Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grafika
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
kunigunda78
Biancai tema ax.gif
Bianca
Sveikos panelės tongue.gif
visos besidominčios grafika, ar tiesiog norinčios sužinoti kas tai yra, ir kaip namų sąlygomis galima pasidaryti nuostabius darbelius, kviečiu domėtis ir diskutuoti bei pasižvalgyti po mano darbelius ir tiesiog klausti klausti klausti blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif

http://s159.photobucket.com/albums/t130/Bu...fikos%20darbai/

laukiu pirmųjųkomentarų lotuliukas.gif
krita
Pirmiausiai,tai noriu padėkot už temą. Labai gerbiu žmones,kurie užsiema grafika.
Pažiurėjau Jūsų albumą, sužavėta thumbup.gif
Klausymų tikrai bus.Džiaugiuosiu,kad atsirado labai gera tema,kur mielai užsuksiu.
geguzevasaris
O, puiku, labai patiko Bianca darbeliai, gal galima būtų truputį pakomentuoti techniką? smile.gif
Aš labai myliu grafiką, tačiau esu ją mažumėlę apleidusi (šeima, darbas, "ūkis"...), bandau save spalvose.Šiaip esu ne tik atitolusi nuo grafikos,bet ir pamiršusi kai ką. blush2.gif Todėl nors menkas priminimas, užuomina labai pradžiugintų ax.gif
Kartais su vaikais prisimenam ir pažaidžiam monotipiją, imam paprastą guašą, o visa kita-kaip ir rimti atspaudai, dar išbandėm klijuoto kartoninio paveiksliuko atspaudus wub.gif -net užsimirštu, kaip man patinka tas dalykas...
zuikiniauskienė
Bianca, grazus darbeliai. 4u.gif Man dar keramika labai patiko. ax.gif
Bianca
na, krita, as ne vien grafika užsiimu blush2.gif na mano specialybė reikalauja, kad užsiimčiau labai daug kuo tongue.gif esu dailės mokytoja (tiksliau, tai šiais metais jau baigiu bakalaurą), o specializacija - dailioji keramika, tad esu priversta užsiimti ir grafika, tapyba, piešimu, fotografija, keramika ir kt. tiesiog užsiimu viskuo, kas įeina į studijų programą ir man tai labai patinka biggrin.gif

geguzevasaris , pakomentuosiu taip - technikos: tai sausa adata, medžio raižiniai, kartono technika ir linoleumo technika. visų pirma darbeliams pradėti pasiruošiamos klišės, kaip tik šiandien jas fotografuosiu ir parodysiu kaip jos atrodo. biggrin.gif
geguzevasaris
QUOTE(Bianca @ 2007 03 09, 13:37)
geguzevasaris , pakomentuosiu taip - technikos: tai sausa adata, medžio raižiniai, kartono technika ir linoleumo technika. visų pirma darbeliams pradėti pasiruošiamos klišės, kaip tik šiandien jas fotografuosiu ir parodysiu kaip jos atrodo.  biggrin.gif
*

smile.gif , o aš apie tuos dalykus ir pagalvojau ax.gif Nesu bandžiusi medžio raižinių ir sausos adatos, o linoraižiniai išbandyti dar mokykloje-užtat ir sunkiai beprisimenu, kartono-taip pat bandėm visai nesenai.Pastarųjų klišes visai puikiai panaudojom koliažams smile.gif Mūsų mokykla buvo sustiprinto dailės mokymo, vėliau studijos buvo dailė/pradinis, bet kažkodėl daugiausia patirties vis tik gavome vidurinėje mokykloje.Dar noriu paklausti, kam reikia priskirti-tušas/plunksnelė? ax.gif
Bianca
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 03 09, 18:00)
smile.gif , o aš apie tuos dalykus ir pagalvojau ax.gif Nesu bandžiusi medžio raižinių ir sausos adatos, o linoraižiniai išbandyti dar mokykloje-užtat ir sunkiai beprisimenu, kartono-taip pat bandėm visai nesenai.Pastarųjų klišes visai puikiai panaudojom koliažams smile.gif Mūsų mokykla buvo sustiprinto dailės mokymo, vėliau studijos buvo dailė/pradinis, bet  kažkodėl daugiausia patirties vis tik gavome vidurinėje mokykloje.Dar noriu paklausti, kam reikia priskirti-tušas/plunksnelė? ax.gif
*

