Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: daugkartinės sauskelnės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
akvilyte
taigis atkasiau dalyką kurio googlas neranda supermamoj lotuliukas.gif ogi kaip pasigamint skalbiamas sauskelnes.. tai norėčiau ir užvest šią temą... gal atsiras mamų kurios irgi tuo užsiima su savo vaikiukais.. būtų smagu pasidalint patirtim.. kokisu audinius geriausia naudot, kokius siūlus ir tt ax.gif

mes jau mėn augam be vienkartinių sauskelnių.. ir kelias naktis jau išsiverčiam be jų.. beveik viską dariau pati.. tik va reikėjo bandymų kol atradau kas labiausia tinka.. o lietuviškai informacijos apie tai neradau...

Iliustruotas pasakojimas LIETUVIŠKAI, kaip pasisiūti sauskelnes

sudedu ką turiu ne lietuviško:
kaip pasisiūt:
http://fernandfaerie.com/sewing_fitteds.html
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf

kaip nusimegzt prilaikančias kelnytes:
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdf
http://community.livejournal.com/punk_knitters/110889.html
http://www.naturwindeln.de/windeln_herstel...lhose_nacht.php
http://www.naturwindeln.de/windeln_herstel...ollhose_tag.php

jei atsiras dar mamų tai pasidalinsiu ir savo atradimais biggrin.gif
Vaizele
Puiki tema! Pasirodo, ne viena jau bandė kažkaip namie gamintis daugkartinių sauskelnių, aš irgi viena iš tokių smile.gif

Va čia mano bandymai:
http://www.blogas.lt/ekogyvenimas/kudikiu-vystymas/

Laukiam ir daugiau kolegių smile.gif
mama_gulbe
o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu g.gif
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau - jas siuti dar reikia
geriau atmetat varga ir lieka tik audinuko gabaliukas
suvystot ir viskas

Vaizele - super kelnytes, tik keista kad tai vadinasi ekologiskos biggrin.gif
Vaizele
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 13:31)
Vaizele - super kelnytes, tik keista kad tai vadinasi ekologiskos  biggrin.gif
*

Ačiū smile.gif

O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu mirksiukas.gif O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas smile.gif
Tranquility
o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt blink.gif
mama_gulbe
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 14:50)
Ačiū  smile.gif

O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu  mirksiukas.gif O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas  smile.gif
*

bigsmile.gif
o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ?
padesit ateiciai kitam vaikui cool.gif
ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt cool.gif

Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios smile.gif
o sitas variantas manau pigiausias

tema apie ekologiskas sauskelnes daugkartines tema
akvilyte
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 10:21)

a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą ax.gif

QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:31)
o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu

ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau

kam ta ironija g.gif
o kuo skiriasi senas zazas nuo merso g.gif ta pati metalo krūva tik brangiau kainuoja cool.gif
greičiau patogiau, galų gale gražiau tongue.gif

QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 15:16)
nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt 

tai kiba rankomis skalbiam g.gif sumetu kasantrą vakarą į skalbiankę ir viskas rolleyes.gif
o ekologiškų yra.. bet kainelė tai doh.gif

QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 15:29)

padesit ateiciai kitam vaikui

ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt  cool.gif

*

asmeniškai aš sumesiu į pečių ir sudeginsiu, mielai pasilikčiau kitam vaikui, bet planuoju jį tik po kokių 7 metų tai tikrai nelaikysiu...

o kas čia tokio pasidėt kitam vaikui?? g.gif

aš turiu 10, dar turiu flanelinių įklotelių juos naudoju su veltom kelnytėm... poreikis praktiškai patenkintas kad skalbčiau kas antrą dieną rolleyes.gif

temas šitas puikiai žinau.. ten daugiau kalbama apie pirktinius reikalus..

o dėl laiko sugaišimo viskam pasiūt tai.. aš viskam sugaišau dvi dienas.. nemanyčiau kad daug.. tik va kelnytes vienas mezgiau pribėgom gal tris savaites doh.gif kitas su mama per dieną numezgėm... gaila kad tuo nesugalvojau užsiimt dar būdama nestuke.gif kai laukimo dienos slinko taip lėtai...

vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė g.gif
g00te
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29)
bigsmile.gif
padesit ateiciai kitam vaikui  cool.gif
ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt  cool.gif
*

as irgi norejau pasakyt, kam ta ironija?

As savo sunu stengemes auginti su minimum sauskelniu, tiesa, jokiu daugkartiniu "triusikeliu" nemezgiau ir neveliau (tuo metu dar visai nemokejau velt, o megzt ir siut - NEKENCIU), pirmus menesius tiesiog vystem, skalbem, vystem, skalbem, kazhkuriuo momentu pabandeme Bambinomio daugkartines, ale jos tokios plasikines/nekvepuojancios (mes savo sunu be daugkartiniu sauskelniu auginome ne tik del ekologiniu sumetimu, mes dar saugojom vyrishkuma nuo perkaitinimo lotuliukas.gif ), uosviene prisiuvo keliasdesimt vystyklu is medvilnes, nuskalbto lino.. vaikui paaugus tiesiog sulankstyta vystykla dedavome i kelnaites arba smelinuka.
O stai visai nesenai, viena mano mokine vele savo dukriukui daugkartines kelnaites, veliau siuvo gumytes, na ji sako, kad kazhkas gavosi ir tas daiktas net naudojamas (paprasysiu atsiust foto, o gal ir pasisakyt cia).
Dabar laukiamam vaikeliui galvoju velt arba daugkartines kelnaites arba veltinio smelinuka (kelnaitems reikalingos gumos ir pan, smelinukui - nea).
Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt?

aciu smile.gif

Vaizele
QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 14:16)
o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt  blink.gif
*

Yra. Va tokios. Moltex vadinasi.

QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29)
bigsmile.gif
padesit ateiciai kitam vaikui  cool.gif

Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios smile.gif
o sitas variantas manau pigiausias

*

Kiek reikia parai daugkartinių, tai vien SM esu mačiusi be šios minimum dar tris temas, kur viskas smulkiai išsidkutuota mirksiukas.gif

QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 15:19)
a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą  ax.gif
...
tai kiba rankomis skalbiam  g.gif  sumetu kasantrą vakarą į skalbiankę ir viskas  rolleyes.gif
o ekologiškų yra.. bet kainelė tai  doh.gif
...
o kas čia tokio pasidėt kitam vaikui??  g.gif

...
vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė  g.gif
*

Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt bigsmile.gif o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus thumbup.gif

Tai jo, aš irgi didelio vargo nematau, gi skalbimo mašinas visos turim.

Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina thumbup.gif

O pasidėt kitam vaikui taigi kas čia blogo? Taigi tik gerai - panaudojam gerą daiktą antrą kartą thumbup.gif

Aš turiu trejas berods mano siūtas, ir dar kažkiek pirktinių. Naudoju maišydama su vienkartinėm ekologiškom smile.gif Bet per kelionę kol naudojau tik vienkartines nušuto užpakaliukas, tai jaučiu teks pasipildyti medžiaginių arsenalą ir pavaryt ilgiau vien su medžiaginėm, kad atsistatytų odelė smile.gif
akvilyte
QUOTE(g00te @ 2008 07 14, 20:28)
Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt?

tos veltos arba megztos kelnytės veikia kaip prilaikančios ir nepraleidžiančios drėgmės jei yra išmirkytos lonaline mirksiukas.gif mano visa odisėja prasidėjo būtent nuo veltų kelnyčių ir flanelinių įklotukų į jas:
user posted image
user posted image

pagrindinė visų mano kelnyčių bėda kad padarau per žemą juosmenuką doh.gif
na bet šitos jau geresnės thumbup.gif :
va forma daug maž tokia:
user posted image
user posted image

bet manau dėt siūtas sauskelnes ir ant viršaus veltukes tai per daug...
tai turiu nusimezgus dvejas vilnones kelnytes:
user posted image
user posted image
tai visos jos yra išmirkytos lonaline ir nepraleidžia drėgmės, taigi rūbeliai kieka sausi bigsmile.gif thumbup.gif
pačio lonalino galima nusipirkti.. bijau sumeluot dėl kiekio bet kainuoja 20lt.. užtenka ilgam, nes litrui vandens jo reikia poros šaukštų.. tame tirpale ir mirkomos kelnytės apie valandą...
šitų kelnyčių nereikia skalbti, nes vilna turi tokių savybių.. jas reikia tiesiog išvėdint.. jokio kvapo ax.gif pakartotinai lonalizuot reikia kai pastebima kad pradeda praleidinėt drėgmę... aš naudoju jau mėn... tai dar nieko nedariau.. laiko kolkas biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 22:26)
Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt  bigsmile.gif o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus  thumbup.gif

Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina  thumbup.gif

na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai blush2.gif o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą lotuliukas.gif blush2.gif

tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines blush2.gif

na gali būt.. kažkaip nelbai gilinaus ir domėjaus biggrin.gif
Vaizele
QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 21:49[img)
http://i122.photobucket.com/albums/o243/mano_palepe/augantiems%20be%20sauskelniu/7.jpg[/img]
user posted image
na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai  blush2.gif o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą  lotuliukas.gif  blush2.gif

tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines  blush2.gif

Aš irgi kai dariaus, vos ne iš po žemių teko kast info unsure.gif

O apie tai, kad yra daug temų, tai aš sakiau toms, kurios iš naujo čia nelabai į temą kėlė klausimus - o kiek jų reik, o kam lanolinas ir tt.t Norisi pasakyt, kad čia mes diskutuojam kaip pasidaryt.

Man tai tos ryžos dėmėtos veltos tai nerealios, žiauriai stiliavos tokios wub.gif thumbup.gif labai norėčiau tokių savo vaikui.

