Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sodininkų reikalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Pages: 1, 2, 3, 4
Nasty Fairy
Sveiki. Nusprendziau sukurti nauja tema, kadangi senoji yra uzbaigta ir uzdaryta. Manau labai naudinga tema, kurioje galima ir toliau diskutuoti ir dalintis patirtimi smile.gif

As siose reikaluose esu naujoke. Turime su vyru sklypuka Vilniaus rajone, Brinkiskiu kaime. Norime statytis namuka apie 115-120kv.m. Issirinkome projekta (kartotini) bet dar jo neuzsakeme. Tai labai man idomu su kokiais vargais teks susidurti g.gif nes gaunasi ne paprastas sodo namukas supaprastintos tvarkos. Labai prasau pasidalinti patirtimi 4u.gif
rds
QUOTE(tikurila @ 2007 12 02, 17:49)
Sveiki. Nusprendziau sukurti nauja tema, kadangi senoji yra uzbaigta ir uzdaryta. Manau labai naudinga tema, kurioje galima ir toliau diskutuoti ir dalintis patirtimi  smile.gif
*

o kuo ŠITA tema netinka g.gif
Nasty Fairy
Niu, va dabar keliu tema virsun, bo ana sodininku tema uzdaryta 4u.gif
Sena tema cia Sodininkų bendrija
MERENGE
šaunu, kad atsirado nauja temą, ačiū tikurila 4u.gif
dalinsimės info ir toliau

Aš dabar ieškausi kur nebrangiai pasidaryti pastato kadasatrinius matavimus g.gif
Papildyta:
Beje gal kas bandė statinių kadastrinius matavimus užsakyti registrų centre? Mane domina kokios kainos pas juos. Telefonu niekaip neprisiskambinu, matyt reiks nukakti pas juos į svečius doh.gif
Gorada
QUOTE(tikurila @ 2008 11 28, 12:55)
Niu, va dabar keliu tema virsun, bo ana sodininku tema uzdaryta  4u.gif
Sena tema cia Sodininkų bendrija
*

tikurila del tu kadastriniu... tai ten visa bylute susegta, bet yra dar kazkoks CD. as grizus namo paziuresiu gal tam cd yra viskas tas pats kas popieruje g.gif zodziu duosiu zinia.
Nasty Fairy
QUOTE(Gorada @ 2008 11 28, 12:27)
tikurila del tu kadastriniu... tai ten visa bylute susegta, bet yra dar kazkoks CD. as grizus namo paziuresiu gal tam cd yra viskas tas pats kas popieruje  g.gif zodziu duosiu zinia.
*

bigsmile.gif gerai, lauksiu 4u.gif As gi atestuota doh.gif lotuliukas.gif tai man gal bus paciai "raz pliunut" paciai pasidaryti doh.gif lotuliukas.gif
tany
Laba diena. O mane domintu naujas istatymas. Girdejau, kad kazkas pasikeite, bet noriu zinoti tiksliai. Kur ta istatyma galiu rasti?
Sandrulia
QUOTE(tikurila @ 2007 12 02, 17:49)
As siose reikaluose esu naujoke. Turime su vyru sklypuka Vilniaus rajone, Brinkiskiu kaime. Norime statytis namuka apie 115-120kv.m. Issirinkome projekta (kartotini) bet dar jo neuzsakeme. Tai labai man idomu su kokiais vargais teks susidurti  g.gif  nes gaunasi ne paprastas sodo namukas supaprastintos tvarkos. Labai prasau pasidalinti patirtimi  4u.gif
*

Tai kad sodo namui kažkokių supaprastinimų ir nėra, tik tiek, kad nuotekų ir vandentiekio nereikia. Kadangi statysit sodo sklype gyvenamą namą, tai turit gaut sodų bendrijos pirmininko leidimą, o kitos procedūros tokios pačios kaip ir statant namų valdoj
Nasty Fairy
QUOTE(Sandrulia @ 2008 11 28, 18:00)
Tai kad sodo namui kažkokių supaprastinimų ir nėra, tik tiek, kad nuotekų ir vandentiekio nereikia. Kadangi statysit sodo sklype gyvenamą namą, tai turit gaut sodų bendrijos pirmininko leidimą, o kitos procedūros tokios pačios kaip ir statant namų valdoj
*

biggrin.gif tai, kad sita mano zinute buvo rasyta dar 2007 12 02 ax.gif Dabar jau viskas sutvarkyta ir pamirsta 4u.gif Jau viska esam susitvarke gal pries koki gera pusmeti blush2.gif Ir leidima turim (gyvenamajam), ir net pamatai pavasario laukia blush2.gif
blumchen
QUOTE(tany @ 2008 11 28, 16:59)
Laba diena. O mane domintu naujas istatymas. Girdejau, kad kazkas pasikeite, bet noriu zinoti tiksliai. Kur ta istatyma galiu rasti?
*

idomu kas per istatymas g.gif
jurgita%
QUOTE(blumchen @ 2008 11 28, 18:29)
idomu kas per istatymas  g.gif
*

