Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: buto pardavimas, kai nepraėję 3 metai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Pages: 1, 2, 3, 4
era363
noriu parduoti 1 kambario butą ir pirkti 2 kambarių butą. Bet nuo buto įsigijimo nepraėję 3 metai, o parduoti ir mokėti 15% gaila. Gal gali kas patarti, kaip išvengti 15% mokesčio.
Ellana
QUOTE(era363 @ 2006 08 02, 11:23)
noriu parduoti 1 kambario butą ir pirkti 2 kambarių butą. Bet nuo buto įsigijimo nepraėję 3 metai, o parduoti ir mokėti 15% gaila. Gal gali kas patarti, kaip išvengti 15% mokesčio.
*

Na, man atrodo vienintelis variantas norint išvengti mokesčių (15 proc.) parduoti už tiek už kiek pirkot (t.y. rodyti tik tokią sumą pirkimo pardavimo sutartyje pas notarą).
era363
Bet jeigu aš po to noriu pirkt butą, kurio kaina yra didesnė, tai kaip bus paaiškinti iš kur paėmiau pinigus. Ar neprisikabins mokesčiai?
Ellana
Mes sklypą pirkom už 10 kartų mažesnę nei rinkos kaina (pas notarą taip rašėm) nes buvo praėję tik metai nuo to laiko, kada pardavėjai pirko. O jie irgi iš karto pirko namą, problemų nebuvo.
Tik toks variantas netinka, jei pirkėjas ima paskolą iš banko (jei nerodysit visos sumos, jis negaus paskolos tokiai sumai) 4u.gif
boruze34
Gal kas zinote-o kaip yra-jei perka tas pats asmuo-antras patalpas-ar reiks kokius mokescius dar moketi-jei asmuo tures pav.-dvi komercines patalpas?Ir kaip yra su mokesciais-mokesciu inspekcijai-jei perkant bus nurodyta-pav.100 000lt?Ar reikia ka irodyneti-is kur gavai tuos pinigus?ir kokiu dokumentu reiktu?
Aciu labai uz atsakyma!
pukuota
QUOTE(boruze34 @ 2006 08 16, 08:41)
jei perkant bus nurodyta-pav.100 000lt?Ar reikia ka irodyneti-is kur gavai tuos pinigus?ir kokiu dokumentu reiktu?
  Aciu labai uz atsakyma!
*

tikrai bus butina deklaruoti pajamas - irodineti, is kur gavai tuos pinigus. dokumentai gali buti ivairus, priklausomai nuo to, kokiu budu teigsite gavusi pajamas - tai gali buti verslo liudijimas, paskolos ar pinigu dovanojimo sutartys, rangos sutartys, pirkimo-pardavimo sutartys ir daug kitu. jei parduosite buta uz nepagristai maza kaina, mokesciu inspekcija gali taikyti netiesiogini mokescio bazes nustatymo metoda (pagal iprasatas analogisko buto analogiskoje vietoje pardavimo kainas analogisku metu), todel lieka rizika, kad 15 proc mokestis bus paskaiciuotas ir jusu mineta rizika, kad neturesite deklaruojamu pajamu kitam turtui pirkti.
AsJa
QUOTE(boruze34 @ 2006 08 16, 08:41)
Gal kas zinote-o kaip yra-jei perka tas pats asmuo-antras patalpas-ar reiks kokius mokescius dar moketi-jei asmuo tures pav.-dvi komercines patalpas?Ir kaip yra su mokesciais-mokesciu inspekcijai-jei perkant bus nurodyta-pav.100 000lt?Ar reikia ka irodyneti-is kur gavai tuos pinigus?ir kokiu dokumentu reiktu?
  Aciu labai uz atsakyma!
*

Dabar įrodynėti iš kur gavai pinigus VMI nereikia, tas įstatymas galiojo iki 2003-01-01.
boruze34
AsJa-ar Tu tiksliai zinai-kad nebereikia irodyneti is kur sitiek pinigeliu gavai-perkant komercines patalpas?O jeigu jau antros patalpos gal zinote ar papildomai reikia moketi kokius mokescius.Aisku reikia moketi -1 proc.turto vertes,bet gal be sito mokescio dar yra koks?Butu malonu jei kas atsilieptu-kurios turejo panasia situacija.
AsJa
QUOTE(boruze34 @ 2006 08 18, 20:49)
AsJa-ar Tu tiksliai zinai-kad nebereikia irodyneti is kur sitiek pinigeliu gavai-perkant komercines patalpas?O jeigu jau antros patalpos gal zinote ar papildomai reikia moketi kokius mokescius.Aisku reikia moketi -1 proc.turto vertes,bet gal be sito mokescio dar yra koks?Butu malonu jei kas atsilieptu-kurios turejo panasia situacija.
*