Ir kitos fainos savos gamybos.
sinuhe
sveikos
su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius
user posted image
mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu.
taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka. minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija biggrin.gif
Vaizele
QUOTE(romi @ 2008 07 15, 01:16)
sveikos

Kaip šauniai čia jūs darbuojatės bigsmile.gif

Galbūt veliant verta naudoti tas pačias iškarpas kurios skirtos siuvimui, kad išgaut teisingą formą, kad visur apgultų? g.gif

Nes aš kai sukirpinėjau pagal iškarpas siūti, tai pagalvojau, kad kai kuriose vietose nebūčiau pati taip išmąsčius kaip kad buvo iškarpoje schmoll.gif
g00te
QUOTE(romi @ 2008 07 15, 01:16)
sveikos
user posted image
mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas  kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu.
taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka.  minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija  biggrin.gif
*

O dabar eik i mano tema ir idek savo fotke lotuliukas.gif baisiai grazu... man rods greit galesi ir tu veltinio fabrikeli atidarinet mirksiukas.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 07 15, 07:00)
Kaip šauniai čia jūs darbuojatės  bigsmile.gif

Galbūt veliant verta naudoti tas pačias iškarpas kurios skirtos siuvimui, kad išgaut teisingą formą, kad visur apgultų?  g.gif

Nes aš kai sukirpinėjau pagal iškarpas siūti, tai pagalvojau, kad kai kuriose vietose nebūčiau pati taip išmąsčius kaip kad buvo iškarpoje  schmoll.gif
*

Mes matavom nuo daugkartiniu sauskelniu, apie tas schemas man mintis kilo, rods ir Romi uzsiminiau,mol kazhkada senai senai, dar sunui tik gimus, kazhkur kazhkokiam vokishkam www tokias maciusi, ale as kai vokishkai anei bum bum...
Joop, pries 2-3 metus rast LT info apie daugkartines ekologishkas paciu darytas sauskelnes buvo tikrai sunku + tas amzinas nesupratimas, mol KAM TAU JU REIKIA...
o dabar labai smagu - vien rugpjutinukiu temoj nemaza mamau, kurios pacios domisi, ruosiasi augint savo vaikus be daugkartiniu.
As artimiausiomis dienomis velsiu maziukui smelinuka su vieta vystyklui, mano galva, jis turetu but paprastesnis, uzteks gumikiu tik ties rietukais, veliau vaikui gimus paeksperimentuosiu su cia idetomis scemutemis ir "pratestuosiu" ant savo vaiko. Tada galesiu kazhka tiksliai pasakyt.
mama_gulbe
biggrin.gif
nenorejau nieko nei izeit nei ironiskai rasinet unsure.gif
gi idomus motyvai kodel siunate gaminate

o tos veltinukines tai super atrodo bigsmile.gif
white tea
Mergaites, pykit nepykit jūs ant mamos gulbės, bet ji teisi. Jūsų "atradimas" niekuo neiskiria nuo senųjų merliukų, palučių. Tada palutes, flanelinius įklotėlius, nuskalbtos patalynės atraižas vaikams dėdavom į kelnaites -ir dabar tą patį darote. Vienintelis įdomus aspektas šioje temoje - pačios kelnaitės;
Labai gražios akvilytes megztos kelnaites.
Vaizele
QUOTE(white tea @ 2008 07 15, 12:39)
Mergaites, pykit nepykit jūs ant mamos gulbės, bet ji teisi. Jūsų "atradimas" niekuo neiskiria nuo senųjų merliukų, palučių. Tada palutes, flanelinius įklotėlius, nuskalbtos patalynės atraižas vaikams dėdavom į kelnaites -ir dabar tą patį darote. Vienintelis įdomus aspektas šioje temoje - pačios kelnaitės;
*

Niekas čia net nesiruošia pykt smile.gif

Mūsų mamoms gal tas pats, o man visiškai nauja, nes aš savo pirmą vaiką su sauskelnėm auginau ir labai džiaugiausi tokiu išradimu tongue.gif taip kad man visiškai nauja. Be to, pats principas nuo sulankstomų vystyklų ir siūtų daugkartinių sauskelnių - kelnaičių yra kitas. Bent jau man taip atrodo smile.gif
g00te
QUOTE(white tea @ 2008 07 15, 12:39)
*

o man jokio skirtumo, skiriasi ar nesiskiria, atradimas cia ar neatradimas, man svarbu, kad butu kuo patogiau vaika augint su vystyklais, pasidarysiu veltines kelnaites, smelinukus, bus patogu naudosiu, nebus patogu - vystysiu.
O ironija gal man jau net vaidenasi lotuliukas.gif doh.gif nes kazhkaip pries 2 metus tos ironijos tikrai labai daug buvo - mol kokia tu cia nesamone susigalvojai, kai pilna pampersu, ir visi aishkinimai apie perkaitimus bei vaisinguma per niek nueidavo. nu nesvarbu. as nepykstu, jei ka lotuliukas.gif mirksiukas.gif
tai vat, mama_gulbe 4u.gif , darysiu tokias kelnaites nes:
1. siek tiek tikiu teorija apie berniuku lyties organu perkaitima sauskelnese, bei SITO itaka vaisingumui
2. Siek tiek rupi ekologija, t.y. nesinori uzverst pasaulio prikakotomis ilgai nepuvanciomis sauskelnemis, o visokioms brangioms ekologishkoms as dar neuzdirbu.
lotuliukas.gif
mama_gulbe
QUOTE(g00te @ 2008 07 15, 15:50)

