Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stiklo dirbiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
*MAGIC*
Man pačiai jau kuris laikas labai smalsu kaip, iš ko ir su kuo Tai daroma.
Gal atsiras tuo užsiimančių ir papasakos apie šią techniką.
Pradžiai įdedu kelias nuorodėles :
http://www.youtube.com/profile?user=hotglass
http://www.youtube.com/profile?user=Margriet1962

Esu mačiusi forume keletą mamyčių , rodančių savo stiklinius dirbinius (papuošaliukus, rėmelius, vitražiukus) , tai manau, kad tai įmanoma atlikti ir ne kažkokiose ypatingose sąlygose ir patalpose... Taigi smalsiai lauksiu temos "išsiplėtojimo" smile.gif
Mambera
Itariu, kad reikia krosnies su labai aukšta temperatūra.
naca
ir man būtų įdomu rolleyes.gif
DOSETH
Tai vadintus- lampwork. Fantastiški grožiai wub.gif
irmulia
Lampwok forumas
kur galima rasti visus atskymus į visus klausimus biggrin.gif

user posted image

Iš čia matyti, kad iš ties nereikia ypatingų dirbtuvių ir įrenginių, kad gaminti tokius grožius wub.gif

Žingsnis po žingsnio

Tutorial

Galerija įvairių grožybių

irmulia
Video medžiaga (daug filmukų) biggrin.gif
svajoklis
Nu gi rodot profesionalu darbus.
Tai tikrai nera paprastas darbas su stiklu.
Atrodo tik labai lengva.Visu pirma tai ir pavojinga namu salygomis su atvira liepsna.

As kazkada stiklo fabrikelyje daraiu vazele,labai primityvia.Tai tikrai ne taip jau ir legva kaip zaist su Fimo ar moliu.
*MAGIC*
Na va , "pašnipinėjau" "Pagyrų puodą" ir radau forumietę, kurios darbelius turėjau mintyse . Tai Ievut , štai jos darbelių fotogalerija http://s196.photobucket.com/albums/aa249/Ievut/
Būtų labai įdomu sužinot , jei ji pasidalintų savo patirtimi. Jei pasidalintų...
svajoklis
Na bet jos darbai tikrai ne tos technikos kur buvo nuorodos auksciau.

Greiciausia tai virtazine technologija.
uups
Na, stiklui tai reik aukshtos temperaturos,- arba atviros liepsnos arba spec krosnies, nieko jau cia kitaip nepadarysi schmoll.gif
tiesa, pas mus rankdarbiu parduotuvese pardavineja tokius a la vitrazhus,- metalinius remelius, i kuriuos beriamos ivairiu spalvu spec granules (kazkoks polimeras), ishkepama orkaitej, granules ishsilydo ir galima apsimest, kad padarei vitrazha unsure.gif

mane shiaip vitrazhai labai 'kabina'...kazkada viena mano drauge uzsiiminejo...fantastika wub.gif nors nepigus malonumas unsure.gif
Adaili
QUOTE(uups @ 2007 06 17, 00:01)
Na, stiklui tai reik aukshtos temperaturos,- arba atviros liepsnos arba spec krosnies, nieko jau cia kitaip nepadarysi schmoll.gif
tiesa, pas mus rankdarbiu parduotuvese pardavineja tokius a la vitrazhus,- metalinius remelius, i kuriuos beriamos ivairiu spalvu spec granules (kazkoks polimeras), ishkepama orkaitej, granules ishsilydo ir galima apsimest, kad padarei vitrazha  unsure.gif

mane shiaip vitrazhai labai 'kabina'...kazkada viena mano drauge uzsiiminejo...fantastika  wub.gif  nors nepigus malonumas unsure.gif
*