Na istatymas toks kad sodu bendrijoje galima statyti vienbuti gyvenama nama ir jam priklausanti statyti(garaza ar koki ukini pastatuka)ir dar ten ju aukstis apribotas ir atstumai.Cia del to kad pradejo statyti kodedzus ir daugiaaukscius soduose,cia kad nebutu taip daroma.Nezinau ar aiskiai as cia parasiau,bet esme manau supratot.
Sandrulia
QUOTE(tikurila @ 2008 11 28, 17:02)
biggrin.gif  tai, kad sita mano zinute buvo rasyta dar 2007 12 02  ax.gif 
*

Aaaa biggrin.gif nepamačiau datos blush2.gif
DiD
o gal man kas pagelbes??? kaip ten su nauju istatymu, ar vis dar galima statyti apie 120 kv.m. nama sodo sklype, bet nekeisti zemes paskirties??? kokia ten procedura?
mes nusipirkome sodo nameli, kuris su rusiu yra 47 kv.m., bet norime rekonstruoti ji, priestata pasatyti ir antra auksta, gal kas pakonsultuos, nuo ko pradeti?
beje, dar kankina klausimas, kaip su nuotekom, kanalizacija ir vandentiekiu??? pas mus backa, ar kaip ten ji vadinasi, yra, t.y. nuotekos visos ten subega, bet ar nepareikalaus, kad pasidarytume ta nuoteku valymo sistema, kuri keliolika tukstanciu kainuoja??? doh.gif kazkaip i musu biudzeta sitas nelabai isiaiso blush2.gif
aciu uz pagalba drinks_cheers.gif
Nasty Fairy
QUOTE(DiD @ 2008 12 02, 19:41)
o gal man kas pagelbes??? kaip ten su nauju istatymu, ar vis dar galima statyti apie 120 kv.m. nama sodo sklype, bet nekeisti zemes paskirties??? kokia ten procedura?
mes nusipirkome sodo nameli, kuris su rusiu yra 47 kv.m., bet norime rekonstruoti ji, priestata pasatyti ir antra auksta, gal kas pakonsultuos, nuo ko pradeti?
beje, dar kankina klausimas, kaip su nuotekom, kanalizacija ir vandentiekiu??? pas mus backa, ar kaip ten ji vadinasi, yra, t.y. nuotekos visos ten subega, bet ar nepareikalaus, kad pasidarytume ta nuoteku valymo sistema, kuri keliolika tukstanciu kainuoja???  doh.gif kazkaip i musu biudzeta sitas nelabai isiaiso blush2.gif
aciu uz pagalba drinks_cheers.gif
*

Pasakysiu is savo patirties rolleyes.gif Pries pusmeti, gal kiek daugiau gavome leidima statyti sode 140kv.m. gyvenamaji nama (paskirties tikrai keiti nereikejo). Vandentiekis, planuojamas grezinis artezinis, o nuotekas nemanau, kad lieps valymo irenginius, bent jau pas mus salygose nenurodyta, o bus pagal grunto tinkamuma, o kadangi gruntas molis (netinkamas valymo irengimiams), tai bus isgriebimo duobe. Tai kad, prasant salygu galima tiesiog nurodyti, kad nuotekos esamos mirksiukas.gif
O pradeti reikia nuo projekto pajeskos, architekto, tada salygu savado gavimas, projektavimas ir leidimo gavimas, cia toks labai trumpas sarasiukas, bet pajeskok temose yra labai daug apie tai prikalbeta 4u.gif
Papildyta:
cia gali paskaityti, daug naudingos informacijos.
Ai, pamirsau parasyti, kad pries einant pas arhitekta gerai butu pasirupinti sklypo kadastiniais (geodeziniais matavimais), jai tokie nera atlikti ir toponuotrauka. Cia pas geodezininkus, yra daug imoniu, kurios atlieka mirksiukas.gif
Gorada
QUOTE(tikurila @ 2008 12 02, 21:01)
o nuotekas nemanau, kad lieps valymo irenginius, bent jau pas mus salygose nenurodyta,