tai vat, mama_gulbe  4u.gif , darysiu tokias kelnaites nes:
1. siek tiek tikiu teorija apie berniuku lyties organu perkaitima sauskelnese, bei SITO itaka vaisingumui
2. Siek tiek rupi ekologija, t.y. nesinori uzverst pasaulio prikakotomis ilgai nepuvanciomis sauskelnemis, o visokioms brangioms ekologishkoms as dar neuzdirbu.
lotuliukas.gif
*

biggrin.gif
biggrin.gif
gerai gerai gi tikrai neironiskai
tik va dar pagalvojau kad kazkuri rase jos jei nereikes jai tu siutu, gi ims peciun imes ir sudegins
a ko gi pampersu nealima sudegint g.gif blush2.gif biggrin.gif as va kai pas tevukus gyvenau ,tai sumesdavau viska peciun - sudega ir gerai biggrin.gif

bet ideja vistiek palaikau smile.gif thumbup.gif

ka gali zinot, gal pati kai turesiu kada kita leluiuka taip ir darysiu
thumbup.gif
g00te
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 15, 15:52)
biggrin.gif 
gerai gerai gi tikrai neironiskai
tik va dar pagalvojau kad kazkuri rase jos jei nereikes jai tu siutu, gi ims peciun imes ir sudegins
a ko gi pampersu nealima sudegint  g.gif  blush2.gif  biggrin.gif as va kai pas tevukus gyvenau ,tai sumesdavau viska peciun - sudega ir gerai  biggrin.gif

bet ideja vistiek palaikau smile.gif  thumbup.gif
*

Nu va matai, mes pampersus naudodavom kelionese/sveciuose/vaikui sergant (nesam visishki maniakai, kartais nauda i patoguma iskeiciam) tai vis pas uosvius i uki tuos prikakotuosius atvezdavom, o jie visas siuksles degina, galop uosviene nebeleido i siukliu kibira pampersu deti, NES JIE NEDEGA AR NESUDEGA!!! nezinau kaip taip imanoma, bet ji grieztai man atskira maisiuka duodavo.
+ degimo metu irgi issiskiria kenksmingos aplinkai medziagos.
ale as diletante ekologijoj, galejau kazhka ir neteisingai parasyt.
Vaizele
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 15, 15:52)
a ko gi pampersu nealima sudegint  g.gif  blush2.gif  biggrin.gif

nes išsiskiria toksinės medžiagos, kurias patys ir sukvėpuojat unsure.gif be to, kai degini ne kurą, labai apsineša kaminas ir sunku išvalyt.
Olesta
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 15, 18:16)
nes išsiskiria toksinės medžiagos, kurias patys ir sukvėpuojat  unsure.gif be to, kai degini ne kurą, labai apsineša kaminas ir sunku išvalyt.
*

Ach štai kur visos mano įkvėpėjos ir patarėjos susirinko, atsidarė naują temukę ir nepasigyrė cool.gif o aš tai labai palaikau daugkartinių sauskelnių-vystyklų, ar kaip mes juos bepavadintume idėją. Pirmagimę auginau su vienkartinėmis, ačiū-nebereikia schmoll.gif (neteršiu temos argumentais, bet mane atgrasė šitas reikalas labai)....taigi savo laukiamam rugsėjinukui nestuke.gif jau dabar pradėjau kaupti vystyklus, daugkartines, skalbiamas sauskelnes, kaupiu Akvilytės ir Vaizelės ir kt. mamyčių patirtį bigsmile.gif o į aplinkinių skeptišką požiūrį stengiuosi nebekreipti dėmesio, aš manau, kad elgiuosi teisingai ir man to pakaknka, mane labai palaiko mano vyras thumbup.gif ir man to pakakanka:)
Akvilyt, aš į az įmečiau klausimuką dėl siūlų mezgamoms kelnytėms, jei galėsite, atsakykite smile.gifačiū 4u.gif
Olesta
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 21, 11:19)
Ach štai kur visos mano įkvėpėjos ir patarėjos susirinko, atsidarė naują temukę ir nepasigyrė cool.gif o aš tai labai palaikau daugkartinių sauskelnių-vystyklų, ar kaip mes juos bepavadintume idėją. Pirmagimę auginau su vienkartinėmis, ačiū-nebereikia schmoll.gif (neteršiu temos argumentais, bet mane atgrasė šitas reikalas labai)....taigi savo laukiamam rugsėjinukui nestuke.gif jau dabar pradėjau kaupti vystyklus, daugkartines, skalbiamas sauskelnes, kaupiu Akvilytės ir Vaizelės ir kt. mamyčių patirtį bigsmile.gif o į aplinkinių skeptišką požiūrį stengiuosi nebekreipti dėmesio, aš manau, kad elgiuosi teisingai ir man to pakaknka, mane labai palaiko mano vyras thumbup.gif ir man to pakakanka:)
Akvilyt, aš į az įmečiau klausimuką dėl siūlų mezgamoms kelnytėms, jei galėsite, atsakykite smile.gifačiū 4u.gif
*