Labas,

stiklas yra skystis,karoliams dazniausiai naudojamas Moretti - minkstas stiklas,borosilicate (pyrex). Tirpsta prie 1200 c.,liepsnos karstis priklauso nuo sudeties,ka naudosite ugniai maitinti. Labai smulkiems dirbiniams uztenka propan duju,Didesniems- propan ir deguones misinis.Geras karstis pasiekiamas maisant acytelene ir deguones- ka daro santechnikai.Dideliems lampoms-vazomes naudojama krosnis,kuri praktishkai kurianama visa laika-taip pigiau.Jeigu padarysite stiklo dirbini ir neleisite palaipsniu (kas 4 valandas) para atshalti-is vidaus i lauko puse,gaminis gali trukti.Stiklas yra ''gyvas''-tiek virtuveje suduzes puodelis (sutraukias ir skiles nuo blogos energijos- kas priimta manyti Rytu tautu fillosofijoje) tiek profesijoje dirbancio darbininko - stiklas gali ''neklausyti" ir tureti "savo '' norus. Spalvos priklauso nuo mineralu, sunkiausia dirbti su 'metalo' spalvomis-skirtingas temperaturu reikalavimas. Formos suteikiamos gravitacijos pagalba arba su ivairiais irankias.Jeigu neleisite stiklui atsalti is vidaus palaipsnui- bus grazu,bet nepraktiska-ziedo ar apyrankes nenesiosime-iskils.Mazos krosneles nera labai brangios.Seniausia salis dirbanti su stiklu-Italija.Venecijoje Murano sala, kur galima studijuoti visiems- tik mokek pinigus.
Tai yra nesudetinga, bet daug lesu reikalaujantis hobby.Stiklas brangus ir kol ismoksti 'valdyti' ismeti daug pinigu.Svarbiausia-saugus zaidimas-neprirakintas deguones balionas gali tapti torpeda praeinanti kiaurai pastatus.Labai gerai vedinamos patalpos (nebutinai didele ) -bet be vejo sroviu,akiniai (nesveika akims ziureti i liepsna ir nematai pacios ugies,spalvu)
Tas pats stiklas tik kitokioje formoje (laksto, trupiniu ) naudojamas vitrazo arba ''Tiffani" dirbiniams su skirtinga apdirbimo technologija. Tai pat galima naudoti plonai piaustitus agmenys- kristalus,.. etc.
Visa tai paprasta ir lenga. Reikrtu tureti gera pradzia-gera destytoja-saugumas,zynios ir sutaupyti pinigai ''ant '' klaidu.
Ada
irmulia
Adaili gal ir mokymus gali pravesti šia temą, nes matau nusimanai tame? Galvoju, kad nemažai atsirastų norinčių išklausyti tokį įdomų kursą... mirksiukas.gif
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
vilzim
noreciau pabandyti daryti sages is veidrodeliu, bet neisivaizduoju kaip namu salygomis galima butu ta stikla pjaustyti g.gif
svytejimas ezero dugne
Nu aš ne kžin kiek nusimanau stikle, bet kiek žinau, galima bandyti pjaustyti spec rėžtuku, bet jei reikia labai tiksliai išpjauti smulkias detales, tai arba yra koks spec įrankis, arba reikia naudoti brangų rėžtuką, į kurį pilamas tepalas, ir kuris kainuoja apie du šimtus litų (tokį naudoja stiklo pjaustyklų meistrai). Kiti, lygtai bando plytelių pjaustymui skirtomis mašinėlėmis pjaustyti... O iš tikro- ta nežinau...gal yra dar kokių gudrybių
svytejimas ezero dugne
O aš tai dabar žvalgausi vitražų kainų- nu ir žinokite, kiek beradau internete lt. puslapių, kur reklamuojasi vitražų meistrai- nei vienoje e svetainėje neaptikau kainų blink.gif Čia kas, valstybinė ar komercinė paslaptis, aš nežinau, ar ką? Aš turiu tokią taisyklę- nepirkti tos prekės, kurios pardavėjas slepia kainą- man tai nerimtos firmos ženklas, negerbiančios kliento, ir netaupančios jo laiko, beigi keliančios įtarimą, todėl visada pirma atbyra tie variantai, kurie neskelbia kainų. Nu čia gi nei vienoje svetainėje nebuvo paskelbta net preliminarių kainų blink.gif Kažkokiame žurnaliukyje radau žurnalistės interviu su vitražų meistre, tai ji išsidavė, kad maždaug kvadratinis metras vitražo gali kainuoti nuo dviejų tūkstančius litų blink.gif Bet ji meninkė, ir neaišku ar tiek kainuoja tik jos darbai, ar visi, ar yra kokių paprastesnių, pigesnių pramoninių masinės gamybos variantų.. Gal kas nors žino kokios info apie Lietuvoje (Vilniuje ar kur arti jo, bet tinka ir info apie kitas lt. vietoves) parduodamų vitražų kainas? Nusprendžiau, kai remontuosiu kambarį, įgyvendinti tokią idėją: kadangi gyvenu daugiabučiame, miegamąjame rajone, ir tai man visai nepatinka- kiek save atsimenu, nuo gimimo turbūt, norėjau gyventi Senamiesty Mane, kaip ir daug ką, užburia kvepiantys senove ankšti kiemeliai bei jaukūs užkaboriai, ant palangių sutūpę katinai, įvairūs ir keisti praeiviai, apleistos bažnyčios ir t.t.smile.gif Daug kas ten nori ir jaučia tą patį- ne paslaptis, bet ne paslaptis ir tai, kad jei baigei neprestižinę specialybę, ir neturi nuosavo verslo, arba nedirbi užsieny- gyventi senamiesty (bent jau turėti ten nuosavą butą)- nukirstos galvos svajonė, nebent imtum paskolą, kurią susimokėtum tik prieš savo mirtį, ir visą gyvenimą gyventum dėl jos.. Tai aš nutariau nepuoselėti tuščių vilčių, arba puoselėti, bet kol puoselėsiu- tuo pačiu truputį apgauti save ir savo svečius biggrin.gif Ir- įsirengti kambarį, kuris vadinsis "senamiesčio kiemas"- t.y. vieną kambarį įsirengti kaip senamiesčio kiemo imitaciją. Tokį- kuriame nebebus brangių, ir kažkada vis tiek susidėvėsiančių ar atsibosiančių, užgriozdinsiančių kambarį baldų, kuriuose vis tiek netilps visi betvarkę sudarantys daiktai, o vietoj jų bus įrengtos atsidarančios sienos, o už jų stelažai- na tokios kaip sieninės spintos, atrodančios kaip paprasčiausios kambario sienos (dažytos, tapetuotos, ar kt)- t.y. kambarys atrodo kaip tuščias- tik slepia paslaptį atsidarančias sienas, už kurių slepiasi visi daiktai. Kad tai iš tiesų atrodytų kaip kiemas smile.gif Taigi tos sienos, turės būti ne tuščios- o jose norisi, jog būtų langai (arba jų imitacijos)- kurie yra šviečiantys (t. y. už jų įmontuotos lempos) ir vakare, sujungus tas lempas, jausmas- kaip vakare stovėtumei senamiesčio kieme, kur name sujungtos šviesos, o dieną degtų dienos šviesos lempos, ir užmetus akį į langus, iš pirmo žvilgsnio neitų atskirti, kuris langas tikrasis (tikras - į lauką- ten yra tik vienas)- taip ir kambary būtų šviesiau bei jaukiau.. Taigi, dar be langų- ten būtų ir senovinės durys, visokie kampai ir atsikišimai- kaip senamisčių kiemuose, gal net gragmentas čerpinio stogo, apaugusio kokiu vijokliu (kambariniu, žinoma), ir visokių mažų, keistų apvalių, trikampių, ala palėpės ar rūsio langelių palei grindis bei lubas. Na mintis turbūt maždaug aiški.. Kambarys tas mažas, taigi kažin ko sudėtingo ir labai daug- nebus ten, juo labiau, kad materialiniai ištekliai labai riboti. Taigi, užsimaniau aš vitražiukų į tuos visokius langelius- ir į tikrą langą- ir tokių, kad būnant kambaryje, pamirštum, jog esi ne senamisty- t.y. kad nesimatytų tos nykumos, kuri už lango, o kad jaustumeisi kaip kokioje senamiesčio bibliotekėlėje, kiemelyje, ar kavinukėje. Vitražai būtų perkami vietoj visų naujų baldų, kurie ten suplanuoti buvo- tik klausimas, ar nekainuos brangiau, nei apstatyti kambarį naujais, neblogais baldais? Be to, vitražų tikslas būtų ir spalvų terapija- ryškiomis ir šiltomis, raudonomis ir geltonomis spalvomis išsklaidyti lėtinę depresiją... Manau, kad mane tenkintų ir paprasti, vientisų vienodų raštų piešiniai, svarbu tik kad būtų daug ryškių ir šiltų spalvų- kažko labai įmantraus ir meniško neleistų kišenė net ir labai norint.. Tai, sorry, už komentaro ilgį, ir gal jis ne į temą, bet gal kas turi minčių, kur gauti nebrangių sodriaspalvių vitražų? Ar gal idėjų, kaip galima kažką panašaus pasidaryti namų sąlygomis, nesusprogdinant buto lotuliukas.gif Svarbu, kad spalvos nebūtų drumstos, ir pasidengtų vienodai- tolygiai (tie kažkokie stiklo dažai man kažkaip ne tas, nesukuria tos užburiančios nuotaikos, nes pasidengia ne tolygiai, o aš ir piešti visai nemoku, ypač su kontūrais nemoku dailiai elgtis- kažkaip vaikiškai man gaunasi- bet jei nerasiu kito varianto, matyt reiks nusižiūrėt kokį piešinį, ir bandyti keverzoti- bet kažkaip norisi rimtesnio reikalo- ne vaikiško tokio- juk vis tik baldų nebus - tai kad neprastintų)... Be kainos, mane dar domina, ar neįmanomos be švino kokios alternatyvos? kažkaip nedrąsu man šviną kambary laikyti (o vitražų jungiamosios juostelės gi dažniausiai būna švininės)- ypač jei daug bus tokių langiukų- juk jis labai kenksmigas sveikatai, kaipiasi organizme, sukelia visokius vėžius ir kitas nepagydomas ligas blink.gif O juo labiau, kad tie langai bus tik imitacijos- jų neveiks kintančios oro sąlygos ir pan.- bet vis tiek norisi kuo panašesnių į tikrus vitražus. Taigi, gal kas turi kokių patarimų kur nusipirkti ar kaip pasidaryti kažką tokio? Nu atsiprašau, kad taip užsivedžiau- tas remontas dar ne taip greit bus, bet jau reikalas pribrendo, tai iš anksto vystau idėjas, ir taip užsikabinau už šitos ax.gif wub.gif Taigi, laukiu idėjų- kelios galvos vis geriau nei viena, visai nesigaudanti vitražuose nei jų kainose- pradžioje galvojau šiaip užmesti akį- nemaniau tiek rašyti, tai tikrai sorry, jei jau yra kokia panaši tema, kurioje labiau tiktų pasisakyti tokiu klausimu..
svytejimas ezero dugne
P. S. kažkuri forumietė mačiau daro vitražiukus, pasiskelbusi yra skelb. lentoj- bet ten pas ją daugiau smulkūs tokie -mini vitražiukai, tai nežinia, ar langui dideliam darytų, ir ar turi tokių visai skaidrių ryškių spalvų, kuriomis galima dengti didoką langą.. Bet čia jau jos klausti reikės, matyt, ale jei kas ką nors dar žino apie prekybą vitražais ar jų kainas, savadarbę paprastą gamybą- vis tiek pasidalinkit, nes aš visai mažai info turiu, arba ji neišsami...