pas mus buvo grieztai irasyta nuotwku valymo irenginiai ir artezinis grezinys. ir sukis kaip nori smile.gif nu pas mus irgi molingas gruntas, bet suprojektavo. atsizvelkit i tai kad ta duobe reiks isgriebineti, o jei vaziuoti toliau nuo miesto - tai ir kainuos. aisku mano sukisti 14 tukstanciu nelabai greitai atsipirks... bet salygose nurode, be to isgriebimo nenorejom...
Nasty Fairy
QUOTE(Gorada @ 2008 12 02, 23:54)
pas mus buvo grieztai irasyta nuotwku valymo irenginiai ir artezinis grezinys. ir sukis kaip nori smile.gif nu pas mus irgi molingas gruntas, bet suprojektavo. atsizvelkit i tai kad ta duobe reiks isgriebineti, o jei vaziuoti toliau nuo miesto - tai ir kainuos. aisku mano sukisti 14 tukstanciu nelabai greitai atsipirks... bet salygose nurode, be to isgriebimo nenorejom...
*

Na as dabar tiksliai neatgaminu, kaip ten salygose buvo, bet mums netinka pagal grunta ir nera kur isvalyto vandenuko leisti... Berods buvo parasyta kazkaip "tikslinga suprojektuoti vietinius vandentiekio ir nuoteku tinklus" ir vsio g.gif Blin bijau pameluoti, o del grezinio, tai pirmininke kazkaip konkreciai parase leidime, kad grezinis tures buti g.gif
Del nuoteku dar taip konkreciai negalvojom, nesidomejom, bet kol kas suprojektuotas isgriebimas. Na man tas irgi nedziugina, akd reikes kaskarta siurbti, ale valymo irenginiams tiek litu tikrai negaletume skirti doh.gif O paprasta duobe MB sake ir iki 3t galima padaryti unsure.gif Na dar toli iki sio etapo mums, tai bus matyt dar irnesakyk.gif
Gorada
QUOTE(tikurila @ 2008 12 03, 11:45)
Na as dabar tiksliai neatgaminu, kaip ten salygose buvo, bet mums netinka pagal grunta ir nera kur isvalyto vandenuko leisti... Berods buvo parasyta kazkaip "tikslinga suprojektuoti vietinius vandentiekio ir nuoteku tinklus" ir vsio  g.gif  Blin bijau pameluoti, o del grezinio, tai pirmininke kazkaip konkreciai parase leidime, kad grezinis tures buti  g.gif
Del nuoteku dar taip konkreciai negalvojom, nesidomejom, bet kol kas suprojektuotas isgriebimas. Na man tas irgi nedziugina, akd reikes kaskarta siurbti, ale valymo irenginiams tiek litu tikrai negaletume skirti  doh.gif O paprasta duobe MB sake ir iki 3t galima padaryti  unsure.gif  Na dar toli iki sio etapo mums, tai bus matyt dar  irnesakyk.gif
*

as irgi buvau moraliskai nepasiruosus tiek babkiu sukisti i Š... ir traidenis butu pigiau buve, bet kazkaip labai daug nekokiu nuomoniu prisiklausem, tai nusprendem kad nebutu taip kad skupas moka du kartus... pasistatem August. kadangi nuotekos jau kelis menesius nenaudojamos stovi (nes name tiesiog neturim tuoletu...) tai oi kaip babkyciu gaila lotuliukas.gif lotuliukas.gif
is kitos puses ramu kad tai jau padaryta smile.gif
Musu namelis jau po truputi i namus panaseja smile.gif virsuj gipsa sukam. pasiskaitau moteriskaiciu nuotykius sienas glaistant ir galvoju - a tai cia ir manes tas laukia????
vai tai romantisko darbelio ant kaledu turesiu biggrin.gif biggrin.gif
Nasty Fairy
Oi, as mielai sutikciau taip sventes praleisti, kad tureciau ka tepti, glaistyti, spakliuoti, tinkuoti lotuliukas.gif
MERENGE
QUOTE(tikurila @ 2008 12 03, 12:01)
Oi, as mielai sutikciau taip sventes praleisti, kad tureciau ka tepti, glaistyti, spakliuoti, tinkuoti  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif patinka ir man šitie malonumai, nes žinai kad sau darai ir kaip viskas po biskį gražėja
Sandrulia
QUOTE(tikurila @ 2008 12 03, 11:01)
Oi, as mielai sutikciau taip sventes praleisti, kad tureciau ka tepti, glaistyti, spakliuoti, tinkuoti  lotuliukas.gif
*

