Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Burbuliniai šalikai ir skaros
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
uups
user posted image
Zinau, kad ne viena forumiete daro burbulinius salikelius ir skarytes. Ir zinau, kad ne viena noretu pasidaryti tongue.gif pasidalinkim sukaupta patirtim mirksiukas.gif
As zinau, tik kad reikia i sintetini audini suraisioti monetas, pupas ar stiklinius rutuliukus, kiek pavirinti ir, gerai isdziovinus, atraishioti. Gal kas zinote visas technikos subtilybes? bigsmile.gif
uups
kol kas nors pasidalins shifono burbulavimo technika, papasakosiu kaip suburbuluoti vilnos shalika smile.gif Jums reikes gerai besivelianciu siulu (90% mocheros ir 10%nailono) ir 250 didoku mediniu burbuliuku (ar stikliniu, tik tada teks velti rankomis). Is pradziu teks paprastu lygiuoju mezgimu numegzti ilga shali
user posted image
tada i ji gumelemis suraisioti medinius burbuliukus
user posted image
suvelti skalbimo masinoje 90C temperaturoje (geriau tai daryti uzrishus shali pagalves uzvalkale, nes nuo plaukeliu gali uzsikimsti skalbimo masina) arba suvelti rankomis muiluojant ir mirkant pakaitom labai saltam- labai karstam vandenyje. Nusausinti, leisti gerai isdziuti ir nuraishioti gumeles. Dziaugtis dailiu burbuluotu shaliu ir visiems pasakoti kaip ji padaryti biggrin.gif
user posted image
naca
gal ir nevisai į temą, bet aš tai sagę dariau tokia technika, tai labai lengvai išėjo tie bumbulai. truputį pavirinau ir tiek, paskui nudažiau šilko dažais, bet jei kokiam skalbiamam daiktui tai nežinau dėl dažų užtvirtinimo g.gif , nebent garinant

user posted image
Bonbonke...
burbulinės skaros labai gražios, tačiau tas raišiojimas tiesiog žudo doh.gif
furyy
Gražu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
LT saulele
QUOTE(uups @ 2007 03 24, 12:09)
papasakosiu kaip suburbuluoti vilnos shalika smile.gif
*

nu kaip įdomiai, išbandyt reiks bigsmile.gif , tik kad tie mediniai rutuliukai dar nemažai kainuoja doh.gif , reiks kur pigių paieškot...

QUOTE(naca @ 2007 03 24, 12:27)
aš tai sagę dariau tokia technika, tai labai lengvai išėjo tie bumbulai. truputį pavirinau ir tiek, paskui nudažiau šilko dažais
*

o pati medžiagėlė čia kokia? Šilkas?
naca
ne, natūralus šilkas lyg "nesiburbuluoja", čia sintetika.
barbuse
[quote=uups,2007 03 24, 13:09]
kol kas nors pasidalins shifono burbulavimo technika, papasakosiu kaip suburbuluoti vilnos shalika smile.gif Jums reikes gerai besivelianciu siulu (90% mocheros ir 10%nailono) ir 250 didoku mediniu burbuliuku (ar stikliniu, tik tada teks velti rankomis). Is pradziu teks paprastu lygiuoju mezgimu numegzti ilga shali

Eik tu sau, kaip gražu.Kažkaip nebuvau atkreipusi dėmesio į šia techniką.Ačių už plačią širdį. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Reiks bandyt.
uups
QUOTE(naca @ 2007 03 24, 10:27)
gal ir nevisai į temą, bet aš tai sagę dariau tokia technika, tai labai lengvai išėjo tie bumbulai. truputį pavirinau ir tiek, paskui nudažiau šilko dažais, bet jei kokiam skalbiamam daiktui tai nežinau dėl dažų užtvirtinimo g.gif , nebent garinant

labai grazi sage thumbup.gif dazyt, tai,manau galima bandyt su mikrobangej fiksuojamais dazais unsure.gif