Dabar nereikia eiti į mokesčių inspekciją ir įrodynėti iš kur gavai pinigėlius, bet apsidraudimui tai reiktų turėti dokumentus, maža kas kur kada patikrins. O dėl antros dalies taigi galite pasiskabinti į neseniai įkurtą mokesčių informacijos centrą - MIC, tel. 1882 ir manau ten tkrai viską paaiškins, arba nurodys kur kreiptis dėl informacijos.
http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10132320
boruze34
Aciu-AsJa,bandysiu skambint.
Rinesa
Pas mane panaši situacija. Maniškis paveldėjo žemę. O įvertinta ji mažai. Tas variantas, kad pirkimo-pardavimo sutarty rašai vieną sumą tinkamas. Bet kur garantija, kad atgausi iš pirkėjų skirtumą. g.gif O pirkėjai perves į sąskaitą didelę sumą ir neprikibs mokesčiai... g.gif Nežinau... Maniškis niekaip nesugebėtų įrodyti iš kur pinigus gavo. g.gif
Išeitis viena. Pasirašant sutartį pirkėjai tegu atsiskaito grynais notaro akivaizdoj. mirksiukas.gif
Įsivaizduoju... skaičiuojam kokį 100 tūkst. mažom kupiūrom... wacko.gif
Rasvyte
QUOTE(Rinesa @ 2006 09 29, 18:27)
*

Arba priekabikę monetų tongue.gif lotuliukas.gif
ilonux
O gal kas žino kaip yra su mokesčiais tokioj situacijoj: pirkom sklypą, pastatėm jame namą. Jeigu sklypą išlaikom tris metus - mokesčio mokėt kaip suprantu nereikia net jei parduosim dvigubai brangiau. O kaip bus su tuo namu kur pastatytas? Pvz., jei jį pastatėm praėjus dviems metams po sklypo įsigijimo ir kol kas neregistravom (nes dar nebaigėm). Kiek mokesčių reiks mokėti, jeigu sumanysim viską parduot? Gal kas nors buvot patekęs į panašią situaciją? Labai lauksiu atsakymo..... ax.gif
Urė
QUOTE(ilonux @ 2006 10 21, 22:04)
O gal kas žino kaip yra su mokesčiais tokioj situacijoj: pirkom sklypą, pastatėm jame namą. Jeigu sklypą išlaikom tris metus - mokesčio mokėt kaip suprantu nereikia net jei parduosim dvigubai brangiau. O kaip bus su tuo namu kur pastatytas? Pvz., jei jį pastatėm praėjus dviems metams po sklypo įsigijimo ir kol kas neregistravom (nes dar nebaigėm). Kiek mokesčių reiks mokėti, jeigu sumanysim viską parduot? Gal kas nors buvot patekęs į panašią situaciją? Labai lauksiu atsakymo..... ax.gif
*

Jei sklypas išlaikytas 3 metus, o namas ne, tai reikia pildyti dvi deklaracijas: vieną sklypui (pajamos neapmokestinamos), o kitą namui (skirtumas nuo pardavimo kainos ir patirtų išlaidų apmokestinama 15 proc.). Forminant pirkimo-pardavimo sutartį BUTINAI nurodykite už kiek parduodate sklypą ir už kiek namą. Priešingu atveju nepasinaudosite tuo, kad sklypas išlaikytas 3 metus.
Ilonux, jei kas nors dar neaišku, klausk.
ilonux
QUOTE(Urė @ 2006 11 07, 17:15)
Jei sklypas išlaikytas 3 metus, o namas ne, tai reikia pildyti dvi deklaracijas: vieną sklypui (pajamos neapmokestinamos), o kitą namui (skirtumas nuo pardavimo kainos ir patirtų išlaidų apmokestinama 15 proc.). Forminant pirkimo-pardavimo sutartį BUTINAI nurodykite už kiek parduodate sklypą ir už kiek namą. Priešingu atveju nepasinaudosite tuo, kad sklypas išlaikytas 3 metus.
Ilonux, jei kas nors dar neaišku, klausk.
*