Špakliuoti ta idar nieko, o kai reikia paskui tą špaklių šveisti doh.gif ypač ant lubų doh.gif biggrin.gif
MERENGE
QUOTE(Sandrulia @ 2008 12 04, 14:41)
Špakliuoti ta idar nieko, o kai reikia paskui tą špaklių šveisti doh.gif ypač ant lubų doh.gif  biggrin.gif
*

nu čia gal ir nelinksmiausia dalis lotuliukas.gif
Ostapas
QUOTE(Sandrulia @ 2008 12 04, 13:41)
Špakliuoti ta idar nieko, o kai reikia paskui tą špaklių šveisti doh.gif ypač ant lubų doh.gif  biggrin.gif
*

o nebandėt naudot "žirafos" ? nerandu civilizuotos nuotraukos, bet aprašyta čia
Va, radau: nuomoja gotas
jurgita%
QUOTE(DiD @ 2008 12 02, 19:41)
*

Galesi statyt be problemu,negali statyt daugiabuciu ir atstumai turi but 3m nuo kaimynu ir 5 nuo kelio,sklypas turi but ne mazesnis nei 4 arai,ir aukstis 7m su biskiu nebepamenu tiksliai,kvadratura nesvarbu.
XJ6
sveiki,
pirkau sode statyta 91m. gyvenama nama, dokumentuose priduotas kaip 80m2, nors viska permatavus (dideles palepes+ pusrusyje iskasti du rusiai 15m2+ garazo duobe 16m2) gavosi jau viso apie 150m2, aisku priduota gelzbetoniniu ziedu nuoteku duobe.
ruosiuosiu rekonstruot, tai tikriausiai kai reiks naujai prisiduot, tai prisikabins prie visko kas buvo anksciau priduota ir reikalaus pvz. naujai tvarkyt nuotekas, kuriom nezinau iskur gausiu vietos zonu atsumams g.gif
dar sulinys(29 ziedu, kaip pas kaimyneli tokio pacio gylio grezinys) stovi kitoje namo puseje, gerai kad dar nuo kaimynu 4metrai atsumu, bet velgi kiek girdejau jau neleidzia kast ax.gif
P.S. gerai kad nors pirmininkas pazystamas, tai su visokiais pasirasymais ir uztarimais nebus problemu thumbup.gif
gal kas galetu kazka patart, kazkaip itariu kad reiks ieskot "rimtesnio" architekto, kad uzglaistytu visas nesamones unsure.gif
Gorada
QUOTE(XJ6 @ 2008 12 23, 02:28)
sveiki,
pirkau sode statyta 91m. gyvenama nama, dokumentuose priduotas kaip 80m2, nors viska permatavus (dideles palepes+ pusrusyje iskasti du rusiai 15m2+ garazo duobe 16m2)  gavosi jau viso apie 150m2, aisku priduota gelzbetoniniu ziedu nuoteku duobe.
ruosiuosiu rekonstruot, tai tikriausiai kai reiks naujai prisiduot, tai prisikabins prie visko kas buvo anksciau priduota ir reikalaus pvz. naujai tvarkyt nuotekas, kuriom nezinau iskur gausiu vietos  zonu atsumams g.gif
dar sulinys(29 ziedu, kaip pas kaimyneli tokio pacio gylio grezinys) stovi kitoje namo puseje, gerai kad dar nuo kaimynu 4metrai atsumu, bet velgi kiek girdejau jau neleidzia kast ax.gif
P.S. gerai kad nors pirmininkas pazystamas, tai su visokiais pasirasymais ir uztarimais nebus problemu  thumbup.gif
gal kas galetu kazka patart, kazkaip itariu kad reiks ieskot "rimtesnio" architekto, kad uzglaistytu visas nesamones unsure.gif
*