na ir uždavei klausimėlį g.gif blink.gif .. sunku pasakyti... plunksnelė su tušu - tai tik meninės raiškos priemonės ir jos , man atrodo, tikraigrafikai nepriskiriamos g.gif
vai2
O kur tu atspaudi darbus?
Aš piešiu tušu ir vadinu tai grafika smile.gif .
Bianca
QUOTE(vai2 @ 2007 03 11, 00:23)
O kur tu atspaudi darbus?
Aš piešiu tušu ir vadinu tai grafika smile.gif .
*

na, grafika - man buvo paskaita, tai mes po tokiu odai spausti skirtu presu spausdavome, o grupiokes tai isigudrino namuose spausti. jos pasiimdavo toki daikta, kr anksciau budavo skalbiniams grezti. toks - tipo suki rankenele ir skalbinys greziamas tarp dvieju voleliu. sunkiai cia kazkaip paaiskinau g.gif bet taip galima spausti darbus tik linoleumo technika, su dazais. sausai adatai tai netinka. o medzio raiziniams tai isvis labai paprasta - patepi dazais pacia klise, ir uzdejus popieriaus lapa trini ji saukstu biggrin.gif
geguzevasaris
O kokius dažus atspaudams naudojate? smile.gif
Kai darom su vaikais, tai naudojam guašą,kad nekenksmingi būtų.Šiaip tai plačiau papasakosiu, nes kaifuoju pati nuo vaikiškų darbelių.Ant didelės virtuvinės plytelės, kurią pirkau "Senukų" brokuotose plytelėse, užtepu su voleliu guašo, tada piešiam 2 būdais-ausų krapštukais arba tiesiog pirštais.pirmu atveju gaunasi plona linija, o antru atveju-stora, bet kokie faini darbeliai išeina thumbup.gif Paskui uždedu lapą ir glostau.Faina yra tai, kad jei kas nepavyko, dar prieš darant atspaudą gali viską užvolioti ir tiesiog perpiešti.Tai va, bet daryti galima tik su tamsiomis spalvomis, o kiek jau jų yra -juoda, ruda, žalia, mėlyna, ...dar panašiai dažus naudoju , kai pasidarom klišes iš kartono, tada jau volioju ant pačios klišės ir uždėjusi lapą glostau.
Bianca, aš vėl klausimuką iš teorijos biggrin.gif -anglis, kam ji priskiriama?
Bianca
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 03 11, 21:10)
O kokius dažus atspaudams naudojate? smile.gif
Kai darom su vaikais, tai naudojam guašą,kad nekenksmingi būtų.Šiaip tai plačiau papasakosiu, nes kaifuoju pati nuo vaikiškų darbelių.Ant didelės virtuvinės plytelės, kurią pirkau "Senukų" brokuotose plytelėse, užtepu su voleliu guašo, tada piešiam 2 būdais-ausų krapštukais arba tiesiog pirštais.pirmu atveju gaunasi plona linija, o antru atveju-stora, bet kokie faini darbeliai išeina thumbup.gif Paskui uždedu lapą ir glostau.Faina yra tai, kad jei kas nepavyko, dar prieš darant atspaudą gali viską užvolioti ir tiesiog perpiešti.Tai va, bet daryti galima tik su tamsiomis spalvomis, o kiek jau jų yra -juoda, ruda, žalia, mėlyna, ...dar panašiai dažus naudoju , kai pasidarom klišes iš kartono, tada jau volioju ant pačios klišės ir uždėjusi lapą glostau.
Bianca, aš vėl klausimuką iš teorijos biggrin.gif -anglis, kam ji priskiriama?
*

tavo išvarddintas būdas-tai monotipija smile.gif nes taip mes darome tik ant stiklo smile.gif beje, galima truputį ir atvirkščiai dirbti - užtepti dažus ant plytelės, tada uždėti lapą ir tik tada piešti pieštuku ar tušinuku ant lapo, tuomet efektas kitoks pavyksta smile.gif o matytiems grafikos darbeliams naudojama buvo grafikai skirti dažai, bet jie brangūs. mums kolegija juos pirko. bet kaune, meno mūzoje jų yra tikrai prikti. žodžiu sausai adatai - dažai panašus į aliejinius, jie nuo klišės nusivalo tik su vaitspiritu, ar skiedikliu, o kitiems darbeliams naudojami irgi dažai, bet jie panašūs į guašą, nes su vandeniu labai lengvai nusiplauna. abiejų kainos atrodo - po 25 lt. gal truoputį brangesni gali būt.
na o anglis - priskiriamama, man rodos, prie piešimo, eskizavimo. ji yra grafinės raiškos priemonė smile.gif
geguzevasaris
QUOTE(Bianca @ 2007 03 12, 15:33)
galima truputį ir atvirkščiai dirbti - užtepti dažus ant plytelės, tada uždėti lapą ir tik tada piešti pieštuku ar tušinuku ant lapo, tuomet efektas kitoks pavyksta smile.gif
*