Vakar buvau Vilniuje, tai ta proga užėjau į Rasakilą, pasidairiau idėjų, kai ką nusipirkau kaip po pavyzdį mirksiukas.gif rankdarbiams, tobulinsim techniką dabar ax.gif
Olesta
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 24, 08:38)
Vakar buvau Vilniuje, tai ta proga užėjau į Rasakilą, pasidairiau idėjų, kai ką nusipirkau kaip po pavyzdį mirksiukas.gif rankdarbiams, tobulinsim techniką dabar  ax.gif
*

Kažkaip čia tylu labai, gal kas nors ką nors nuveikėt sauskelnių meistravimo srityje naujo? Akvilyte gal jau įgyvendinot idėją į marlę iškart įsiūti įklotukus? Marlės nusipirkau tos kvadračiukais thumbup.gif , šiandien tikiuosi atsiūti kraštelius ir bandysiu keliems įsiūti įklotukus kaip sumaniau. Tik nežinau kurie būtų patogesni naudojimui, ar tie pagal trikampio lankstymo „strategiją“ ar kaip Prefolds stačiakampiai, kažin kaip patogiau vaikelį vystyti g.gif o dar savo eilės laukia vilnoniai siūliukai doh.gif vakar susikuskau jau į kamuoliukus bigsmile.gif nu iki rugsėjo laiko dar yra, bet kad tas laikas lekia siaubingiausiai greitai......nespėsiu pamatyti, kaip baigsis dekretinės atostogos nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(g00te @ 2008 07 15, 15:50)
o man jokio skirtumo, skiriasi ar nesiskiria, atradimas cia ar neatradimas, man svarbu, kad butu kuo patogiau vaika augint su vystyklais, pasidarysiu veltines kelnaites, smelinukus, bus patogu naudosiu, nebus patogu - vystysiu.
O ironija gal man jau net vaidenasi  lotuliukas.gif  doh.gif nes kazhkaip pries 2 metus tos ironijos tikrai labai daug buvo - mol kokia tu cia nesamone susigalvojai, kai pilna pampersu, ir visi aishkinimai apie perkaitimus bei vaisinguma per niek nueidavo. nu nesvarbu. as nepykstu, jei ka  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
tai vat, mama_gulbe  4u.gif , darysiu tokias kelnaites nes:
lotuliukas.gif
*

Na nieko sau sugebėjimai thumbup.gif super darbeliai, pagarba tokioms darbštuolėms, labai originalu ir gražu thumbup.gif wub.gif
Vaizele
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 26, 09:34)
Kažkaip čia tylu labai, gal kas nors ką nors nuveikėt sauskelnių meistravimo srityje naujo? ...

o dar savo eilės laukia vilnoniai siūliukai doh.gif vakar susikuskau jau į kamuoliukus bigsmile.gif nu iki rugsėjo laiko dar yra, bet kad tas laikas lekia siaubingiausiai greitai......nespėsiu pamatyti, kaip baigsis dekretinės atostogos nestuke.gif

Žinok jei pas tave vilnoniai siūliukai iš Rasakilos, tai labai greitai nusineria vienas įklotukas. Per vieną prisėdimą prie TV vakare arba užmigus mažiui ir nuneriu su užmetimu vieną trūkstamą įklotuką mirksiukas.gif Tik va kad nert neįdomu, norisi kažką įdomesnio cool.gif
jonė3
o jau tose vilnose pimpilas guli sušąlęs??? neturit jūs ką veikt lotuliukas.gif
Olesta
Labutis auksarankės mamytės wub.gif
Man kaip visada iškyla vis dar gamybinių klausimų, na nei tai gėda, nei tai ką, bet nesuprantu šitos mezgimo schemos http://community.livejournal.com/punk_knitters/110889.html doh.gif gal kuri nors galėtumėte paaiškinti kaip čia darosi, kadangi nesimato siūlių, tai manyčiau, kad megzta 4 virbalais, bet ir tik tiek, o kiek akių, kiek eilių, kaip atsiranda klešnytės kojytėms??????????Vakar mezgiau pagal kitą schemutę(http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdf), tai viskas gavosi, beliko tik susiūti ir apmegzti kelnyčių klešnytes, bet man šitos iš man nesuprantamos schemos atrodo dailesnės ir ant Akvilytės nuotraukytės taip dailiai atrodo, bet nedašunta kaip iššifruiti brėžinį doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jonė3 @ 2008 07 26, 23:31)
o jau tose vilnose pimpilas guli sušąlęs??? neturit jūs ką veikt lotuliukas.gif
*

Na ledu neapsitraukęs manau guli, bet vaikui tikrai sveikiau vilna, nei neaišku kas uždėta blink.gif bent jau kvėpuoja oda.... čia biškį ne į temą, bet papasakosiu, anądien skalbiau pusseserės atiduotus vaikiškus rūbelius naujagimiui ir tarp jų netyčia papuolė sauskelnė, na ir išsiskalbė, skalbimo metu išsiardė, tai kol išpurčiau rūbelius nuo tų prakeiktų pūkelių, prilipusių prie rūbelių, maniau, kad man gyvai odą nugrauš tie pūkeliai, kandimas nežmoniškas...
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 26, 22:08)
Žinok jei pas tave vilnoniai siūliukai iš Rasakilos, tai labai greitai nusineria vienas įklotukas. Per vieną prisėdimą prie TV vakare arba užmigus mažiui ir nuneriu su užmetimu vieną trūkstamą įklotuką  mirksiukas.gif Tik va kad nert neįdomu, norisi kažką įdomesnio  cool.gif
*