Ure, labai tau ačiū už atsakymą, jau buvau praradus viltį, kad kas nors atsakys. Jei teisingai supratau, tai reikia kaupti čekius, įrodančius už kiek pastatėm namą, t.y. už medžiagas, už darbus ir t.t.? O jei namą įregistruosim (t.y. priduosim kaip gyvenamą) ir pralaukę tris metus pardavinėsim, tada tų penkiolikos procentų nereikės mokėt? Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?
Urė
QUOTE(ilonux @ 2006 11 07, 23:05)
Ure, labai tau ačiū už atsakymą, jau buvau praradus viltį, kad kas nors atsakys. Jei teisingai supratau, tai reikia kaupti čekius, įrodančius už kiek pastatėm namą, t.y. už medžiagas, už darbus ir t.t.? O jei namą įregistruosim (t.y. priduosim kaip gyvenamą) ir pralaukę tris metus pardavinėsim, tada tų penkiolikos procentų nereikės mokėt? Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?
*

Ilonux, tu labai teisingai supratai, turi kaupti visus čekiukus ir t.t., kad turėtumei kuo pagrįsti savo išlaidas, namą tu gali bet kada įregistruoti, nesvarbu koks užbaigtumo procentas, 3 metai turi praeiti nuo pirmos registracijos datos.
Kuriame įstatyme tai parašyta, aš tau tiksliai negaliu pasakyti, pažiūrėk www.vmi.lt, ten tikrai rasi, o apie mokesčius aš iš asmeninės patirties žinau, nes jau tai praėjau.
AsJa
QUOTE(ilonux @ 2006 11 07, 22:05)
Ure, Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?
*

Pagrindinis teisės aktas - Gyventojų pajamų mokesčio įstatymas, VMI svetainėje galima surasti šio įstatymo komentartą, ten išsamiau paaiškinta, arba galite paieškoti čia:

http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=1001665
ilonux
Ačiū už info. O ar galim mes įregistruoti "dėžutę", .t.y. neįrengtą namą? Ar turi būti nors kažkiek įrengtas?
AsJa
QUOTE(ilonux @ 2006 11 09, 21:43)
Ačiū už info. O ar galim mes įregistruoti "dėžutę", .t.y. neįrengtą namą? Ar turi būti nors kažkiek įrengtas?
*

Manau galima, tada bus Kadastro pažymoje nurodytas namo baigtumo procentas, nu tai gali būti baigtumas tik 50 proc., be to neįregistruoto namo negalite parduoti.
ermute
nu tai gal ir man dabar patarsit ? blush2.gif 4u.gif zodziu, situacija tokia... kadangi noriu pasinaudoti savivaldybes teikiamu paskolos kreditu jaunai seimai (10-20 proc. nuo paskolos), fiktyviai perkame buta, t.y. perku ji tipo is savo mamos, gausime paskola is banko, gausim savivaldybes parama, forminsim buta mano vardu ir t.t.... bet - pinigus ikisim siek tiek kitur mirksiukas.gif ... kasmet privalau deklaruoti pajamas.. ar vmi neprisikabins prie ko nors? pavyzdziui - is kur mano pinigai ? cool.gif
AsJa
QUOTE(ermute @ 2006 11 17, 12:25)
nu tai gal ir man dabar patarsit ?  blush2.gif  4u.gif  zodziu, situacija tokia... kadangi noriu pasinaudoti savivaldybes teikiamu paskolos kreditu jaunai seimai (10-20 proc. nuo paskolos), fiktyviai perkame buta, t.y. perku ji tipo is savo mamos, gausime paskola is banko, gausim savivaldybes parama, forminsim buta mano vardu ir t.t.... bet - pinigus ikisim siek tiek kitur  mirksiukas.gif ... kasmet privalau deklaruoti pajamas.. ar vmi neprisikabins prie ko nors? pavyzdziui - is kur mano pinigai ?  cool.gif
*