Pačiu blogiausiu atveju, labai stengiantis, gal galima bandyti ką dailaus sukurpti iš kokių klijuojamų plėvelių ryškiaspalvių- skaidrių? Kažkaip niekada neužmačiau tokių niekur- senukuose mačiau kažkokį ant langų klijuojamą ala vitražą (plėvelę iš rulonėlių, toks vitražinis raštas, atseit imitacija- bet spalvos per blankios- nėra to užburiančio efekto, kaip stiklas duoda- kažkaip kaip nublukę visos- ypač raudona, kuri kaip tik ir žavi labiausiai, tokia vos vos- kaip mėsos nuoplovos schmoll.gif - pigiai atrodo).. Bet gal kas žino kokių kitokių ryškių skaidrių spalvotų plėvelių- vienspalvių, arba gatavai su raštu? Gal tiesiog karpomų kokių yra, standžių- nebūtinai klijuojamų.. Kaip nors kontūrus kokius neblogus sumąsčius, gal visai pusė bėdos atrodytų, iš įvairių spalvų pasikarpius kokių paprastesnių figūrų, juo labiau, kad gali ne tiek ir mažai prireikti to vitražo- tai gal pavyktų kokią paddielkę pasidaryti labai tikrovišką- nu butas ne prabangus, pinigų ne kažin kiek, tai didelio autentiško meno, ir "ne kičo" gali neišeiti susiveikti..