QUOTE(naca @ 2007 03 24, 12:05)
ne, natūralus šilkas lyg "nesiburbuluoja", čia sintetika.
*

zinokit, radau pardavinejamus burbuluotus naturalaus shilko shalius, tik man jie siaip sau....praskyde kazkokie rolleyes.gif
user posted image
greiciausiai virinant kazko pridedama unsure.gif

tiesa, is mano patirties,- bandziau suburbuluot skiautele labai retos viskozes,- burbulai isskydo...tik nzn kodel...nusprendziau,kad del medziagos retumo unsure.gif
tokom
Norint burbuliuoti natur. šilka reikia kažkokios tai medžiagos įpilti. Man gerai gavosi su organza ir šifonu tongue.gif Kadangi mano kantrybė nėra geležinė tai aš dar šlapia išvynioju lotuliukas.gif man reikia greito rezultato, gavosi ir nesiskundžiu. lotuliukas.gif Bet va su tais dažais tai nežinau ką daryti, bandžiau netvirtinus dekoruoti, viskas išsiplovė. Bandžiau fenu kaitinti, tai burbulai nuo karščio išskydo... vienžo reikia ieškoti dar būdų! g.gif
sizike
o actas užtvirtinimui nepadeda? (aišku, tiek aš čia ir težinau lotuliukas.gif , bet manau, kad jei actas nepadeda, tai turėtų būt kažkokia užtvirtinanti medžiaga)
Bonbonke...
manau reikia paklausti gosiuko apie visas suptilybes... 4u.gif aišku jeigu ji tik mums išduos lotuliukas.gif
giege
uups gal galetum įmesti nuotraukytę, kaip atrodo pabaigtas šalis.

Ir dar, iš kur gauti tiek medinių (arba bet kokių) burbulų?
inga-uk
QUOTE(uups @ 2007 03 24, 10:09)
kol kas nors pasidalins shifono burbulavimo technika, papasakosiu kaip suburbuluoti vilnos shalika smile.gif  Jums reikes gerai besivelianciu siulu (90% mocheros ir 10%nailono) ir 250 didoku mediniu burbuliuku (ar stikliniu, tik tada teks velti rankomis). Is pradziu teks paprastu lygiuoju mezgimu numegzti ilga shali
user posted image
tada i ji gumelemis suraisioti medinius burbuliukus
user posted image
suvelti skalbimo masinoje 90C temperaturoje (geriau tai daryti uzrishus shali pagalves uzvalkale, nes nuo plaukeliu gali uzsikimsti skalbimo masina) arba suvelti rankomis muiluojant ir mirkant pakaitom labai saltam- labai karstam vandenyje. Nusausinti, leisti gerai isdziuti ir nuraishioti gumeles. Dziaugtis dailiu burbuluotu shaliu ir visiems pasakoti kaip ji padaryti biggrin.gif
user posted image
*

kaip graziai atrodo thumbup.gif wub.gif
naca
šiaip iš natūralaus šilko dažai neišsiplauna net juos neužtvirtinus. o ant kai kurių medžiagų nesilaiko ir užtvirtinti. tai , manau , priklauso kokią medžiagą pataikysit. pabandysiu šiandien kaip laikosi ant medžiagos nuo kaspino, nes šifono šiuo metu neturiu
tokom
naca, Oj ant šifono niekaip nesilaiko, dar karta bandžiau... man siulė dailės prekių parduotuvėj kažkokius tai akrilinius (velnias, gal maišau, bet kokiu atveju nepamenu) sakė su tais pabandyti gal nenusiplaus, ale aš nepirkau, sakiau išbandysiu su fenu lotuliukas.gif o šiaip tai kurpiu įdėja papaišyti, užlyginti ir tik tada raišioti, vyras sakė nepataikysi gražiai, bet manau bandyti verta ir net būtina!!!

Giege, gi gali akmenukus dėti nebūtina gi medinukų ieškoti. O šiaip pamenu panos apnerdinėjo nuo automobilinių sėdinių, vyrai naudodavo, kad užpakaliai "masažuotųsi" lotuliukas.gif
naca
aha, tikrai nesilaiko. aš dar turiu garais fiksuojamus dažus, gal kada pabandysiu
Anakondaaz
Pabandžiau šiandien ant mažos nutampytos juostelės tuos burbulus daryti. Verčiausi priemonėm, kurios namuose buvo - naudojau akmenukus iš pajūrio, gaila nedaug turėjau ir dydžiai labai skirtingi. Va kaip gavosi:

user posted image

user posted image

O gražiai kad būtų, reikia ką nor vienodo (arba beveik) įrišinėti (bent jau man taip). Ir apvalaus, nes mano akmenukai kaip blynukai, tai nelabai. schmoll.gif Tiktų stiklo ar mediniai rutuliukai. Bet normaliai skarai tai labai daug reikėtų g.gif ką dar vienodo dydžio panaudot galima būtų? g.gif ir kad per brangiai nesigautų... g.gif g.gif kai sumastysiu, būtinai darysiu bigsmile.gif ar turit idėjų? mirksiukas.gif
o kaip bus po skalbimo? g.gif išsileis tie bumbulai? g.gif šiandien dar "grožiuosi", rytoj skalbt bandysiu bigsmile.gif
kaip kokioj laborotorijoj lotuliukas.gif
o audinio dažyt nemoku verysad.gif schmoll.gif , paliksiu geresniems laikams, dabar bent vienspalvę burbulinukę susimeistraut wub.gif
kazyte
Kas del kamuoliuku, stikliniu kamuoliuku yra pirkti YSK parduotuvese. Ten gana namazas maiselis kainuoja lyg 2,5Lt. Pabandykit,gal rasit g.gif
Bonbonke...
tuoj atsikels namiškiai parodysi ką padarius buvau su tokom instukcijom... rolleyes.gif
bulkute
QUOTE(giege @ 2007 03 24, 19:27)
Ir dar, iš kur gauti tiek medinių (arba bet kokių) burbulų?
*

daug visokiu stikliniu ir mediniu burbulu yra jasinskio gatvej beveik priesiais muzikini angara sagu parduotuve. o sintetika galima virinti 90 laipsniu tempoj? ir kaip suplastikiniais burbulais, ar jie netinka, gal isislydys? g.gif

ir dar klausimas - o tos gumeles ant burbulu neissilydo virinant? sorry, kad klausineju kvailai blush2.gif man labai grazu, noriu pabandyt pati blush2.gif
uups
Bonbonke, laukiam bigsmile.gif
QUOTE(bulkute @ 2007 03 25, 06:21)
daug visokiu stikliniu ir mediniu burbulu yra jasinskio gatvej beveik priesiais muzikini angara sagu parduotuve. o sintetika galima virinti 90 laipsniu tempoj? ir kaip suplastikiniais burbulais, ar jie netinka, gal isislydys? g.gif
ir dar klausimas - o tos gumeles ant burbulu neissilydo virinant? sorry, kad klausineju kvailai blush2.gif man labai grazu, noriu pabandyt pati blush2.gif
*

cia apie mezgini?Jei taip, tai 90C tai niekas neuretu issilydyt, nei plastikiniai burbulai nei gumeles. Galima bandyt ir 60C, siaip mochera lengvai veliasi, turetu ir 60 pakakt, jei baisu.
O jei apie audini, tai sintetikos negalima virint, bet mes ja todel ir virinam, kad 'sugadint', ty, suburbuluot negryztamai. Gumeliu snt sintetikos nenaudociau schmoll.gif
Bonbonke...
jūs čia nieko nesitikėkit lotuliukas.gif aš tik pavyzdėlį dariau... blush2.gif nors buvau paėmus didelį gabalą medžiagos, bet suraišiojus, tai gavosi atsiprašant 5x3cm špingalietas lotuliukas.gif na šakės... ir ko jie taip ilgai miega? doh.gif
tokom
Sintetini audinį as raišiojau su siūlu... užsiknisimas juodas, bet užtatai rezultatas atperka visus mazolius, kuriuos pritryniau beraisiodama doh.gif
naca
matydavau stiklinių rutuliukų maišeliais SENUKUOSE
Bonbonke...
QUOTE(tokom @ 2007 03 25, 10:19)
Sintetini audinį as raišiojau su siūlu... užsiknisimas juodas, bet užtatai rezultatas atperka visus mazolius, kuriuos pritryniau beraisiodama  doh.gif
*

aš irgi su siūlu raišiojau doh.gif jau atrodo viską surišai, o ima ir iš pat vidurio pusė atsilaisvina doh.gif
inga-uk
QUOTE(naca @ 2007 03 25, 08:19)
*