su tais plotais tai yra niuansu. pvz is bendro ploto isskaiciuojamas laiptu plotas, zidinio plotas. jeigu tai palepe, taoi plotas skaiciuojamas tik nuo tos vietos kur nuo lubu iki grindu yra ne maziau 1,6m. (ar 1,5m.. bijau suklaidint). rusys ten vel kitaip... pas mane be rusio, triobeles plotas 100 kvadratu, tai po kadastriniu liko tik 88...
klausimas ar yra senasis projektas??? pagal ji galetumet pasitikrinti ir matytumet kur nugrybauta. ji galima ir archyve gauti. mano nuomone - jei planuojat rekonstruoti, pasitikrinat kas priduota ir kas pastatyta. tada jeigu viskas atitinka forminates kaip rekonstrukcija ir darot ko jum reikia.
jeigu yra neatitikimu - tariates su kadastro matuotojais (jeigu reiktu svieziu matavimu) rodot kad viskas pastatyta pagal sena projekta, o rekonstrukcijai forminat kaip ka reikia jum.
nezinau kaip elgiamasi tais atvejais jei sulinys jau yra... nemanau kad lieptu uzversti. del sanitariniu zonu tai gaukit kaimynu sutikimus kad apsaugos zonos ieina i ju sklypa ir galesit arti ribos viska daryti smile.gif

beja, pas mus paskelbe kad galima issipirkti salia esancios zemes. na tos kuri ribojasi su sklypu, jei ji valstybine. bet jau salygu nesamones. pas mus yra toki keli arai... zodziu reikia daryti tiem aram sodu bendrijoj arba detaluji plana, arba kazkoki pertvarkymo plana. dar reikia eodeziniu, tada zemes kaina kazkur 1000lt/aras. detalusis - 3-4t, pertvarkymo nepamenu, bet pigiau. zodziu kad nusipirkti kelis ariukus dar kiek valakitos reikia...
XJ6
QUOTE(Gorada @ 2008 12 23, 10:36)
del sanitariniu zonu tai gaukit kaimynu sutikimus kad apsaugos zonos ieina i ju sklypa ir galesit arti ribos viska daryti smile.gif

ZIURET planeli CIA
tik nesupratau ka reiskia "ieina i kaimyno zona" kiek suprantu, tai nuoteku sulinys turi zona iki geriamo, ar ne?
pvz. pas mane nuo nuoteku sulinio, iki tiek mano, tiek kaimynu geriamuju, atstumas nemazesnis kaip 8m.( cia jeigu det kad ir kokio TRAIDENIO)
zinoma pas mane stovi gelzbetoniniu ziedu nuot.sulinys, kuris gali kiek nori laikytis zonu, vistiek neleistinas schmoll.gif
tai vat man ir idomu, kaip cia bus su tom nuotekom priduodant namo po rekonstrukcijos, nors jos buvo anksciau su namu priduotos g.gif
Sandrulia
QUOTE(Gorada @ 2008 12 23, 09:36)
jeigu tai palepe, taoi plotas skaiciuojamas tik nuo tos vietos kur nuo lubu iki grindu yra ne maziau 1,6m. (ar 1,5m.. bijau suklaidint)
*

1,6 m smile.gif
Sandrulia
Kitą savaitę jau gausim projektą su statybų leidimu thumbup.gif
O kaip ten yra su pačiū statybų pradžia, ar reikia dar kažką samdyt, kad pažymėtų tiksliai, kur daryt pamatus? ar galima ir kažkaip patiem? g.gif
Gorada
QUOTE(Sandrulia @ 2009 02 12, 23:54)
Kitą savaitę jau gausim projektą su statybų leidimu thumbup.gif
O kaip ten yra su pačiū statybų pradžia, ar reikia dar kažką samdyt, kad pažymėtų tiksliai, kur daryt pamatus? ar galima ir kažkaip patiem? g.gif
*

Pirmiausiai tai sveikinu!!!! Tai didelis zingsnis i prieki smile.gif

Toliau turit samdyti geodezininka - jis atvaziaves numatuos namo kampus arba asis ir aukscius, pagal tai darysites klojinius o veliau pamatukus smile.gif
geodezininkas surasys akta ir padarys ispildomaja nuotrauka kurios reikalaus statybos inspekcija.
Onora
sveikuciai,
mes dar tik pradesime popierius tvarkytis savadus ir leidimus. Tik pas mus ten stovi murinis namas, kuri noresim nemazai isplesti, tai vat dabar ir susimaisiau- tikriausiai is pradziu reikes leidimo griauti statini, nes geriausiu atveju liks rusys ir pirmas aukstas, blogiausiu- tik rusys. Gal zinosite, ar galima tuo paciu kreiptis ir del leidimo griauti ir del leidimo statyti? Ir tada projektavimo salygu savada vistiek pirmiausia reikes gauti? Truputi pasimeciau, kai tas griovimas isipaise.