Arba gal kas žino vietas, kur Vilniuje (o gal ir ne tik Vilniuje) privatus asmuo galėtų nusipirkti spalvoto stiklo- pavyzdžiui ryškiai raudono, geltono, mėlyno ar žalio- skaidraus - nes visokiuose senukuose irkitur stiklo pjaustyklose tik visoks rusvas ir baltas matinis, dar koks nors ripliuotas - bet kitokių spalvų nė su žiburiu nerasi tokiose vietose:mmm Tai gal yra tarp jūsų, kas susidūrę, ir žino kur jo būna ar nebūna pirkti? O gal tos firmos, kr nete skelbiasi, kad prekiauja stiklu, irgi neturi skaidrių ir ryškių raudonų, ir pan. spalvų, o tik visokias butelines- rusvas arba neskaidrias drumstas-matines?
_Magnolija_
yra vilniuje parduotuve "heliopolis" joje daug yvairiu rusiu plastiku pleveliu organinio stiklo ir t.t.verta apsilankyti mirksiukas.gif
svytejimas ezero dugne
Ačiū, apie tokią negirdėjau kažkaip- reiks apsilankyti, pasidairyti ko ten yra...
sizike
siūlau apsilankyti Vitražo manufaktūroje, Stiklių gatvėje. Ten apšvies ir apie kainas (vitražo kainos yra didelės, nes dirbama ne tik su stiklu, bet ir su švinu, kuris šiaip gi nuodingas, tad pinigai imami ne tik už sunkų darbą, bet ir už darbą kenksmingomis sąlygomis). Be to, galbūt galerijoje iškart pamatysi tai, kas tau patiks, nes ten kartais būna visokių sienų instaliacijų.
irmulia
Tai ar kas išbandė namų sąlygomis (arba ne namų biggrin.gif ) ką sukurpti iš stiklo? bigsmile.gif
Šilko Namai
Labai daug domėjausi šia technika ir apsisprendžiau, kad kol nebus nuosavo namo su tokiems reikalams skirtu kambariu, tol net nebandysiu. Tai yra žaidimas su dujomis ir deguonimi, todėl reikalinga saugi aplinka. Be to, kaip jau kažkas minėjo, reikia labai gerai vėdinamų patalpų, tuo tarpu dirbant bute, kokia ventiliacija?.. O juk paskui ir miegoti reikia.
O ir turint saugų kampą, kiek skaičiau, reikia labai ilgai mokėtis, kol tau nebeskyla, nebedūžta, nesideformuoja ir t.t. Įrankiai taip pat nepigūs, pats aparačiukas apie 1000 Lt kainuoja (o gal ir yra pigesnių kinietiškų atitikmenų). Taip pat reikalinga (nebūtina, bet pageidautina) kažkokia krosnelė darbams aušinti.
Antra vertus, dideles pastangas atsveria unikalūs darbai.
irmulia
Kažkada youtube buvau užtikusi tokį filmuką, kur rodė kaip daryti pakabukus. Ten karpė spalvoto stiklo plokšteles, tada pridėdavo visokių priedų ir dar kažko ir dėdavo į aparatą, rodos krosnelę. Tai šiam reikalui manau nereikia spec. patalpų ir pan. dalykų, reiktų tą krosnelę įsigyti g.gif

