokratija thumbup.gif thumbup.gif grazi labai puokste .

Nu parodau as savo papuosta bonka blush2.gif pirmas blynas gal ir prisviles
,bet as stengiausi. blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Per daug sutrumpinau roziu kotelius fool.gif man noretusi, kad jos labiau islystu.
Bet jau yra,kaip yra. Kita karta zinosiu.
kaleda
O man atrodo visai šauniai (labai patiko bergraso (ten jis?) pavingiavimai). Gal tik rožių ne raudonų norėtųsi, tačiau gal toks užmanymas.
Šaunu thumbup.gif
Demokratija
kaleda, pastebejai teisingai su viela daug praktikos teko tureti, kai mokiausi floristikos dazniausiai darydavom karkasines puokstes, jos budavo skirtos Kongresu rumuose ten vykstanciu renginiu dalyviams. Sakykime, smuikininkams gamindavome is vielos smuiko formas ir pan. Tik su viela dirbti reikia nemazai laiko- kol apteipuoji, kol sulankstai, sutvirtini, is bergraso formas ispini... zodziu darbelio daug... bet efektas labai geras smile.gif
rimuze, l.grazus butelio dekoras, tik kad ten butelio virsuje tas pavyniojimas (berods, ten rafija apvyniota) turetu zemiau baigtis, labai svarbu dekoruojant buteli, kad dekoras netrukdytu butelio atidarymui, vis del to ji skirta ne tik grozetis, bet ir gerti... tai va, tokie mano pastebejimai... 4u.gif
Demokratija
Pasiziurejau, siais metais keistai "Ziemos puokste'2008" vyks gruodzio menesi, anksciau budavo lapkriti rolleyes.gif Ar vaziuojat kasmet i ta rengini? Praeitais metais nebuvau, siais reikes butinai nulekti...
kaleda
Tikrai keista. Vėlokai. Nežinau, noro tai yra, o kaip ten su tuo mano judrumu bus?
My Webpage-va čia turbūt irgi įdomu būtų.
Tokiam buvau Rygoje pavasarį, patiko.
rimuze

aciuks.gif aciuks.gif
Ten rozes ruzavos,bet ant foto atrodo,kad raudonos doh.gif

Demokratija labai aciu uz paaiskinima aciuks.gif as tundra puosdama net nepagagalvojau,kad ji reiks ir atidaryti doh.gif biggrin.gif Kita karta zinosiu.
Zinokit man patiko puosti thumbup.gif Gaunasi ir bonka, ir puokste viename, ir plius grazu thumbup.gif
myliuvasara
o senos temos nera?
Surfinija
QUOTE(rimuze @ 2008 09 19, 10:12)
user posted image

Man labai gražu smile.gif O rožių kotelių galai įmerkti į kokią kempinę ar mėgintuvėlį? g.gif
Demokratija
QUOTE(rimuze @ 2008 09 21, 13:27)

Demokratija labai aciu uz paaiskinima  aciuks.gif as tundra puosdama net nepagagalvojau,kad ji reiks ir atidaryti  doh.gif  biggrin.gif Kita karta zinosiu.
Zinokit man patiko puosti  thumbup.gif Gaunasi ir bonka, ir puokste viename, ir plius grazu  thumbup.gif
*

Svarbu kad patinka, tad laukiam daugiau tavo bonku dekoruotu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(kaleda @ 2008 09 20, 12:52)
Tikrai keista. Vėlokai. Nežinau, noro tai yra, o kaip ten su tuo mano judrumu bus?
My Webpage-va čia turbūt irgi įdomu būtų.
Tokiam buvau Rygoje pavasarį, patiko.
*

Labai gera nuoroda, pasistengsiu ten sudalyvauti, beje, ten kur vyks tas renginys, mokiausi floristikos, tad bus puiki proga susitikti su buvusiais mokytojais wub.gif
rimuze

Gal turit minciu rudeniui g.gif Kokia puokste is lapu ar kasko panasaus g.gif
Pasidalinkit mintim ax.gif
RI-JA
O kiek laiko tas grožis ant butelio nenuvysta? 4u.gif
kaleda
Rimuze, kokia tu šaunuolė, aktyvistė. Ką šį kartą sugalvojai?
rimuze
QUOTE(mamytukas04 @ 2008 09 24, 18:54)
O kiek laiko tas grožis ant butelio nenuvysta? 4u.gif
*