gera mintis thumbup.gif visai buvau pamirsus apie juos, bet kazkada ir buvo maximoj pirkti ju, turetu manau buti mirksiukas.gif
bulkute
o kodel negalima sintetinio gumytem raisioti? ax.gif as puse surisau, tai dabar ardyt, ir siulais rist? doh.gif
Bonbonke...
ne, neardyk.... kaip tik manau gal ir gera mintis tavo drinks_cheers.gif tik ar kai virsi jos nepradės šiek tiek lydytis? g.gif na kai jau virsi savąjį būtinai pranešk kaip gavosi 4u.gif
bulkute
QUOTE(Bonbonke... @ 2007 03 25, 15:47)
ne, neardyk.... kaip tik manau gal ir gera mintis tavo  drinks_cheers.gif tik ar kai virsi jos nepradės šiek tiek lydytis?  g.gif na kai jau virsi savąjį būtinai pranešk kaip gavosi  4u.gif
*

ai vistiek skarele uz 1,99 pirkau, jei ir sugadinsiu, negaila, bet zinosiu kaip...bandysiu ant 90 laipsniu virt tongue.gif vakare
lukasta
QUOTE(naca @ 2007 03 25, 10:19)
*

viena mano pažįstama darė, tai baltus centus siūlais raišiojo. visai įdomiai gavosi, tokie plokšti ratukai. tik gal reiktų ant ko pirma pasibandyt, ar neišteps "virdami" centai šviesaus audinio g.gif ?
bulkute
as siandien maiseli stikliniu rutuliuku zirmunu rimi yske nupirkau - 2,99, o skarele pacioj rimi uz 1,99 ax.gif
inga-uk
kaip suprantu galima su bet kokia skarele irgi daryt ar ne g.gif
bulkute
mano burbuline skara neisejo verysad.gif o todel, kad skalbimo masinoj medziaga nusidauze i stiklinius burbuliukus ir kai kuriose vietose suplyso...bet kai kitus isemiau, matesi, kad siaip viskas gerai , net slapioj medziagoj burbuliukai matesi:ax: taigi nenuleidziu ranku ir kita karta virsiu puode, kad nesidauzytu medziaga ir nenudiltu...ir rutuliuku reikia dvieju maiseliu, nes mazokai vieno ax.gif
Bonbonke...
taigi sintetiką reikia virti, o tokias medžiagas kaip vilna ar mochera skalbti rolleyes.gif
bulkute
QUOTE(Bonbonke... @ 2007 03 25, 21:36)
taigi sintetiką reikia virti, o tokias medžiagas kaip vilna ar mochera skalbti  rolleyes.gif
*

tai as sintetine skarele ir virinau, bet ji nudilo...bet uztad zinau, kad gumytems nieko neatsitinka verdant ax.gif
Bonbonke...
na bet tikrai labai gera mintis su gumytėm, nes labai jau vargau su tais siūlais doh.gif o čia viens du ir gatava thumbup.gif
Jumi
QUOTE(Bonbonke... @ 2007 03 25, 20:45)
na bet tikrai labai gera mintis su gumytėm, nes labai jau vargau su tais siūlais  doh.gif  o čia viens du ir gatava  thumbup.gif
*

o tas gumutes kaip nukrapstyt reiks wink.gif o paemei uz sniuro ir trauki ,svarbu jo nenukirpti ir surisus viena iskart pereiti prie kito bumbulo risimo wink.gif
uups
QUOTE(bulkute @ 2007 03 25, 18:32)
mano burbuline skara neisejo verysad.gif o todel, kad skalbimo masinoj medziaga nusidauze i stiklinius burbuliukus ir kai kuriose vietose suplyso...bet kai kitus isemiau, matesi, kad siaip viskas gerai , net slapioj medziagoj burbuliukai matesi:ax: taigi nenuleidziu ranku ir kita karta virsiu puode, kad nesidauzytu medziaga ir nenudiltu...ir rutuliuku reikia dvieju maiseliu, nes mazokai vieno ax.gif
*

ishprotejai,motera....tu tuos stiklus i skalbianke sugrudai??? blink.gif gerai dar, kad duzhenu neishtraukei doh.gif nugi puode tokius dalykus virinti reikia, ne skalbyklej rolleyes.gif

QUOTE(Jumi @ 2007 03 25, 19:52)
o tas gumutes kaip nukrapstyt reiks wink.gif o paemei uz sniuro ir trauki ,svarbu jo nenukirpti ir surisus viena iskart pereiti prie kito bumbulo risimo wink.gif
*

ogo, cia tai rac pasiulymas thumbup.gif tik biski pavojinga, kad neatsilaisvintu...ba tada jau visi ishirs unsure.gif unsure.gif
tokom
QUOTE(bulkute @ 2007 03 25, 21:43)
tai as sintetine skarele ir virinau, bet ji nudilo...bet uztad zinau, kad gumytems nieko neatsitinka verdant ax.gif
*