kažkas panašaus Glass fusion -video filmukas
irmulia
O čia radau laikrodžius www.martgaleria.hu

user posted image

Vienas blog'as biggrin.gif

mariaparmoglassfusion
user posted image

ir jau sužinojau kiek krosnelė kainuoja doh.gif

Kažkas tokio kainuoja ~ 500 eurų blink.gif

user posted image
Papildyta:
O čia gan plačiai aprašo kaip kas :

www.designsbylifah.com

user posted image

irmulia
QUOTE(irmulia @ 2008 10 30, 14:21)
ir jau sužinojau kiek krosnelė kainuoja  doh.gif

Kažkas tokio  kainuoja ~ 500 eurų  blink.gif

nors ne tiek ir kosmiškai gaunasi pavertus litais g.gif biggrin.gif
Swan
kur cia taip pigiai krosnele? nes kiek klausiau tai sake apie 5000lt ir tai rodos ne nauja.

Nors gal dar cia nuo krosneles dydzio kaina priklauso smile.gif gal nediduke ten kokia.
irmulia
QUOTE(Swan @ 2008 10 30, 15:57)
kur cia taip pigiai krosnele? nes kiek klausiau tai sake apie 5000lt ir tai rodos ne nauja.

Nors gal dar cia nuo krosneles dydzio kaina priklauso smile.gif gal nediduke ten kokia.
*

Neatrodo, kad būtų labai didelė ax.gif Pradžiai kaip mėgėjui, manau, nereikia milžiniškos krosnelės ax.gif Jos matmenys: 42 x 42 x h. 33 cm (išoriniai) ir 16,5 x 16,5 x h. 11 cm (vidiniai) bei svoris- 25 kg ax.gif
relija
Su tokiais matmenimis to gražuolio laikrodžio tikrai neišsikepsi.
Apskritai, viskas kas susiję su stiklu - brangu. Rimtos krosnys dešimtimis tūkstančių kainuoja, o apie karštą stiklą visai nebekalbu. Šalto apdirbimo staklės irgi oi oi oi kiek kainuoja, vž, norint įsirengti rimtas stiklo dirbtuves be kelių šimtų tūkstančių nė nepradėt, bo dar kiek kainuoja taisyklingai įsirengti patalpas doh.gif Kaitinamas arba kepamas stiklas skleidžia labai daug kenksmingų lakiųjų medžiagėlių, taigi vėdinimo sistema turi būti ideali..... Na ir t.t. ir pan.

Bet mnamuose galima prasigręžti skylutes, klijuoti stiklą, daryti vitražiukus....bet reikia ruošinukų jau turėt.... Jei dirbti su atvira ugnimi, mes studijuodami berods tigliukais vadindavom tuos pečiukus, tai taip pat reikia labai gerai vėdinamos patalpos, ruošinukų....

Oi, kaip pasiilgau aš stiklo....
svirplele
Įvairaus stiklo; vitražinio, pagaliukais yra firmoje Baltaxia (turi savo int. puslapį), Kaune (jie vežasi iš kitų šalių, ten taip pat galima užsisakyti visų reikiamų įrankių darbui). Neitikėtinų spalvų paletės. Kai buvau paskutini kartą žadėjo didelius stiklo lakštus pjaustyt i tokius, kokių reikia pirkėjui, bet nežinau ar savo pažadą išpildė. Šiaip, išties brangus malonumas, bet, manau atsipirktų (po iiiiiilgo laiko lotuliukas.gif )
relija
Aš kaip tik vakar gavau nuorodą į tą tinklapį, tai dar nespėjau išsinagrinėti... Būtinai reiks užlėkti kai būsiu Kaune. va jų tinklapis

svirplele, tavo auskariukai mmmmmm..... wub.gif
irmulia
Kaip faina, kad yra žmonių, kurie pasidalina info 4u.gif - pasirodo nereikia toli ieškoti nei krosnelių, nei spalvoto stiklo- viskas čia pat ir LT thumbup.gif thumbup.gif

relija
Šiaip jau darbui namuose su stiklu LT viskas yra, tik tie kas gali parduoti ar pasidalinti niekur nesiskelbia, juos tiesiog reikia pažinoti...
Krosnelėmis prekiauja uterna
Yra nemažai firmų, dirbančių su stiklu. Ne visos užsiima meninio stiklo darbais, tačiau kai kurių firmų vadovai gana geranoriškai žiūri į įvairius balvonėlius su nestandartiniais prašymais.
1
2
3

Ir šiaip gražius dalykus darantys lietuvaičiai

daili
stikliukai
dar
ir dar
stiklasplius
dar stiklo smile.gif

Ir taip toliau ir pan.