ar ribojamas namo sb plotas ir aukstis dabar kaip nors? nes dabartinio aukstis 8 metrai kazkur, o tokio kaip minimum reikes, nes rusio pamatas virs zemes koks metras...
anyta
QUOTE(Onora @ 2009 02 13, 13:19)
sveikuciai,
mes dar tik pradesime popierius tvarkytis savadus ir leidimus. Tik pas mus ten stovi murinis namas, kuri noresim nemazai isplesti, tai vat dabar ir susimaisiau- tikriausiai is pradziu reikes leidimo griauti statini, nes geriausiu atveju liks rusys ir pirmas aukstas, blogiausiu- tik rusys. Gal zinosite, ar galima tuo paciu kreiptis ir del leidimo griauti ir del leidimo statyti? Ir tada projektavimo salygu savada vistiek pirmiausia reikes gauti? Truputi pasimeciau, kai tas griovimas isipaise.

ar ribojamas namo sb plotas ir aukstis dabar kaip nors? nes dabartinio aukstis 8 metrai kazkur, o tokio kaip minimum reikes, nes rusio pamatas virs zemes koks metras...
*

Sveiki,mes perejome visas stacijas.Padetis tokia-turejime murini 80 kv.m nama,dareme rekonstrukcija.Jokio leidimo griovimui nereikejo,nors grioveme visa antra auksta.Bet viska mums dare architektas,todel patariu geriau kontaktuokit su architektu,bus maziau klaustuku.Sekmes
Sandrulia
QUOTE(Gorada @ 2009 02 12, 23:04)
Pirmiausiai tai sveikinu!!!! Tai didelis zingsnis i prieki smile.gif

Toliau turit samdyti geodezininka - jis atvaziaves numatuos namo kampus arba asis ir aukscius, pagal tai darysites klojinius o veliau pamatukus smile.gif
geodezininkas surasys akta ir padarys ispildomaja nuotrauka kurios reikalaus statybos inspekcija.
*

Ačiū ax.gif dabar lauksim gerų orų ir kibsim į statybas thumbup.gif

Kažin kiek daugmaž kainuoja visas šitas reikalas g.gif

Gorada, o kaip Jum einasi statybos? bigsmile.gif
Zeta676
[quote=Sandrulia,2009 02 14, 22:32]
Ačiū ax.gif dabar lauksim gerų orų ir kibsim į statybas thumbup.gif

Kažin kiek daugmaž kainuoja visas šitas reikalas g.gif

Gorada, o kaip Jum einasi statybos? bigsmile.gif
*

[/quote

Labas,
mes pernai birzeli uz geodezininko paslaugas (vadinamaji kampu nuemima) sumokejom 300 Lt, bet tas buvo butina, nes paskui jis dejo parasa i statybos darbu zurnala, ir jei priduodant nama atsirastu netikslumu del namo vietos - komisija kabinsis prie geodezininko (cia isaiskino statybu inspekcijoj).
TOCAMI
QUOTE(tikurila @ 2007 12 02, 18:49)
Sveiki. Nusprendziau sukurti nauja tema, kadangi senoji yra uzbaigta ir uzdaryta. Manau labai naudinga tema, kurioje galima ir toliau diskutuoti ir dalintis patirtimi  smile.gif

As siose reikaluose esu naujoke. Turime su vyru sklypuka Vilniaus rajone, Brinkiskiu kaime. Norime statytis namuka apie 115-120kv.m. Issirinkome projekta (kartotini) bet dar jo neuzsakeme. Tai labai man idomu su kokiais vargais teks susidurti  g.gif  nes gaunasi ne paprastas sodo namukas supaprastintos tvarkos. Labai prasau pasidalinti patirtimi  4u.gif
*

labas. tai būsim kaimynėm. o jūs kuriuose soduose statotės? jei tuose kur mes, tai su pirmininku nepasisekė... piktas, argogantiškas diedas...
Nasty Fairy
QUOTE(TOCAMI @ 2009 02 21, 00:42)
labas. tai būsim kaimynėm. o jūs kuriuose soduose statotės? jei tuose kur mes, tai su pirmininku nepasisekė... piktas, argogantiškas diedas...
*