Ta oaze galima truputi palaistyt ir geles sau zydi thumbup.gif jug jos stovi dregnai.
Manau sampas grieciau issigere biggrin.gif
svytejimas ezero dugne
Gal kas žino iš kur Vilniuje nevasarą gauti tokių viksvų ?
user posted image

Ir dar- esu mačiusi puokščių karkasus diskinius kažkaip panašiai aptaisytus panašiai kaip čiauser posted image

- tik ten buvo kokiais tai rudeniniais lapais (gaila puslapio neatsimenu kur mačiau)- ir jie man atrodo į trikampiukus nebuvo sulankstyti, bet taip viens ant kito sudėlioti kaip žvynai, ir labai panašiai atrodė- tamsiai rudi tokie- gal kas žino, kokie lapai geriausiai tiktų tam reikalui-?

bet man reikia tokių, kurie nedžiūtų, ir laikytųsi mėnesiais nepakitę- gal glicerinuotų kokių reiktų pasigaminti, nors nesu dariusi nei karto- bet kokie lapai iš lengvai randamų labiausiai tinka glicerinavimui? -artėja lapų kritimo sezonas, tai reik pasinaudoti idėja- turėjau minčių eglės žaisliukus ar vainiką, ar puokštę rudedninę panašiai aptaisyti, tik nežinau kokie lapai tinkami, ar įmanoma namuose juos taip apruošti?
kaleda
Pernai dariau žaisliukus kalėdom su klevo lapais. Juos apipurškiau Oasis firmos puurškalu, kuris vadinasi "dramblio oda".Žinoma, spalva šiek tiek pasikeitė, tačiau atrodo vistiek gerai. Glicerinuoti nesu bandžiusi, taigi ir aš labai lauksiu toliau pažengusių patarimų.

O tos viksvos, tai gali būti bergrasas, kurio galima nusipirkti urminėse gėlių sandėliuose.
Man atrodo, tą vainiką matei S.Kaminsko "Gėlių fabriko" puslapyje.

vainikai

Ar panašūs? smile.gif
svytejimas ezero dugne
ax.gif Oi kokie gražūs thumbup.gif -ten kitas puslapis- nelietuviškas lygtai. Ten tokie tamsūs tamsūs rudi buvo kaip kakuriam iš šių vainikų- šiaip jo, panašūs- ten tokia proginė puokštė buvo- toks diskinis karkasas iš lapų, ir vidury ružavų rožių kupstas. Bet gali būt kad apdoroti tie lapai kažkuo panašiu, nes panašiai atrodo

Nu bet šitie iš lapų tai labai faini wub.gif - labai norėčiau kažką iš jų pasidaryti- visad svajojau- bet tie klevo lapai visad man sudžiūdavo staigiai, ir susiraitydavo, susiraukšlydavo, pruduodavo- vos per kelias dienas.

O ta dramblio oda juos standesnius padaro? Ar spalvą išlaikyt padeda? Ar nesusiraukšlyti padeda?- nes man klevo lapai tokie ploni atrodo, ir yra, todėl labai greitai raukšlijasi ir džiūsta...

Ar jos shetelige būna pirkti? Ech, dar ir vėlinėms norisi suspėt ką padaryti- tie geltoni lapai tokie nostalgiški wub.gif

Negaliu patikėti, kad tie vainkai- gedulinga floristika vadinasi blink.gif -man jie labai linksmi ir jaukūs- einu įdėsiu į vainikų temą biggrin.gif Bet kain ar tie kur su getonais lapais irgi purkšti ta dramblio oda g.gif -juk taip neišsilaikytų taip gerai ax.gif
kaleda
Pažiūrėk-user posted image
Tam darbui nuotraukoje yra virš metų (pabandžiau irgi tokių pačių norų vedama-pasidžiaugti nuostabiomis spalvomis). Aišku, pasikeitimų yra, bet jie man akių nebado (bado kiti dalykai). Čia viskas apipurkšta ta draublio oda. Jos yra Schetelig'e. Pabandyk, o paskui pasigirk kas gavosi, nes juk labai įdomu. Ir užmanymas tavo labai šaunus.
Beje, man tie vainikai patys pačiausi. thumbup.gif
svytejimas ezero dugne
Man patinka toks variantas thumbup.gif O ką tik apipurkšti jie buvo geltoni?- ale man gražios ir tos tamsiai raudonos-rudos spalvos drinks_cheers.gif -patinka, kad jie tokie blizgantys ir stori, ir tikrai spalvos geros ir po metų-tikrai be purškalo š būtų likęs iš jo po metų ax.gif Dargi ir adventiniam vainikui tokie rudi tinka- santūri skoninga spalva ax.gif