Papildyta:
Plastinis stiklas valdo Kaune, vitražas Vilniuje....čia taip seniau būdavo.... Dabar jau turbūt keičiasi situacija ir visoje LT galima rasti visko... Aš kalbu apie profesionalus-stikliorius..

Vž, atleiskit už tokias žinutes....galutinai suvokiau kaip pasiilgau dirbti su stiklu.
Psio, sėkmės mirksiukas.gif
svirplele
Relija, AČIŪ ax.gif .
Norėjau, paklausti, o pati esi mėgėja- bandytoja-tyrinėtoja, ar baigei stiklą??? Pas mane namie amžinas remontas dirbtuvių klausimu, bet žadu ten visokius eksperimentus daryti, stiklo karolių darymas irgi įeina. Beje, ilgą laiką ieškojau , kur būtų galima NUSIPIRKTI (neišsinomuoti) deguonies balioną. Na, ne tokį mažulyįi, kur Senukuose galima nusipirkti, didesnį... Gal žinai kur???? LABAI, LABAI, LABAI reikia, ne tik darbui su stiklu, bet ir darbui su sidabru blush2.gif
mieguista avytė
svirplele, as namie dirbu su metalais ir nenaudoju deguonies baliono, jei ruosies pirkt degikli, dar jo neturi, tai dirbt su sidabru puikiausiai pakanka vien dujinio degiklio mirksiukas.gif o gal zinai, kur pirkt stiklo lazdeliu karoliuku darymui? as dariau juos firmoj, tik mum neisdave is kur ta stikla siuncias (jie siusdavos). Gal yra lietuvoje kur pirkt? g.gif siuo metu mokaus stikla, savo pirmus vitrazus greit pabaigsiu... mmm biggrin.gif taip laukiu rezultato biggrin.gif o del reztuku cia kalbejo, senukuos tepaliniams neseniai buvo akcija thumbup.gif gal dar yra.. uz 80 lt buvo galima nusipirkt. as tai turiu ne tepalini, irgi is senuku, uz 20 lt ir labai puikiai man jis pjauna thumbup.gif toks su medine rankenele, vokiskas smile.gif galesiu foto imest, jeio kam reikia mirksiukas.gif
BabyGrite
mane taip pat uzpuole ta ideja pasidaryti paciai stiklo karoliukus,bet manau,kad pradziai labai daug investicijos reikia doh.gif
Cia nuorodele ko reikia pradedant
http://www.youtube.com/watch?v=p2EQ8Aw7o3s...feature=related
svirplele
QUOTE(mieguista avytė @ 2008 11 01, 15:39)
svirplele, as namie dirbu su metalais ir nenaudoju deguonies  baliono, jei ruosies pirkt degikli, dar jo neturi, tai dirbt su sidabru puikiausiai pakanka vien dujinio  degiklio mirksiukas.gif o gal zinai, kur pirkt stiklo lazdeliu karoliuku darymui? as dariau juos firmoj, tik mum neisdave is kur ta stikla siuncias (jie siusdavos). Gal yra lietuvoje kur pirkt?  g.gif siuo metu mokaus stikla, savo pirmus vitrazus greit pabaigsiu... mmm  biggrin.gif taip laukiu rezultato  biggrin.gif

Kaip ir sakiau, galit užsukt i www.baltaxia.lt, paspaudus nuorodą "produktai" , gali pasirinkti glazūros, krosnelės ar stiklas. stiklo nuorodoj duoda dviejų firmų katalogus. Ten panaršę, dievaži, VISKO rasit :vitražinio, vamzdeliniovenecijietiško (ar kaoks jis ten,na, su gelių motyvais) dažų, įrankių, emalių.... ech..... aš pati dar nieko nepirkau (būtent stiklo, nes glazūrų esu dažna pirkėja), gali tiesiog pasiskambinti ir pasiklausti, tik prieš tai kodus nusirašyk dalykų, kurie tave domina... Jeigu kas neaišku, parašyk man i až, detaliau ką pakonsultuosiu. O brenerius turiu du, vienas grynai propanui, o kitas su deguonimi, bet šitas mano breneriukas labai mažiukas, specialiai labai smulkioms detalėms.
mieguista avytė
dekui labai ax.gif emales reiks uzsipirkt, nes atsargos jau isseko verysad.gif
BabyGrite
Man tame puslapyje Baltaxia kur produktai Errora rodo.Bet kiek suprantu tirm stiklo karoliukams gaminti tai krosneliu nereikia g.gif
svirplele
Įdomu, g.gif , nes aš pati ką tik atsidariau, viską man ten aiškiai rodo ( kas susiję su stiklu ir krosnelėm), o dėl glazūrų, ne visas rodo nes jie ten savo puslapį vis tvarko ir tvarko. Gal jau kokie pusę metų... Dėl to tai laaaabai gaila. Bet, kartais jei reikia kokios glazūros aš tiesiog pasiskambinus paklausiu:" reik salotinės, ne švininės, turit? " g.gif
relija
QUOTE(svirplele @ 2008 11 01, 11:29)
Relija, AČIŪ  ax.gif .
Norėjau, paklausti, o pati esi mėgėja- bandytoja-tyrinėtoja, ar baigei stiklą??? Pas mane namie amžinas remontas dirbtuvių klausimu, bet žadu ten visokius eksperimentus daryti, stiklo karolių darymas irgi įeina. Beje, ilgą laiką ieškojau , kur būtų galima NUSIPIRKTI (neišsinomuoti) deguonies balioną. Na, ne tokį mažulyįi, kur Senukuose galima nusipirkti, didesnį... Gal žinai kur???? LABAI, LABAI, LABAI reikia, ne tik darbui su stiklu, bet ir darbui su sidabru  blush2.gif
*