Bankai nelabai pritaria tokiam varinatui, kai butas perkamas iš tėvų. O kodėl turi VMI prisikabinti prie pinigų, taigi butas perkamas su paskola blink.gif
Marmakas
QUOTE(Rinesa @ 2006 09 29, 20:27)
Pas mane panaši situacija. Maniškis paveldėjo žemę. O įvertinta ji mažai. Tas variantas, kad pirkimo-pardavimo sutarty rašai vieną sumą tinkamas. Bet kur garantija, kad atgausi iš pirkėjų skirtumą. g.gif O pirkėjai perves į sąskaitą didelę sumą ir neprikibs mokesčiai... g.gif Nežinau... Maniškis niekaip nesugebėtų įrodyti iš kur pinigus gavo. g.gif
Išeitis viena. Pasirašant sutartį pirkėjai tegu atsiskaito grynais notaro akivaizdoj. mirksiukas.gif
*

Galima ir legaliai viską susukti mirksiukas.gif
Ulma
QUOTE(Marmakas @ 2006 11 26, 20:46)
Galima ir legaliai viską susukti  mirksiukas.gif
*

Nagi nagi? Labai įdomu kaip? Daug kam aktualu... bigsmile.gif
Dario
Kiek teko dometis tai nebeliko tu 3 metu jau seniai. Kiek pamenu jei pardavinesi tais paciais metais ir gausis kazkas panasaus kad tu vertiesi perpardavinejimu tada mokesi 15 proc nuo kainu skirtumo. Jei atlikti remontai tai reiketu turet tai irodancius dokumentus. Skirtumas bus mazesnis. Jei per metus perki 1-2 bustus ir per metus parduodi ne daugiau kaip 1 (bet ne ta kuri pirkai tais metais), nebus laikoma perekupu ir i juodus sarasus nepateksi.
Urė
QUOTE(Dario @ 2006 12 04, 21:03)
Kiek teko dometis tai nebeliko tu 3 metu jau seniai. Kiek pamenu jei pardavinesi tais paciais metais ir gausis kazkas panasaus kad tu vertiesi perpardavinejimu tada mokesi 15 proc nuo kainu skirtumo. Jei atlikti remontai tai reiketu turet tai irodancius dokumentus. Skirtumas bus mazesnis. Jei per metus perki 1-2 bustus ir per metus parduodi ne daugiau kaip 1 (bet ne ta kuri pirkai tais metais), nebus laikoma perekupu ir i juodus sarasus nepateksi.
*

Tie 3 metai niekur nedingo, jei parduoti nekilnojama turta, islaikyta 3 metus, mokesciu nemoki. Bet jei per metus parduodi kelis arba kas metus po viena ir VMI izvelgia individualia veikla, tada moki ne tik 15 proc. nuo kainu skirtumo, bet ir 18 proc. PVM nuo visos sumos.
Kozete
Gal žinote ar reikia mokėti pelno mokestį už paveldėtą turtą, jei tą turtą mama paveldėjus parduoda dukrai nepraėjus po paveldėjimo 3m.?
Kad svetimiems parduodant, tai tikrai, bet mama dukrai? g.gif
westa
QUOTE(Kozete @ 2007 03 13, 10:36)
Gal žinote ar reikia mokėti pelno mokestį už paveldėtą turtą, jei tą turtą mama paveldėjus parduoda dukrai nepraėjus po paveldėjimo 3m.?
Kad svetimiems parduodant, tai tikrai, bet mama dukrai?  g.gif
*

dėl pirkimo nežinau, bet dovanot tikrai gali be jokių mokesčių... ir dovanotą tėvų turtą galima parduot be sutuoktinio sutikimo smile.gif čia šiaip, prie privalumų smile.gif
Kozete
QUOTE(westa @ 2007 03 13, 12:03)
dėl pirkimo nežinau, bet dovanot tikrai gali be jokių mokesčių... ir dovanotą tėvų turtą galima parduot be sutuoktinio sutikimo  smile.gif čia šiaip, prie privalumų  smile.gif
*