Kaip tai nudilo????? blink.gif tai gal labai plona audini emei??? g.gif nieko nesuprantu, man niekas ten nedilo, nei sifonas, nei organza unsure.gif
bulkute
QUOTE(Jumi @ 2007 03 25, 22:52)
*

man visai lengvai tos gumytes nusikrapste, kai kurie rutuliukai per suplysuse skylutes patys islindo lotuliukas.gif

QUOTE(uups @ 2007 03 26, 00:31)
ishprotejai,motera....tu tuos stiklus i skalbianke sugrudai??? blink.gif gerai dar, kad duzhenu neishtraukei doh.gif  nugi puode tokius dalykus virinti reikia, ne skalbyklej rolleyes.gif
ogo, cia tai rac pasiulymas  thumbup.gif  tik biski pavojinga, kad neatsilaisvintu...ba tada jau visi ishirs unsure.gif  unsure.gif
*

tongue.gif ne visos tokios protingos, siandien virsiu puode tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(tokom @ 2007 03 26, 08:50)
Kaip tai nudilo?????  blink.gif  tai gal labai plona audini emei???  g.gif  nieko nesuprantu, man niekas ten nedilo, nei sifonas, nei organza  unsure.gif
*

jau rasiau praeitam puslapy kaip, paskaityk
Jumi
QUOTE(uups @ 2007 03 25, 23:31)
ishprotejai,motera....tu tuos stiklus i skalbianke sugrudai??? blink.gif gerai dar, kad duzhenu neishtraukei doh.gif  nugi puode tokius dalykus virinti reikia, ne skalbyklej rolleyes.gif
ogo, cia tai rac pasiulymas  thumbup.gif  tik biski pavojinga, kad neatsilaisvintu...ba tada jau visi ishirs unsure.gif  unsure.gif
*

neatsilaisvina tau jau tikrai wink.gif juk uzvynioji ne karta ir ne du tongue.gif Bent jau man taip patogiau bet cia jau geriau savo patirtim pasidalintu padariusios kruva tokiu saliu wink.gif
Gardi
uups, gal galetum pasakyti, kokia mazdaug burbuluoto salio iseiga?mazdaug kiek cm burbulinio gaunasi is lygaus saliko? aciu 4u.gif
Bonbonke...
viskas priklauso nuo to kokio dydžio bus burbuliukai, kaip tankiai juos riši, kiek trauksis medžiaga... cool.gif
Gardi
zodziu, neprognozuojamas doh.gif na,tai bandysim kantrybe, megzim iiiiiilga... biggrin.gif
Bonbonke...
na taip gaunasi 4u.gif nebent paimk mažą skiautelę, suraišiok norimu tankmu ir apvirk... tuomet pati galėsi savo išeią ir pažiūrėti mirksiukas.gif
Nonna
Liuks tema good.gif
As visuomet ratais aplink tuos salius eidavau ax.gif
Jau ruosiausi nusipirkt blush2.gif

Dabar teks paciai daryt doh.gif
sirenute
As irgi jais visad zavejausi, dabar reiks ir man bandyt pradziai priemoniu uzsipirkt.
Siaubas doh.gif vis naujos ligos atsiranda biggrin.gif
giege
QUOTE(Jumi @ 2007 03 25, 21:52)
*

JĖGA!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
kvanksht
tik dabar pamaciau sita tema, bet esu bandziusi darytis burbulini salika. na aisku prisiziurejau mugese visokiose kaip jie atrodo, tai tie burbuliukai buvo suraisioti labai lygiai ir tvarkingai, be to naudotas naturalus silkas. as naudojau stiklinius pusiau rutuliukus, kurie naudojami dekorui ir raisiojau su siulu, dariau ant silkines skareles. o nesigavo tas, kad lygiai niekaip neiseina suimti, kad tarp burbuliuku butu vienodi tarpai, medziaga susilanksto. po to sushlapinau ir isdziovinau ant gyvatuko, gavosi truputi burbuliuku, bet aisku iki pirmo skalbimo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.