Jap, aš baigusi stiklą.... Dar svajoju kada nors Skandinavijoje pastudijuoti stiklą... Ten jie turi tokias darbines bazes blink.gif , kad žodžių trūksta. Geriausios kiek žinau Danijoje.
Dėl deguonies balionų, deja niekuo negaliu padėti, nežinau gerų vietų biggrin.gif Galbūt pasiteirauk didelėse degalinėse, kurios turi paprastų buityje naudojamų dujų balionų. Galbūt jie žinotų kur gauti.... Juos taip pat naudoja virinimo darbams, tai servisuose, kuriuose remontuoja kėbulus, gali pasiteirauti....

O aš pati esu moliravimo diiiidelė gerbėja. Ir diplominį savo moliravimo technika dariau ir dar jei studijuosiu, tai dar norėčiau pasigilinti bigsmile.gif cool.gif ax.gif
purpsius
Sveikos, atsiprašau, kad ne visai į temą, bet ar žinot, ar įmanoma pataisyti stiklinį pakabutį? Nudaužiau žvaigždės kamputį, braižo dabar, o tas pakabukas morališkai brangus. Gal karttais įmanoma kažkaip apšlifuot tą nudužusį kampą?
svirplele
QUOTE(relija @ 2008 11 02, 21:23)
Jap, aš baigusi stiklą.... Dar svajoju kada nors Skandinavijoje pastudijuoti stiklą... Ten jie turi tokias darbines bazes  blink.gif , kad žodžių trūksta. Geriausios kiek žinau Danijoje.
Dėl deguonies balionų, deja niekuo negaliu padėti, nežinau gerų vietų  biggrin.gif Galbūt pasiteirauk didelėse degalinėse, kurios turi paprastų buityje naudojamų dujų balionų. Galbūt jie žinotų kur gauti.... Juos taip pat naudoja virinimo darbams, tai servisuose, kuriuose remontuoja kėbulus, gali pasiteirauti....

O aš pati esu moliravimo diiiidelė gerbėja. Ir diplominį savo moliravimo technika dariau ir dar jei studijuosiu, tai dar norėčiau pasigilinti  bigsmile.gif  cool.gif  ax.gif
*

Turėtų būti labai šaunu, aš kažkada turėjau norą, baigus juvelyriką išmokti ir stiklo subtilybių. Vitražas mane mažiausiai žavi, bet, stiklo liejyba (čia turbūt ir būtų moliravimo technika), pūtimai ir t.t mane visada labai domino. Deja, ne viskas gaunas, kaip norisi. Bet išbandyti ir nors truputį "pažaisti" su stiklu visada knieti. Ar tikrai neįmanoma lieti stiklo namų (mažų dirbtuvių) sąlygomis??? mano darbai nebūtų dideli, juvelyriški...? Ir ar būtų įmanoma pasikonsultuot su tavimi konkrečiais klausimais (čia jau kai pagaliau turėsiu tas savo dirbtuves)? blush2.gif
Gabii__
turiu vienus ievut auskariukus...jie prekiavo Panevezyje per miesto dienas...prekiavo tada jos brolis berods...kaip sake pats...tai truputi iskalusinejau kaip daro:)))
sake jie pati sablona susidelioja...ir veza kepti i stiklo fabrika...tai visgi gal irgi neblogas variantas...tik kaip tas paruostukas idomu atrodo..smile.gif
relija
QUOTE(purpsius @ 2008 11 02, 22:41)
Sveikos, atsiprašau, kad ne visai į temą, bet ar žinot, ar įmanoma pataisyti stiklinį pakabutį? Nudaužiau žvaigždės kamputį, braižo dabar, o tas pakabukas morališkai brangus. Gal karttais įmanoma kažkaip apšlifuot tą nudužusį kampą?
*

Įmanoma, tačiau turi eiti arba pas juvelyrą, arba pas stikliorių....Žiūrint kokiame mieste gyveni...