thumbup.gif Žinok, dar turiu tokių darbelių, kai pati lankiau darželį (mamos portretas mamų dienai)biggrin.gif ,pamenu kaip sunku mums būdavo dalniuko neprispausti, tai tie darbeliai ir išeidavo tokie-piešinys+ vaikiški pirštukai , delniuko fragmentai...O darydavo auklėtojos grynai taip-stiklas, smirdantys dažai ax.gif ...
murrrka
Labai labai nuostabūs darbeliai... thumbup.gif Man ypač patiko sraigės... Bet, jūs čia pakalbėjot tokiom aukštom frazėm, kad aš visiškai nesupratau, kaip ir su kuo tie grožiai kuriami... 4u.gif O šiaip tai nuostabu... Ir aš norėčiau taip mokėt... blush2.gif
nep
Grafika yra gerai smile.gif
Man irgi kazkada labai patiko... rolleyes.gif
Ligrafi
Sveikos! 4u.gif
Nu idomi temele, tik va galiu jumi duoti daug pastabu ir pamokymu, nes turiu sios specialybes aukstaji issilavinima ir sioki toki (viso gyvenimo, dar neitin ilgas, bet...) patyrima blush2.gif
Tusas su plunksnele, kaip ir kai kuriais atvejais piestukas, yra ivardijama grafika, kaip zinome kaligrafija neatskiriamas menas nuo grafikos, o ji butent atliekama tusu...
Grafikos skirtingoms technikoms naudojami skirtingi spec. dazai, ksilografijai (medzio raizoniui) linoliaumo ir giliajai spaudai (ofortas, sausa adata, mecotinta ir t.t.), kaipogi litografijai (akmens spauda) - tai jau prof. technika bigsmile.gif
Monotipijai siaip naudojami giliosios spaudos dazai, bet mes studijuodami taupydami pinigelius ir su ksilografiniais pachimicindavom cool.gif

Taigi, jei kam bus kas idomu ir kaip teisingai reikia viska daryti ir lavinti savo menini patirima, tai stengsiuos padeti! 4u.gif
Bianca
QUOTE(Ligrafi @ 2007 03 14, 15:01)
Sveikos! 4u.gif
Nu idomi temele, tik va galiu jumi duoti daug pastabu ir pamokymu, nes turiu sios specialybes aukstaji issilavinima ir sioki toki (viso gyvenimo, dar neitin ilgas, bet...) patyrima blush2.gif
Tusas su plunksnele, kaip ir kai kuriais atvejais piestukas, yra ivardijama grafika, kaip zinome kaligrafija neatskiriamas menas nuo grafikos, o ji butent atliekama tusu...
Grafikos skirtingoms technikoms naudojami skirtingi spec. dazai, ksilografijai (medzio raizoniui) linoliaumo ir giliajai spaudai (ofortas, sausa adata, mecotinta ir t.t.), kaipogi litografijai (akmens spauda) - tai jau prof. technika bigsmile.gif
Monotipijai siaip naudojami giliosios spaudos dazai, bet mes studijuodami taupydami pinigelius ir su ksilografiniais pachimicindavom cool.gif
Taigi, jei kam bus kas idomu ir kaip teisingai reikia viska daryti ir lavinti savo menini patirima, tai stengsiuos padeti! 4u.gif
*

ačiū lab i už pataisymus smile.gif nes pati llankiau tik grafikos paskaitas smile.gif tiesiog, mes, o tiksliau mūsų kolegija, taupydama pinigus pirko ir medžio raižiniams ir linoleumo technikai ir kartono technikai tuos pačius dažus, todėl net jų pavadinimo neįsidėmėjau blush2.gif o čia viskas buvo perkama taupumo sumetimais biggrin.gif labai malonu, kad įsijungė ir PROFĖ šios dalyko smile.gif
Ligrafi
QUOTE(Bianca @ 2007 03 14, 21:52)
...medžio raižiniams ir linoleumo technikai ir kartono technikai tuos pačius dažus, todėl net jų pavadinimo neįsidėmėjau  blush2.gif
*