O tu pirma purškei, ir paskui sulankstei tuos kvadratėlius iš lapų, ar pirma aptaisei lapais vainiką, ir tik paskui apipurškei?
kaleda
Lapų buvo visokių:ir geltonų, ir raudonų. Pirma sulanksčiau, aprišau vielute ir tada
apipurškiau. dar syk apipurškiau jau pritvirtinus. Vienintelė blogybė, jei to nesinori, lapai įgauna blizgesį. smile.gif
einareja
4u.gif Sveikos merginukės,esu naujokė ax.gif prisižiūrėjau labai gražių dalykėlių.Keliausiu miškan visokių gėrybių pasirinkti . Kaleda norėjau paklausti ant kokio pagrindo klijuojami tie lapai ir ar tas vainikas galėtų žiemoti balkone ? Su lapais netekę daug dirbti tad.. mastau.gif
kaleda
Ant polisterolinio pagrindo (pati išsipjoviau). Dėl balkono-nežinau, jei lis, snigs-kažin ar bus gerai.
enija05
Saunuoles, kad kuriate, viskas labai grazu...smile.gif
Demokratija
kas kuria kas ne biggrin.gif pvz as tai pertrauka padarius, bet reikes ir man kada gyvas geles pakankinti, siuo metu labiau susizavejusi esu geliu verimu is karoliuku rolleyes.gif kai baigsis motinystes atostogos nezinau ka darysiu smile.gif patiktu darbas susijes su floristika, daugiau nera jokio darbo kuris butu arciau sirdies smile.gif bet kad eiti dirbti pas darbdavi, tai ir schmoll.gif moka tik grasius schmoll.gif gaila kad nera bendraminciu savam mieste, tokiu kaip kaleda, kartu susiburtume ir padarytume floristikoje revoliucija lotuliukas.gif juokauju...
kaleda
Na, galiu tik pritarti Demokratijai smile.gif
julune
QUOTE(Demokratija @ 2008 10 01, 21:40)
kas kuria kas ne biggrin.gif pvz as tai pertrauka padarius, bet reikes ir man kada gyvas geles pakankinti, siuo metu labiau susizavejusi esu geliu verimu is karoliuku rolleyes.gif kai baigsis motinystes atostogos nezinau ka darysiu smile.gif patiktu darbas susijes su floristika, daugiau nera jokio darbo kuris butu arciau sirdies smile.gif bet kad eiti dirbti pas darbdavi, tai ir schmoll.gif  moka tik grasius schmoll.gif gaila kad nera bendraminciu savam mieste, tokiu kaip kaleda, kartu susiburtume ir padarytume floristikoje revoliucija lotuliukas.gif juokauju...
*

QUOTE(kaleda @ 2008 10 02, 07:42)
Na, galiu tik pritarti Demokratijai smile.gif
*

Ir as pritariu jums. Dirbti pas darbdavi- buti isnaudojamai ir gauti tik grasius uz tai.
Apleidau per darba ir as savo kurybines mintis blush2.gif
zaiza_
SVEIKUTES.. rolleyes.gif seniai cia berasiau, nes jau ir vel studijos prasidejo, gaila nebera laiko nei menui kurt nei cia uzeit... na bet dar idedu 3 foto savo paskutiniu darbeliu... blush2.gif ziuriu graziu buteliu pridekoravot.... thumbup.gif saunu. smile.gif http://public.fotki.com/zaizike/floristika/jurosmotyvas.html
VaNilline
labai grazu, pati toki norejau pasidaryti, bet taip ir neradau kur pirkti to smeliuko. kazkur skaiciau, kad pacios dazo net. o cia pirktinis? kur galima jo nusipirkti?
zaiza_
QUOTE(VaNilline @ 2008 10 04, 17:21)
labai grazu, pati toki norejau pasidaryti, bet taip ir neradau kur pirkti to smeliuko. kazkur skaiciau, kad pacios dazo net. o cia pirktinis? kur galima jo nusipirkti?
*