QUOTE(svirplele @ 2008 11 03, 18:07)
Ar tikrai neįmanoma lieti stiklo namų (mažų dirbtuvių) sąlygomis??? mano darbai nebūtų dideli, juvelyriški...? Ir ar būtų įmanoma pasikonsultuot su tavimi konkrečiais klausimais (čia jau kai pagaliau turėsiu tas savo dirbtuves)?  blush2.gif
*

Labai mažus įmanoma...Žinai kaip sakoma - norint viskas įmanoma. Viskas priklauso nuo to ką nori padaryti bei kokias sąlygas turi...
Konsultuotis būtina mirksiukas.gif , net jei tau pasakočiau kaip ką daryti, tai vis vien būtų būdas prisiliesti prie stiklo mirksiukas.gif

Gabii, tai jei jie vis dar daro - prašyk, kad parodytų biggrin.gif
svirplele
Salygos pas mane dar tik bus, jau po truputuka juda dirbtuviu klausimas. Reikia issibetonuot grindis, akmens mases plyteles sudet...as issiprasiau vyro tokiu dirbtuviu, kurios turetu daugmaz saugia ir patikima aplinka mano darbams gaminti. Didesne iranga turiu, o ir nediduke krosnele, kuri kaitina iki 1000 laipsniu temp. tinka? Ji ne specifine stiklo darbams, mazute. Man reiks isigyti specialius grafitinius (?) irankius, esu nuziurejus pagrindinius, radau ir akinius nuo uv spinduliu. Nezinau, kiek jie kainuoja, Relija, gal tu gaudais? Bent apytiksliai noriu zinoti kokia suma reiktu susitaupyti. Oi, kiek noreciau taves isklausinet... Bijau ikyret ax.gif
relija
QUOTE(svirplele @ 2008 11 06, 00:46)
Bijau ikyret  ax.gif
*

Rašyk į AŽ, o ten jau nuspręsim kuo galiu tau padėti mirksiukas.gif
purpsius
Sveiki, čia aš dėl to savo nudaužto pakabučio. Gyvenu Vilniuj, dažnai būnu Kaune, gal merginos žinot, pas ką kreiptis? Ar čia bet koks juvelyras gali man padėt? Su stiklu susidūrus tik tiek, kad mielai nešioju smile.gif tai ir nelabai žinau, kur daugiau pagalbos ieškot.
svirplele
QUOTE(relija @ 2008 11 06, 15:04)
Rašyk į AŽ, o ten jau nuspręsim kuo galiu tau padėti  mirksiukas.gif
*

Gerai, labai ačiū, gaila, kad kol kas viskas liks tik teorijos lygy , praktikos teks palaukti, Kaip pati žinau, dirbant atsiranda visokių subtilių klausimų...ko nė negali sugalvoti vien apie tokią technologiją skaitydamas.
relija
QUOTE(purpsius @ 2008 11 06, 15:55)
Sveiki, čia aš dėl to savo nudaužto pakabučio. Gyvenu Vilniuj, dažnai būnu Kaune, gal merginos žinot, pas ką kreiptis? Ar čia bet koks juvelyras gali man padėt? Su stiklu susidūrus tik tiek, kad mielai nešioju smile.gif tai ir nelabai žinau, kur daugiau pagalbos ieškot.
*

Aš nežinau ką tau pasiūlyti...tai nieko ir nerašau....bandyk pas juvelyrus gal....
Papildyta:
Matai žiūrint kaip nuskilę....bet jei tik dėl to, kad neįrėžtų, tai nusipirk mažą gabalėlį pačio smulkiausio švitrinio popieriaus ir pakabuką laikydama po vandens srovele, kantriai ir švelniai šlifuok....aštrumą tikrai nuimsi, tačiau jei jis kokios tamsesnės spalvos, liks matinto stiklo įspūdis ten kur trinsi...tada tiesiog patepk tą vietą su skystu silikonu arba šiaip bet kuo riebiu ir skystu.... Va tokios būtų nuorodos pirmajai pagalbai, o jei jau rimtai, tai tik pas meistrus arba įsigyti naują pakabuką mirksiukas.gif

P.s. jei dar turi atskilusį gabaliuką - priklijuok jį su stiklą klijuojančiais klijais mirksiukas.gif Susiklijuos kokykiškai, jei klijuojamą vietą nuriebalinsi mirksiukas.gif

Psio....daugiau atrodo nieko negaliu patarti....
saulute85
O gal kas nors bande stikla dekoruoti ne tokiomis sudetingomis priemonėmis, o su tomis priemonėmis Glass Deco? 4u.gif as bandau dekoruoti taures, bet sitie dazai tokie kaip silikoniniai, su naguciu nusilupa nesunkiai. Maniau gal pabandyti laku užtepti sutvirtinimui? blush2.gif Bet nežinau kaip gausis g.gif gal kas bandėte toki techniką? 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.