Niu smagu ir man matyt besidomincius 4u.gif
o siaip medzio, linoleumo ir kartono raiziniams mes taip pat naudojom tuos pacius dazus, tai manau, kad taip ir turi buti, o juos ale vadinom ksilografiniais dazais. Ksilografiniai ir giliosios spaudos dazai skiriasi konsistencija ir "lipnumu", bet is bedos galima ir su tais paciais spausti thumbup.gif
Ligrafi
Ir kur visos dingusios??? smile.gif
Matyt mazai kam idomu ir mazai kas tai daro blink.gif
geguzevasaris
QUOTE(Ligrafi @ 2007 03 21, 18:51)
Ir kur visos dingusios??? smile.gif
Matyt mazai kam idomu ir mazai kas tai daro blink.gif
*

Tiesiog mažai įdėta darbų-kai nėra ko pamatyti, vien kalbos neįdomu ax.gif Aš, pavyzdžiui neturiu ko įdėti-senai tuo neužsiimu, tačiau tos , kurios daugiau išmano, galėtų įmesti kokių nuorodų ar tiesiog savo darbelių mirksiukas.gif
krita
As taip pat labai noriu pasigrozet grafikos darbais. Mano karpinius daznai zmones painioja su grafika. Karpiniu tai galiu pridet, bet grafikos tai schmoll.gif g.gif lotuliukas.gif Laukiam drinks_cheers.gif
Bianca
http://s159.photobucket.com/albums/t130/Bu...fikos%20darbai/

stai mano darbeliu nuoroda smile.gif
azen
oi kokia faina tema radau thumbup.gif nieko nenusimanau aoie grafika visiskai nei kaip ir kas daroma nei su kuo, bet galiu pasakyti , kad labai grazu. todel idomu butu suzinoti kaip tas yra daroma. nuo pagrindu. gal kokiu nuorodu yra?
Pakeliautoja
Visada zavejausi grafika bet pati turbut niekada neismoksiu blush2.gif
pasiskaitineju cia pas jus tiek man nepazystamu zodziu doh.gif ty techniku
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
vai2
Mano darbas
"Angelo sapnas"
user posted image
azen
bigsmile.gif koks grozis!!!!!!!!!!!!!!!! wub.gif
laaaabai grazu, saunuole thumbup.gif
TingiKace
Grafikai priskiriama labai daug ir tušas ir paprastas pieštukas, ir spalvota, ir juodai balta grafika.... Jeigu kam idomu klauskit, galiu daug papasakot, kaip ir kas... Gaila, bet aš kažkaip savo grafikos nefotografuodavau, o dabar gaila... Na bet presas jau stovi namie... beliko tik dirbtuviu sienas perdazyti ir pirmyn 4u.gif

user posted image

user posted image
azen
na as tai apie grafika nenusimanau visiskai nieko, as tik ja groziuosi wub.gif nes nu man labai patinka bigsmile.gif
kartais pati ka nors papeckelioju... na aisko grafika mano peckeliojimu nepavadinsi... nes neraukiu nieko... tai gal labiau eskizais butu galima pavadinti...
o tavo darbeliai puikus thumbup.gif
~Migla...Miglelė~
Sveikos 4u.gif Aš čia dar naujokė, bet šiek tiek užsiimu grafika, ketinu studijuoti ją.
Visų labai dailūs grafikos darbai wub.gif
norėčiau ir aš parodyti kelis savo darbelius 4u.gif
Lino raižinys (maždaug 40x50 cm)
user posted image
o čia spaudžiau ant laikraščio (tiksliau nuspaudinėjau klišę) ir vėliau karpiau ir dariau kompoziciją iš katinėlių
user posted image
TingiKace
Migla, niu šaunuolė, manau, kad puiki pradžia, o po studijų visai būsi super smile.gif sėkmės tau 4u.gif
~Migla...Miglelė~
TingiKace, ačiū 4u.gif Dar įkeliu kelis darbelius darytus praeitą rudenį
Čia tas pats su katinuku, tik kad karpiau linoleumą ir skirtingais dažais dažiau, susidėliojau kompoziciją ir atspaudžiau
user posted image
ir čia keletas spaudinių sausos adatos. Išsiraižiau 4 plokšteles- šakelė su lapais ir obuoliais, šakelė su žiedukais, šakelė be lapų ir kamienas. Įvairiai komponavau, spaudžiau per kelis kartus kad atrodytų lyg visas medis su obuoliais arba žiedais (čia įdedu kur 1 šaka žydi kitos su obuoliais)
user posted image
o čia paprastai jau atspaudžiau su visom šakelėm
user posted image
Ramunia
sveikos. skaiciau susizavejusi sita tema, bet nelabai ka supratau... siaip bendro su menu turiu nemazai, bet kaip reikia grafikos spaudinius daryti nelabai turiu supratimo?