Dėl dovanojimo, tai irgi žinau, kad nereikia mokėti, bet dėl pardavimo... 4u.gif
koti
3 metai tikrai niekur nedingo.Ir man teko susidurti su tokia problema.Norėjom keisti 2 kambarių butą Kaune į sodybą.Pasakėm notarei,kad keičiam ant lygiųjų be jokių priemokų.Bet jai visai nesvarbu mūsų pasakymai.Iš rejestro gauni turto pažymas ir ten būna paskaičiuota turto rinkos kaina,tuom jie ir vadovaujasi.Mums iš karto pasakė,kad nuo skirtumo turėsim mokėti 15%.Vat taip.
gania
pas mus tokia sakyciau sudetinga situacija. Motinai po skyrybu atiteko butas 2006 04 12, motina netiketa mire 2006 11 27, as motinos turta paveldejau, ir pardaviau 2007 04 02, kadangi pati esu isigijusi savo nekilnojamaji turta su paskola kitame mieste. Kiek zinojau tai paveldint turtas neapmokestinamas, pirkejai buta pirko su paskola tai visa suma ir rasem, pasirasant sutarti notare sake, kad jis neislaikytas 3 metus todel reikes moketi 15 proc. vmi. Kazkaip nelabai norisi moketi tokia suma valstybei, esam jauna seima turim mazu vaiku ir tikejomes pardave buta padengti dali imtos paskolos, ar yra kokiu nors gyventoju pajamu mokesciu deklaravimo lengvatu. Gal kas nors esate susidure su panasia situacija.
So Lucky
QUOTE(gania @ 2007 04 03, 16:03)
pas mus tokia sakyciau sudetinga situacija. Motinai po skyrybu atiteko butas 2006 04 12, motina netiketa mire 2006 11 27, as motinos turta paveldejau, ir pardaviau 2007 04 02, kadangi pati esu isigijusi savo nekilnojamaji turta su paskola kitame mieste. Kiek zinojau tai paveldint turtas neapmokestinamas, pirkejai buta pirko su paskola tai visa suma ir rasem, pasirasant sutarti notare sake, kad jis neislaikytas 3 metus todel reikes moketi 15 proc. vmi. Kazkaip nelabai norisi moketi tokia suma valstybei, esam jauna seima turim mazu vaiku ir tikejomes pardave buta padengti dali imtos paskolos, ar yra kokiu nors gyventoju pajamu mokesciu deklaravimo lengvatu. Gal kas nors esate susidure su panasia situacija.
*

abejoju , kad butu lengvatos tokiu atveju. Tiesiog jus notare ispejo, jusu teise buvo rinktis.
lovely
QUOTE(gania @ 2007 04 03, 16:03)
*

Istatymas yra istatymas ir tenka jo laikytis, norime mes to ar nenorime. Jus buvote perspeti, kad teks moketi mokescius, dabar nieko nepakeisite. Mes savo buto ir parduoti negalejome be 3-ju metu sukakties, nesinori valstybei kruvos pinigu atiduoti. Paskaiciavau, kad man labiau apsimokejo metus pasilaikyti buta ir moketi mokescius, nei parduoti, taigi islaukiau savo termino mirksiukas.gif
nendre
Gal galite patarti ir man?
Situacija tokia, kad butas yra registruotas mamos vardu ir dabar norim ta buta parduoti ir pirkti sklypa namo statybai,bet dar nepraejo tie trys metai nuo buto pirkimo unsure.gif gal galima kaip nors padaryti, kad nereiktu moketi tu procentu. Gal galima daryti taip? mama paraso buto dovanojima man ir kadangi as ji gaunu kaip dovana, tai gal galiu ir parduoti be tu 15 procentu mokesciu kada tik noriu-net ir nepraejus 3 metams?
lovely
QUOTE(nendre @ 2007 04 05, 13:28)
Gal galite patarti ir man?
Situacija tokia, kad butas yra registruotas mamos vardu ir dabar norim ta buta parduoti ir pirkti sklypa namo statybai,bet dar nepraejo tie trys metai nuo buto pirkimo unsure.gif gal galima kaip nors padaryti, kad nereiktu moketi tu  procentu. Gal galima daryti taip? mama paraso buto dovanojima man ir kadangi as ji gaunu kaip dovana, tai gal galiu ir parduoti be tu  15 procentu mokesciu kada tik noriu-net ir nepraejus  3 metams?
*