smelis nepirktinis... lotuliukas.gif daziau pati su guasu... smile.gif
svytejimas ezero dugne
Kažkada seniai šioje temoje buvau užsiminusi, kad pirkau lankstų ("garmoškinį"- iš folijos padarytą) ventiliacijos vamzdį, ir norėjau iš jo daryti vainikui pagrindą. Šiandien padariau- ir ką- super thumbup.gif Dar ant jo kurti vainiko nebandžiau- bet man patiko, kad labai greitai pasidarė, ir forma tokia lygi, putli- aš tokios lygios neišgaučiau iš kitų medžiagų savo rankomis thumbup.gif - tik tiek, kad tas metalas beveik kaip folija -minkštas toks- tai stipriau su pirštu paspaudus įlinkti gali- tokia duobutė atsirasti- bet šiaip thumbup.gif -patogu sakyčiau.

Pirkau vamzdį statybų alėjoje- tokioje dėžėje kur likučiai parduodami. Tiesa, pamenu, kad mokėjau ne tiek ir mažai- ar dešimt litų lygtai- bet paskaičiavau, kad man iš jo išeis maždaug keturi nemaži vainikų pagrindai- apie 30 cm skersmens- nors pirkau neilgą galiuką- bet tas vamzdis taaaip tamposi- kaip garmoškė- tik skirtingai nei garmoškė- ištemptas negrįžta į tą pačią padėtį, o ir lieka ištemptas. Taigi galima kokį nori ilgį išgauti. Ir aš kirpau dar tą vamzdį išilgai per pusę, nes jei cielą naudoti- tai labai jau storas vainikas gausis biggrin.gif

Bet- naudojant tokį vamzdį būtinai reikia jį tvirtinti prie išsikirptos iš kartono vainiko formos- nes jis minkštas kaip sakiau- ir paėmus tąsysis rankose kaip armonika, tai aš išsikirpau iš gofraplastiko (galima ir iš gofrakartono ar ko kito) skritulį su kiauryme (na vainiko formą)- tada išilgai perpjautą vamzdį suriečiau į vainiką, galus sujungiau labai stipria lipnia juosta (ne kanceliarine- bet manau karšti klijai ne blogiau sutvirtintų), tada prikimšau vidinę vamzdžio pusę sugniaužytų laikraščio gabalų (kad stuktelėjus ta skardelė ne taip greit įlinktų, nes ji labai plona)- ir tvirtinau tą vamzdį lipnia juosta prie išsikirptos vainiko formos. Prasukau kelis sluoksnius lipnios juostos, kad tvirčiau būtų- ir vuolia thumbup.gif Lipni juosta sutvirtina, kad nesitampytų- ir labai gerai. kad neblizgėtų pro augalų tarpelius, bandysiu apsukti, apklijuoti kokia medžiaga, ar krepiniu popieriumi panašios spavos kokios bus augalai ax.gif

Man patiko dar ir tuo, kad labai mažai sveria toks vainiko pagrindas, ir greita ax.gif

Gaila neturiu su kuo nufotografuoti, nes mūsų vienas šeimos narys turi madą visur vežiotis fotiką su savimi- tai kai jo namie nėra- ir fotiko nėra ax.gif

enija05
sauni mintis, bet kai turesi su kuo nufotkinti, tai butinai idek nuotraukele, labai smalsu butu patyrineti ta vainikele, gerai smile.gif
kaleda
Šaunuolė, tikrai išradinga
julune
Tik butinai apsuk ta karkasa kokia kita medziaga: popierium,plausu,agro plevele,medziaga. Ne tik kad neblizgetu, bet ir neslystu augalai. Ir karsti klijai nelabai kimba ant folinio pavirsiaus. smile.gif
Labai graziu vainiku parode Kaleda. Tai dabar minti audziu kazkoki padaryti velinems.
pyragiuke
sveikos floristes 4u.gif
ziurineju jusu visu darbelius, perverciau ir 2 senas temeles ir uzsimaniau pasidaryti tokia eglute ar panasu medeli blush2.gif va toki

user posted image

(nuotrauka pasiskolinau is kazkurios jusu, tikiuosi nesupyksit blush2.gif )
man labai idomu kaip jus tuos kankorezius ir kastonus suklijuojat ir prie ko pritvirtinat? ir kaip i vazoniuka itvirtinant, kad stovetu ir negriutu? g.gif
svytejimas ezero dugne
Na vat, čia tas vainiko pagrindas iš mano minėto vamzdžio.