Ne iš Rasakilos, o Akvilytės rekomenduoti mano siūliukai, 100 vilna verpalų pavidalu, bet labai jau švelnutė, nekanda visiškai. O įklotukus aš vakar siuvau iš flanelės su frotinuku „įdaru“ lotuliukas.gif
Olesta

4u.gif tiksliau ne 4, o 5 virbalais kaip kojines blush2.gif apsiskaičiavau vakar beklausdama...
sizike
suprantančioms angliškai (arba mokančioms "skaityti" iš nuotraukų") - megztos kelnytės mirksiukas.gif
http://www.purlbee.com/baby-bloomers/
g00te
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 28, 07:06)
Na ledu neapsitraukęs manau guli, bet vaikui tikrai sveikiau vilna, nei neaišku kas uždėta blink.gif bent jau kvėpuoja oda.... čia biškį ne į temą, bet papasakosiu, anądien skalbiau pusseserės atiduotus vaikiškus rūbelius naujagimiui ir tarp jų netyčia papuolė sauskelnė, na ir išsiskalbė, skalbimo metu išsiardė, tai kol išpurčiau rūbelius nuo tų prakeiktų pūkelių, prilipusių prie rūbelių, maniau, kad man gyvai odą nugrauš tie pūkeliai, kandimas nežmoniškas...
*

i jones posta net neatsakinesiu, fui..
del vilnos - ji turi labai gera savybe prisitaikyti prie kuno temperaturos.
del tu "pukeliu", teko skaityt oficialiai (pries pora metu, dabar saltinio net neknisiu)skelbiama pampersu gamintoju info, kad sauskelniu viduje esantis uzpildas pavojingas vaikuciu sveikatai ir gyvybei, todel daugkartinei sauskelnei prasiardzius, butijna ja ismesti, o turini kruopsciai surinkti.
Olesta
QUOTE(g00te @ 2008 07 29, 10:55)
i jones posta net neatsakinesiu, fui..
del vilnos - ji turi labai gera savybe prisitaikyti prie kuno temperaturos.
del tu "pukeliu", teko skaityt oficialiai (pries pora metu, dabar saltinio net neknisiu)skelbiama pampersu gamintoju info, kad sauskelniu viduje esantis uzpildas pavojingas vaikuciu sveikatai ir gyvybei, todel daugkartinei sauskelnei prasiardzius, butijna ja ismesti, o turini kruopsciai surinkti.
*

Tai vat kokį brūdą mes naudojame savo vaikams g.gif tuos pūkelius kol surinkau ir kol išvaliau, tai vargo turėjau doh.gif verysad.gif yra tekę kažkur čia SM skaityti, kad mama nusidegino delną su sauskelnės užpildu doh.gif mano antras lelius negaus jų blink.gif aišku, kol būsime ligoninėje, neišvengsime vienkartinių, bet namučiuose tokio brūdo nebus thumbup.gif gaila, kad augindama pirmagimę, nežinojau apie daugkartines skalbiamas sauskelnes , o ir kaip daugelis jaunų mamų vaikiausi patogumo sau, net į galv nebuvo atėję, kad galima vystyti...na nieko, gyveni žmogus ir mokaisi drinks_cheers.gif
Dangviva
Visai atsitiktinai internete radau štai tokią informaciją apie sauskelnes, tikiuosi nesikartoju
http://www.vaikas.lt/seima/vaiko_gimimas/k..._vg_kud_s03.htm
kai paskaitai verčia susimastyti.
Vaizele
Žinau, kad pirktinės daugkartinės sauskelnės iš bambuko garsėja kaip gerai drėgmę sugeriančios.

Turiu bambuko siūlų. O jei bandyčiau iš jų numegzti / nunerti vaikui įklotukų arba prilaikančias kelnytes?

Bet kažin, ar prilaikančios kelnytės bus gerai? Juk man atrodo parduodamų kelnyčių iš vilnos esmė, kad per vilną neprasigeria taip greit drėgmė, ar ne?

Bet va vidun dedamas vilnonis įklotukas juk dedamas dėl to, kad sugertų drėgmę, ar ne? Tai gal tiktų bambukinis?

O gal ir kelnytės prilaikančios neblogai? g.gif Dar turiu ir lino, įdomu o jei iš lino nunerčiau prilaikančias kelnytes, tiksliau šortukus vasarai, gal irgi gerai? g.gif

Niekas nebandėt? rolleyes.gif

Papildyta:
g00te, sveikinu su dukrytės gimimu 4u.gif koks džiaugsmas!!!!