Stai ka radau inete, pasikonsultuok su notaru mirksiukas.gif
Yra paprastas ir formaliai istatymams nepriestaraujantis budas, kaip isvengti to nelemto 15% pajamu mokescio, nelaukiant kol nuo isigijimo praeis 3 metai. Reikia forminti pardavima su atsiskaitymu dalimis. Pirma dalis 99% sumos is karto, o galutinis atsiskaitymas (tarkim 1%) po triju metu. Formaliai pirkimo-pardavimo sutartis isigalioja tik galutinai atsiskaicius, tad mokesciu moketi nereikes. Kad niekam nekiltu noro ta sutari nutraukti galutinai neisiteisejus - galima apsidrausti i sutarti irasant dideli netesybu mokesti. Zmones dar mazai ispruse, bet naujasis CK leidzia sutartyje nurodyti daug saugikliu: ir terminus per kiek laiko reikia atlaisvinti patalpas ir visokius netesybu niuansus. Tik nesuprantama kodel gudruciai notarai nesiteikia viso to klientams issaiskinti.
Sekmes
nendre
QUOTE(lovely @ 2007 04 05, 20:57)
Stai ka radau inete, pasikonsultuok su notaru mirksiukas.gif
Yra paprastas ir formaliai istatymams nepriestaraujantis budas, kaip isvengti to nelemto 15% pajamu mokescio, nelaukiant kol nuo isigijimo praeis 3 metai. Reikia forminti pardavima su atsiskaitymu dalimis. Pirma dalis 99% sumos is karto, o galutinis atsiskaitymas (tarkim 1%) po triju metu. Formaliai pirkimo-pardavimo sutartis isigalioja tik galutinai atsiskaicius, tad mokesciu moketi nereikes. Kad niekam nekiltu noro ta sutari nutraukti galutinai neisiteisejus - galima apsidrausti i sutarti irasant dideli netesybu mokesti. Zmones dar mazai ispruse, bet naujasis CK leidzia sutartyje nurodyti daug saugikliu: ir terminus per kiek laiko reikia atlaisvinti patalpas ir visokius netesybu niuansus. Tik nesuprantama kodel gudruciai notarai nesiteikia viso to klientams issaiskinti.
Sekmes
*

tiesiog superine thumbup.gif informacija. o kazin net ir perkant su paskola taip galima padaryti? nes kazin ar atsiras tokiu kurie tures visa suma blush2.gif
espana
o man iskilo toks klausimas. g.gif
jei brolis turi buta, ji nusipirkes kreditu,ir dabar po dvieju metu nori ta buta perrasyt kitam broliui, kad jis toliau moketu kredita ir jau butu jo nuosavybe.ar tokiu atveju irgi reik moket ta 15%. nors cia gal skaitosi kaip perdavimas g.gif
gania
QUOTE(nendre @ 2007 04 05, 22:15)
tiesiog superine thumbup.gif informacija. o kazin net ir perkant su paskola taip galima padaryti? nes kazin ar atsiras tokiu kurie tures visa suma blush2.gif
*

Papildyta:
neleis bankas ikeisti turto perkamo kol esate skolingi pardavejams, mums buvo tokia situacija, kad pries pasirasant pirkimo pardavimo sutarti pirkejai nuejo, pasitare su notare ir pakeite suma, cia afera buvo bet nesinorejo toliau ieskoti ir vel per nauja tvarkyti dokumentus. notare patare, kad galima rasyti dvi sumas, ta prasme kad ta suma kuri taip staiga atsirado, mes sumokam po metu. Pasirasem sutarti, o bankas nesutiko pervesti pinigu kol mes nebusime atsiskaite, teko sutarti perrasyt. Gal jums kitaip pavyks, mums tai ne.
airise
Pažiūrėjau,kad čia kalbate apie mokesčius,tai gal man kas nors atsakytų.Sakykim,paveldėtas sklypas,tuo laiku kadastre įvertintas nedaug,po poros metų parduodu,pasiimu kadastro pažymą,o ten įvertinimas kažkodėl pakilęs vos ne keturis kartus.Parduodu už mažesnę kainą negu dabar nustatyta kadastro,bet didesnę negu kai gavau paveldėjimą.Tai ką,aš turiu mokėti skirtumą 15 procentų?Negi aš kalta,kad kadastras išsidirbinėja su kainom.
gania
manau, kad pagal paskutini vertinima turetu buti. Jei maziau nei ivertinta oficialiai parduodi tai nereiks moketi skirtumo nes jo nera pliusinio ta prasme.
AsJa
QUOTE(airise @ 2007 04 08, 17:05)
Pažiūrėjau,kad čia kalbate apie mokesčius,tai gal man kas nors atsakytų.Sakykim,paveldėtas sklypas,tuo laiku kadastre įvertintas nedaug,po poros metų parduodu,pasiimu kadastro pažymą,o ten įvertinimas kažkodėl pakilęs vos ne keturis kartus.Parduodu už mažesnę kainą negu dabar nustatyta kadastro,bet didesnę negu kai gavau paveldėjimą.Tai ką,aš turiu mokėti skirtumą 15 procentų?Negi aš kalta,kad kadastras išsidirbinėja su kainom.
*