Pirmoje foto- vamzdis pavaizduotas- vienas gabalas cielas, kitas perpjautas išilgai- tai aš dariau iš to perpjauto gabalo, nes kitaip labai jau storas būtų.

user posted image

Čia jau padarytas vainiko pagrindas- ten kur ant viršaus blizga celofanai kažkokie- tai ten lipni juosta daug kartų apvyniota- ja aš tvirtinau vamzdžio gabalą prie pagrindo, išsikirpto iš gofraplastiko (galima, aišku ir kartoną kietą naudoti).
user posted imageuser posted image
user posted image

Čia iš kitos pusės- ten violetiniai ne siūlai, o lipni juosta buvo stalčiuje kur tušas išsipylė, tai šonas išsitepė violetine spalva- ir dabar atrodo kaip violetinias siūlais apvytas- bet jokių siūlų ten nėra- tvirtinau tik lipni juosta.

user posted image

[Reiks dar apvynioti kokiu audiniu, ar krepiniu popieriumi, kad neblizgėtų per tarpus ir griau klijuotųsi
kaleda
klausimux-o savikaina kokia gaunasi?
svytejimas ezero dugne
pyragiuke- kaštonai klijuojami karštų klijų pistoletu, -prie kokio nors pagrindo- pvz. ant kūgio, susukto iš storo kartono, storo, nelankstaus gana tankaus vielos tinklelio (iš senukų), apverstos įsmeigiamos plastikinės vazos.

Kai kas daro pagrindą kuolą aprišdami šienu, plaušu, nereikalinga medžiaga, laikraščiais, vata, sinteponu ir viskuo, ką randa atliekamo- ant pagalio formuojant kūgį.

Tada ant pasidaryto pagrindo kaštonai tvirtinami karštais klijais.

Galima naudoti vazonėlį- galima lėkštelę, galima nieko nenaudoti- jokio indo- viskas priklauso nuo to kokį pagrindą ir iš ko formuosi.

Jei vazonėlyje, tai kad nevirstų -apačia turi būti sunkesnė- paprastai naudojamas gipsas- jo senukuose prie visokių plytelių klijų už kelis litus galima nusipirkti tokių dydžio kaip miltų maišelį popierinį- jį su vandeniu sumaišai iki grietinės tirštumo masės- į vazoną statai kuolą- pili gipsą- greit, nes jis labai greit kietėja- pripili tik kokį ketvirtadalį ar trečdalį vazono- tada kai išdžiūsta- prigrūdi kokių laikraščių kietai ant viršaus- ir vėl pili gipsą ant tų laikraščių- kai sustingsta ant kuolo vynioji šieną, laikraščius, medžiagą, arba iš popieriaus/vielos tinklelio ar pan. padarytą kūgį tvirtini aplink kuolą. Bet gipsą pilti reikia į plastikinį vazoną, nes molinis gipsui džiūstant suskliti gali- tada tą plastikinį dedi į norimą molinį- arba plastikinį papuoši kuo, apsuki kokiu plaušu, ar pan.

Šiaip galima vietoj gipso ir akmenųb kokių prikrauti ir psio- bet gipsas patikimiau, tvirčiau, ypač jei norėsi naudoti ne vienus metus tą eglutę.

Tada klijuoji karštais klijais visus kaštonus, kankorėžius, žaisliukus

O šiaip galima ir nedaryti to vazono- jei jis jums atrodo reikalingas tik kaip tvirtinimo detalė- o ne kaip dekoratyvinė- tai dėl tvirtinimo jis visai nebūtinas- nebent dėl grožio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kaleda @ 2008 10 08, 04:36)
klausimux-o savikaina kokia gaunasi?
*

Nu tas vamzdis pirktas pernai- nepamenu kiek mokėjau- pirkau iš atraižų dėžės- ten pigiau- tai mokėjau už tą gabalą kažkur tarp aštuonių ir dvylikos litų- nu čia iš atminties bandau atgaminti- iš to gabalo išeina maž-daug keturi vainikų pagrindai apie trisdešimt cm diametro- tai vienam vainikui tas vamzdžio gabalas kainuoja
2-3 litai. Bet bijau sumeluoti, nes senokai pirkau ax.gif

Plius lipni juosta, ir pagrindui koks kartonas (tai šitie nežinau kiek išeitų- žiūrint kaip taupiai naudosi juostą, ir kokį kartoną naudosi- pirktą, ar kur rastą namuose)

Plius laikraščiai glamžyti į vidų to vamzdžio, kad stuktelėjus neįsilenktų taip lengvai. (tai jų irgi nežinau ar skaičiuoti).