Sveika smile.gif Mes Laboroje ax.gif O jus kur? Musu tai pirmininke, junute tokia moteriskaite. Iskarto radom bendra kalba thumbup.gif
O del ko piktas jusiskis pirmininkas?
Glamour
Štai ir mum klausimėlis iškilo. Jau pusmetis kaip nusipirkom sodo namą, kurio sklypo riboms nustatyti nebuvo atlikti kadastriniai matavimai, o tik preliminarūs. Kaimynai yra susipylę pamatus tvorai su kuoliukais ir pageidauja, kad mes užtemtumėme ten tinklą. Tokiu būdu tarp mudviejų sklypų esanti tvora gautųsi per pusę. Mums pinigėliai iš dangaus nebyra ir šiuo metu pirmenybė skiriama gręžiniui, nuotekų valymo sistemai ir t.t. Aišku norėtųsi ir tvoros, bet ...
pamatai išlieti kaimynų sklypo riboj vizualiai sprendžiant, tarpuvagis paliktas mums. Jie yra mums pietiniai kaimynai. Kadangi su mumis nesiderinę jie be jokių apsauginių zonų prie sklypo ribos pasidarė įvažiavimą mašinai, tai kaip minimum mums norėtųsi bent ties įvažaivimu pasisodinti gyvatvorę. Šiaip mūsų braškės pasodintos ir vynuogės pietinėje namo pusėje. Tas jų įvažiavimas mums visus planus sugadino. Ar verta mums tverti tą tinklą ant tvoros. Juolab , kad nelabai gražiai jie nuo pat pradžių vos ne reikalaudami pareiškė, kad mums teks užtemti tinklą tvorai. Mes turim šuniuką taksiuką. Ir kartą jis pabėgo bežaisdamas su katinu ir pas juos nubėgo. Kaimynai apkoliojo mumis, kad mūsų šuo pas juos tuštinasi ir nespėja rinkt, liepė tvorą užsitvert. O mūsų šuva tik savo kieme daro ir po svetimus neleidžiam jam bėgioti. Be mūsiškio pilna soduose palaidų šunų pastoviai, kurie ir pridergia visur. Aš kažkaip abejoju ar verta mums investuoti savo pinigus į tą tvorą, kai pamatas jų teritorijoj ir dar jie tokie nedraugiški. Juolab, kad mes mieliau norėtumėme bent kiek uždaresnės tvoros gal ir gyvatvorės. Ką tokiu atveju naudingiau daryti? Kaip manot. Pyktis su kaimynais nenorim, bet ir šokinėti pagal jų dūdelę taip pat.
Nasty Fairy
Na as tai suniuka arba ant pavadelio arba voljere laikyciau, nereiketu klausytis priekalistu mirksiukas.gif Man ir nepatiktu, jai mano kieme kaimynu sunys lakstytu ir kakotu schmoll.gif
O del tvoros, tai pirma pasidaryciau geodezinius ir tada jau galvociau ka su ta tvora daryti. Jai tvora buvo ju iniciatyva, tai tegu jie ir tveria. As su kaimynais apskritai noreciau kuo maziau kazka bendro tureti ir tverciausi sau tvora kokios noreciau (atskira) biggrin.gif ir kada noreciau. Tikrai negali jie kazko reikalauti. Nebent tai butu abieju pusiu sprendimas ir susitarimas.
O siaip ar verta, tai cia tik jums spresti biggrin.gif
P.S. jai ivaziavimas yra ju sklype, tai jie neprivalo palikineti jokiu apsaguos zonu schmoll.gif Musu ivaziavimas i sklypa bus t.p. prie pat ribos. Nu kad soduose daug kur neisibegesi, ypac, kai 6 arai teyra doh.gif
egile
laba diena, norejau pasiteirauti ar kam taip buvo ir gal kas duos patarima.stovi musu nameliukas du metai nuo kaimynu tad reiketu rastisko sutikimo kaimynu.Gal kas toki raset ir kaip ?Galit rasyti iAz is anksto dekoju uz pagalba
Gorada
QUOTE(egile @ 2009 03 23, 17:58)
laba diena, norejau pasiteirauti ar kam taip buvo ir gal kas duos patarima.stovi musu nameliukas du metai nuo kaimynu tad reiketu rastisko sutikimo kaimynu.Gal kas toki raset ir kaip ?Galit rasyti iAz is anksto dekoju uz pagalba
*