linoleuma: israizai atvirksciai nei nori kad butu atspaustas vaizdas, istepi dazais ir uzdedi ant lapo, atspaudi kaip iseina.

medis: tikriausiai panasiai speju? kaip ta medi jus naudojat, medzio plokste ar kaip? cia ji israizyt ar dar ka idomaus galima is jo padaryti? cia tikriausiai spaudimo be tam tinkamos masinos neapsieisime?

sausa adata: kas tai per daiktas? kaip ta adata naudot? uztepi dazus ir su adata piesi ant tu dazu? o paskui atspaudi ant kito lapo?

man labai patinka Bubola darbelis su drieziukais baltais, be spalvos. kaip toki spaudini isgauti? kaip tie drieziukai cia israizyti ir su kuo spausta, kad taip iskile? wink.gif lapas turi buti sausas spaudziant ar slapias? kaip namu salygomis galima butu tai padaryti? ta prasme jei nera presiuko ;/
neret
LAbai liuks darbeliai! imesiu ir as savo pora jusu teismui smile.gif)

http://img55.imageshack.us/img55/3479/g1vc2.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/161/copyofg2jk0.jpg
4u.gif

neret
Nemokejau normaliai ideti doh.gif , idesiu graziau biggrin.gifD

user posted image

user posted image

user posted image

yyla
Suzaveta sitais darbais likau wub.gif Labai profesionalus first.gif
shacHii
tai gal galetu papasokoti kasnors kas ta sausa adata? kaip su ja dirbti? labai idomu.... gal kokiu nuorodu dar turite? g.gif ax.gif
~Migla...Miglelė~
Sausa adata yra oforto technika. Raižoma ant organinio stiklo paprasta data, po to naudojami spec dažai, kurie įtrinami į plokštelę, į tai ką išrėžei. ir spaudžiama su presu ant drėgno ofortinio arba akvarelinio popieriaus. Prieštai reikią gerai išmirkinti ir nusausinti. Deja, namų sąlygom neišeina to padaryti...

štai čia iš http://www.ipc.lt/wg/php/wg.php?zs=9&zn=125 apie sausą adatą. Tik tais tiek kad naudojam (bent jau mokykloje) organinį stiklą, jis ir pigesnis, lengviau raižosi.
Sausoji adata - giliaspaudės grafikos technika. Raižomąja adata raižoma ant poliruoto metalo (dažniausiai vario, cinko) plokštelės. Išraižytų linijų kraštuose paliktos šerpetos spausdinant sulaiko dažus ir suteikia atspaudui tapybiškumo. Atspaudų skaičius nedidelis (nuo vario plokščiu apie 30, nuo cinko apie 10). Sausoji adata kaip pagalbinė technika dažnai taikyta oforte. Atsirado XV a., ypač paplito nuo XIX a. II pusėje.
Swan
kaip pasiilgau grafikos :c, dabar neber salygu jai visiskai. ofortas 10kl.
user posted image
vyssnia
Sveikos,

Na ir sujudino sirdele man si temele, kazkada mokykloj labai buvau pasirerus i grafika, uzsiimdavau kalkografija, tokia paprasta technika namu salygom lengva daryt kazka tik galimybes mazos su ja, bet as dar dapiesdavau, daklijuodavau kazka. Ikelsiu viena darbeli dar turiu ant sienos, toks pavarges pablukes jau, o veliau eisiu daugiau paieskot. tikiuos uzsuka dar kas nors cia? jusu darbai fantastiski ir technikos super 4u.gif

Mano darbiukas

tikiuos isikele, kaip jau sakiau tai senas ir toks suvarges darbelis blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.