Faktiškai tik vamzdis ir lipn juosta čia kainuoja ax.gif

Tų vamzdžių būna kelių storių pirkti -tai ir nuo to kaina priklausys, kokio storio pirksi- būna ir visai plonų, ir kamino storumo- ir tokių vidutinių ax.gif
kaleda
Ačiū normaliai gaunasi (savikaina). O nebandei ko nors glicerinuoti?
MELDA
būkit geros , įmeskite kokių nuorodų ar idėjų artėjančioms vėlinėms, daug kapelių prižiūrim...
pyragiuke
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 07, 15:50)
pyragiuke- kaštonai klijuojami karštų klijų pistoletu, -prie kokio nors pagrindo- pvz. ant kūgio, susukto iš storo kartono, storo, nelankstaus gana tankaus vielos tinklelio  (iš senukų), apverstos įsmeigiamos plastikinės vazos.

Kai kas daro pagrindą kuolą aprišdami šienu, plaušu, nereikalinga medžiaga, laikraščiais, vata, sinteponu ir viskuo, ką randa atliekamo- ant pagalio formuojant kūgį.

Tada ant pasidaryto pagrindo kaštonai tvirtinami karštais klijais.

Galima naudoti vazonėlį- galima lėkštelę, galima nieko nenaudoti- jokio indo- viskas priklauso nuo to kokį pagrindą ir iš ko formuosi.
Jei vazonėlyje, tai kad nevirstų -apačia turi būti sunkesnė- paprastai naudojamas gipsas- jo senukuose prie visokių plytelių klijų už kelis litus galima nusipirkti tokių dydžio kaip miltų maišelį popierinį- jį su vandeniu sumaišai iki grietinės tirštumo masės- į vazoną statai kuolą- pili gipsą- greit, nes jis labai greit kietėja- pripili tik kokį ketvirtadalį ar trečdalį vazono- tada kai išdžiūsta- prigrūdi kokių laikraščių kietai ant viršaus- ir vėl pili gipsą ant tų laikraščių- kai sustingsta ant kuolo vynioji šieną, laikraščius, medžiagą, arba iš popieriaus/vielos tinklelio ar pan. padarytą kūgį tvirtini aplink kuolą. Bet gipsą pilti reikia į plastikinį vazoną, nes molinis gipsui džiūstant suskliti gali- tada tą plastikinį dedi į norimą molinį- arba plastikinį papuoši kuo, apsuki kokiu plaušu, ar pan. 

Šiaip galima vietoj gipso ir akmenųb kokių prikrauti ir psio- bet gipsas patikimiau, tvirčiau, ypač jei norėsi naudoti ne vienus metus tą eglutę.

Tada klijuoji karštais klijais visus kaštonus, kankorėžius, žaisliukus

O šiaip galima ir nedaryti to vazono- jei jis jums atrodo reikalingas tik kaip tvirtinimo detalė- o ne kaip dekoratyvinė- tai dėl tvirtinimo jis visai nebūtinas- nebent dėl grožio mirksiukas.gif
*

oohohoo blink.gif jus cia patyrusios jau, tik emet ir isberet atsakyma kaip zirnius i siena lotuliukas.gif o man dar issisifruot reikia biggrin.gif
sugalvojau, tai ir bandysiu kazka daryt, o rankytem kazkaip neitu paklijuot tu kankoreziu ir kastonu? g.gif nes is kur as gausiu ta karstu kliju pistoleta? biggrin.gif (neisivaizduoju nei kaip jis atrodo blush2.gif )
ir dar klausimukas iskilo blush2.gif darant medeli maciau visos gamina apvalu ta lapu vainika. tai jam koki pagrinda imt? g.gif kamuoliuka koki?
soriukas jei mano klausimai jums kvailai skamba, bet nelabai ka ismanau blush2.gif

vazoniukas tai ir del grazumo ir del stabilumo ax.gif nu jau kai pasigaminsiu tai butinai jum pasirodysiu mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.