nesupratau nei ka cia paraset nei ko jum reikia lotuliukas.gif
namas stovi du metRai nuo ribos? jei jis legalus tai jokiu leidimu nereik. jei nelegalus - tai kam tie leidimai? jei bandot iteisint kita kalba... o kaimynu sutikimas tures buti tvirtintas notariskai (bent man reikejo kad statybu leidima gauciau)

o tekstas nu taigi paprastas mes toki ir toki tokio ir tokios sklypo savininkai, nepriestaraujame kad toki ir toki kaimynai statysis savo nama tokiam tai sklype 2m nuo mus skiriancios ribos.
sutikima duodanciuju parasai.

egile
taip bandom i teisinti doh.gif . Aciu uz atsakyma
tinuska
na as ir bandysiu isiterpti i jusu gretas 4u.gif . mes ir planuojame statyti sodo nameli sodu bendrijoje. pradejom geodezinius matavimus, tai skambinsim savaites gale kaip ten reikalai su jais. susiradom toki geodezininka ( tiksliau pasirinkom ji vien delto kad kaimynams dare ir tuo paciu yra susipazines su musu sklypu). tik jau toks nekalbus, kiekviena zodi traukti reikia. ziuresim kaip dirbs. vakar dar su tokiu architektu susipazinom, tai kai baigsim su tais geodezinais, kreipsimes i ji. tai jei bus kas neaisku, kreipsiuos, tikiuosi pagelbesit, nes kiek supratau cia kainuos taip pat ne tik daug darbo, bet ir daug kantrybes g.gif
Gorada
QUOTE(tinuska @ 2009 03 25, 18:09)
nes kiek supratau cia kainuos taip pat ne tik daug darbo, bet ir daug kantrybes  g.gif
*

ir pinigu...
tinuska
QUOTE(Gorada @ 2009 03 25, 17:24)
ir pinigu...
*

nu tai cia jau kas be ko mirksiukas.gif
Sweet Dreams
Sveiki, turim namuką soduose, bet norim pasistatyti priestatą (garažą ir malkinę). Kokia tvarka visa tai daryti? g.gif
ūkio bitė
Tiesiog jami ir statai, jei statinys yra nesudėtingas ir nebus pažeisti kaimynų interesai.
4u.gif
dėja
norim statyti priestata,bet nuo kaimynų gyvatvorės gal koks metras vos gautusi.Kaimynai sutinka ir sakė patvirtis pas notarą.Bet ar leis statybas tokiu atstumu nuo kaimyno nors ir jie sutinka g.gif Nes kiek žinau ir temoje rašėte nuo kaimyno turi būti nemažiau 3 metrai.
Kristina 555
QUOTE(dėja @ 2009 03 29, 23:56)
norim statyti priestata,bet nuo kaimynų gyvatvorės gal koks metras vos gautusi.Kaimynai sutinka ir sakė patvirtis pas notarą.Bet ar leis statybas tokiu atstumu nuo kaimyno nors ir jie sutinka g.gif Nes kiek žinau ir temoje rašėte nuo kaimyno turi būti nemažiau 3 metrai.
*

Jei kaimynai notariškai patvirtins-leidimą gausit.Pas mus irgi neišlaikyti atstumai,bet leidimą statyboms turim.
Rasmuze
sveikos panikes, gal kas zinot kiek kainuoja elektros skaitliuku iskelimas is namuko i lauka. liepe mums iki liepos 1 iskelti ir nezinau kiek mums tai kainuos. jeigu kas kelet ir zinot parasykit.
dėja
QUOTE(Rasmuze @ 2009 03 31, 11:16)
sveikos panikes, gal kas zinot kiek kainuoja elektros skaitliuku iskelimas is namuko i lauka. liepe mums iki liepos 1 iskelti ir nezinau kiek mums tai kainuos. jeigu kas kelet ir zinot parasykit.
*

Kainuoja skaitiklis,jam dėžė ,kabelis, šarvas kabeliui.Elektriko paslaugos.Tai maždaug apsižiūrėkit kainas ir žinosit kiek pinigėlių reikia.Žiūrint kokie atstumai nuo namo iki elektros stulpo,mums maždaug apie 500lt.
Sandrulia
Mes pirmadienį jau startuojam su pamatais clap.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.