Kaip daugkartiniai vystykliukai,ar naudojat mažyliukei? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(sizike @ 2008 07 29, 08:52)
suprantančioms angliškai (arba mokančioms "skaityti" iš nuotraukų") - megztos kelnytės  mirksiukas.gif
http://www.purlbee.com/baby-bloomers/
*

Labai didelis ačiū už šią nuorodą 4u.gif 4u.gif 4u.gif ten tiek visokio gėrio bigsmile.gif
Olesta
Mamytės, o kas čia per tyla, atsotogaujate su leliukais? wub.gif
o aš vis pušku nestuke.gif ir krutu, jei ne su siuvimo mašina, tai su virbalais, numezgiau dvejas vilnones kelnytes prilaikančias. Dar pasiuvau porą sauskelnių, išorinę pusę iš frotinio rankšluosčio, vidinę iš flanelės, o įklotuką į vidų irgi frotinį įsiuvau. Išmatavimus nusimatavau nuo Imse Vimse flanelinių prisitaikančio dydžio vystyklų blush2.gif Įklotukų atskirai iš likučių prisiuvau, frotines atraižas po 10-11 cm pločio įvyniojau į flanelę ir apsiuvau, išskalbiau, išlyginau ir oki-doki gavosi mirksiukas.gif dar pasiuvau flanelinį užvalkaliuką kaldrytei, o šiandien pirkau 100% medvilnės ploną apklotėlį į lauką, nusipirkau medvilnytės ir atlasinės juostelės, darysiu puošnų kaldriuką išvykoms į lauką wub.gif dar prisirinkau visokiausių megztų batukų aprašymų ir bandysiu primegzti batukų bigsmile.gif kol kas dar sveikatos yra tokiems darbeliams, tai bandysiu naudingai išnaudoti atostogas wub.gif
Vaizele
Šaunuolė Stasikė thumbup.gif

QUOTE(Stasikė @ 2008 08 03, 15:26)
Mamytės, o kas čia per tyla, atsotogaujate su leliukais? wub.gif

Aš tai daugkartines sauskelnes visą savaitgalį siuvu biggrin.gif rimtai. Baigiu visai nusigaluot smile.gif
Vaizele
Va mano savaitgalio darbo rezultatas:

http://www.blogas.lt/ekogyvenimas/407588/n...alio-darbu.html

Labai greitai nebebus tokios gražios ir šviežios biggrin.gif
Olesta
Vaizele bet kaip gražu thumbup.gif kokios spalvingos ir gražios sauskelnytės thumbup.gif aš tai įtariu, kad aš per arti kraštų gumytes įsiuvu, nes kai reikia jau apsiūti galutiniame variante, tai man kažkas gaunasi ne taip, nors tokių, kaip Tavosios, tai turbūt ne mano nosiai pasiūti, man reikia veiksmą pamatyti „nuo....iki“ tada galėčiau padaryti. Vienintelis, kas labai greitai ir gerai gavosi, tai megzti vilnonukai batukai naujagimiui pagal aprašymą...nors dabar galvoju, jei užsispirčiau ir išsiversčiau tą anglišką aprašymą, gi tikriausiai pavyktų ir man taip dailiai pasiūti sauskelnes, kaip Tau blush2.gif
Vaizele siuvi pagal šią nuorodą? http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf. Gal galėčiau paprašyti pagalbos ir trumpai aprašyti, kaip siuvat savo gražuoles sauskelnytes, nes man tas aprašymas angliškas , tai doh.gif doh.gif doh.gif
rb051gf
sveikos mamytes, ir as noreciau ismokti tokias sauskelnes pasigaminti, gal yra kuri mamyte Vilniuje ar kur netoliese pas kuria butu galima praktiskai visa reikala pasiziureti, megzti bandysiu pati, bet norint siuti turiu visokiu klausimu. ir siaip visokiu klausimu turiu
Vaizele
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 08:10)
Vaizele bet kaip gražu thumbup.gif kokios spalvingos ir gražios sauskelnytės thumbup.gif

Oi ačiū smile.gif kam tos pagyros blush2.gif gal grynais galima lotuliukas.gif bajeris

QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 08:10)
Vaizele siuvi pagal šią nuorodą? http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf. Gal galėčiau paprašyti pagalbos ir trumpai aprašyti, kaip siuvat savo gražuoles sauskelnytes, nes man tas aprašymas angliškas , tai  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Taip, būtent pagal šitą thumbup.gif

QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 08:38)
sveikos mamytes, ir as noreciau ismokti tokias sauskelnes pasigaminti, gal yra kuri mamyte Vilniuje ar kur netoliese pas kuria butu galima praktiskai visa reikala pasiziureti, megzti bandysiu pati, bet norint siuti turiu visokiu klausimu. ir siaip visokiu klausimu turiu
*

Kaip tik pafotkinau siūdama, tai galėsiu sudėti su savo komentarais ką aš pati išradau, ok? mirksiukas.gif Nes nebe pirmą kartą siūnu doh.gif
rb051gf
O kurioj vieto Vilniuje yra ta Rasakilos parduotuve?
Olesta
QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 10:13)
O kurioj vieto Vilniuje yra ta Rasakilos parduotuve?
*

„Rasakilos“ parduotuvė yra labai netoli autobusų stoties, jeigu ką nors sako rolleyes.gif man regis tinklapyje, kur kontaktai, tai ir žemėlapis yra įdėtas http://www.rasakila.lt/kaip-uzsakyti-prekes/

Vaizele, laukiam, nesulaukiam blink.gif blink.gif blink.gif 4u.gif
Vaizele
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 12:05)
Vaizele, laukiam, nesulaukiam blink.gif  blink.gif  blink.gif  4u.gif
*

Pirma darbai, po to pramogos mirksiukas.gif vystyklų siuvimas ir SM pas mane prie pramogų skyrelio rolleyes.gif jei viskas gerai eisis, gal net šiandien vakare sudėsiu mirksiukas.gif
rb051gf
radau Rasakilos puslapi, aciu. Jei buciau turejus interneta namie anksciau, tai ir pirmaji vaikiuka buciau ekologiskai auginusi, dabar pabandysiu su antruoju
Vaizele
QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 18:35)
radau Rasakilos puslapi, aciu. Jei buciau turejus interneta namie anksciau,  tai ir pirmaji vaikiuka buciau ekologiskai auginusi, dabar pabandysiu su antruoju
*

Nežinau, kada gimė tavo pirmasis, bet dar prieš kelis metus nebuvo jokios informacijos schmoll.gif
rb051gf
Mano vyresneliui treji metukai sueis spalio pabaigoj, mazyliui ka tik suejo trys menesiai, siandien visai netycia radau jusu skyreli...
g00te
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 02, 13:40)
g00te, sveikinu su dukrytės gimimu  4u.gif koks džiaugsmas!!!!

*

Dekui dekui, siurprizas buvo mergaites gimimas, del tam tikru priezasciu visi buvo isitikine, kad gims berniukas... doh.gif lotuliukas.gif
Suzinojusi, kad gime dukra, atsipuciau, gi nebereikes saugoti vyrishkumo nuo perkaitimo, galesiu siek tiek atsipust nuo paluciu skalbimo, deja, mazosios uzpakalis labai jautrus, nuo vienkartiniu sauskelniu ja beria, taigi vel vystome/skalbiame/ vystome... mazdaug 50% / 50% naudojam vienkartines ir vystyklus, vienkartines naudoju kai jau nebeturiu i ka vystyt, arba pavargstu,arba pvz kaip dabar - 3 paras gyvenam su nudususiu hidroforu su minimum vandens... o po to gydau uzpakali vystyklais doh.gif g.gif
kelnaiciu kol kas neveliau, nematau prasmes tokiam mazam ir taip greit auganciam zmogui velt toki sudetinga daikta, nuveliau keleta dideliu ir mazesniu vilnoniu vystyklu, tarp kojyciu dedu medvilnes ar lino vystykla ir suvystau i kita, vilnoni arba medviles vystykla(priklauso nuo kambario temperaturos) tada paguldau dukriuka ant savo velto veltinio paklodes (vis dar neturiu lanolino, ale ji ir be lanolino labai sunkiai skyscius praleidzia), po ja del visa ko dedu neperslampama pakloteli.
Stai taip ir gyvename smile.gif
nzn, kazhkada velsiu tas kelnikes, ale artimiausiuose planuose dar DAUUUG vilnoniu paklodziu, pakloteliu, vystyklu, pagalviu - labai patogu, bent jau man
Vaizele
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 12:05)
Vaizele, laukiam, nesulaukiam blink.gif  blink.gif  blink.gif  4u.gif
*

Na, va, pagaliau sudėjau visą reportažą kaip aš ten jas siuvau. biggrin.gif

Bet nemažai darbelio buvo viską sudėt ir surašyt karsta.gif tai tikiuosi, kad bent kam nors pravers mano vargelis ax.gif

Kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes (beveik instrukcija)
geltoniausia
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 05, 23:26)
Na, va, pagaliau sudėjau visą reportažą kaip aš ten jas siuvau.  biggrin.gif

Bet nemažai darbelio buvo viską sudėt ir surašyt  karsta.gif tai tikiuosi, kad bent kam nors pravers mano vargelis  ax.gif

Kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes (beveik instrukcija)
*

Labai šauniai padirbėta ir aprašyta thumbup.gif
Dėkui, kaip tik jau pribrendau sauskelnių siuvimui, tad pastabos labai tiks 4u.gif
Olesta
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif AČIŪ VAIZELE 100 KARTŲ pažiūrėjusi visą procesą, atradau bent tris savo klaidas, pasitaisysiu blush2.gif tik flanelės atsargos baigėsi, o dabar esu pleduko mezgimo kūrybiniame procese ax.gif vakar pradėjau, lyg ir neblogai einasi, tai kai pabaigsiu, dar būtinai imsiuosi sauskelnių siuvimo pagal Tavo technologiją thumbup.gif dar turiu laiko maždaug mėnesiuką, tai gal spėsiu įgyvendinti visus užmanymus g.gif
Vaizele
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 06, 08:10)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif AČIŪ VAIZELE 100 KARTŲ pažiūrėjusi visą procesą, atradau bent tris savo klaidas, pasitaisysiu blush2.gif tik flanelės atsargos baigėsi

Sėkmės pleduko kūrimo procese 4u.gif Po to parodysi? rolleyes.gif

Džiaugiuosi, jei pravers mano instrukcijos. O ką anksčiau darei kitaip? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.