Iš pardavimo kainos reikia atimti paveldėjimo kainą ir nuo tos sumos 15 proc.
airise
Ačiū už atsakymus.
Ko gero reikia mokėti,bet tada didelė neteisybė.Kažkas čia ne taip.Gal yra kažkokios išimtys,arba kokį įstatymą galima pritaikyti.
Galvoju,tada visai nedeklaruosiu.
Meškuolė
QUOTE(AsJa @ 2007 04 12, 21:37)
Iš pardavimo kainos  reikia atimti paveldėjimo kainą ir nuo tos sumos 15 proc.
*

o paveldėjimo kaina - tai 0 Lt?
Papildyta:
QUOTE(airise @ 2007 04 14, 15:22)

Galvoju,tada visai nedeklaruosiu.
*

Paskui gali dar ir baudas bei delspinigius tekti sumokėti. Aš taip nedaryčiau schmoll.gif
gania
o per kiek laiko reikia tuos 15 proc nuo sumos sumoketi, jei gavau pinigus 2007 m, iki 2008 geguzes?
zurzur
kaip dabar su tais 3metais yra,gal kas kaip nors išsisukot nuo mokesčių? ar įmanoma ką nors padaryt? girdėjau,kad galima pasirašyt kažkokią kaip ir sutartį (notariškai patvirtintą) o dokumentus formint jau po 3metų unsure.gif gal kas patarsit? unsure.gif
Meškuolė
QUOTE(orlyte @ 2007 04 27, 13:04)
kaip dabar su tais 3metais yra,gal kas kaip nors išsisukot nuo mokesčių? ar įmanoma ką nors padaryt? girdėjau,kad galima pasirašyt kažkokią kaip ir sutartį (notariškai patvirtintą) o dokumentus formint jau po 3metų  unsure.gif  gal kas patarsit?  unsure.gif
*

Gal galima pasirašyti sutartį, kad tokią ir tokią dieną (t. y. praėjus 3 metams) perduosite nuosavybę ax.gif
raganele
QUOTE(Meškuolė @ 2007 04 27, 19:40)
Gal galima pasirašyti sutartį, kad tokią ir tokią dieną (t. y. praėjus 3 metams) perduosite nuosavybę  ax.gif
*

problema tik ta, kad nuosavybė pereina nuo perdavimo momento. Nerašyti dabartinės išsikraustymo datos - pavojinga pirkėjui, rašyti - pardavėjas nuosavybė perduoda ir moka mokesčius doh.gif
aš galvoju gal ką nors su paskola ir buto įkeitimu pirkėjui daryt galima g.gif
zurzur
šiandien išsiaiškinau,kad galima daryt keitimą,kaip mes ir darysime 4u.gif ir plius mes dar damokam,tai kaip man sakė,mes negauname jokio pelno,tai mokesčiai neprikibs 4u.gif
raganele
QUOTE(orlyte @ 2007 05 02, 18:34)
šiandien išsiaiškinau,kad galima daryt keitimą,kaip mes ir darysime  4u.gif  ir plius mes dar damokam,tai kaip man sakė,mes negauname jokio pelno,tai mokesčiai neprikibs  4u.gif
*

Plyyyz, gal gali kontaktus notarės į až, kuri tokiam sandoriui "pasirašė" bigsmile.gif Labai labai reikia, jei, žinoma, Vilniuj...
zurzur
QUOTE(raganele @ 2007 05 03, 10:16)
Plyyyz, gal gali kontaktus notarės į až, kuri tokiam sandoriui "pasirašė" bigsmile.gif Labai labai reikia, jei, žinoma, Vilniuj...
*

ne vilnius unsure.gif o čia nieko pasirašinėt nereikia smile.gif čia legalus sandoris bigsmile.gif
raganele
QUOTE(orlyte @ 2007 05 03, 15:44)
ne vilnius  unsure.gif  o čia nieko pasirašinėt nereikia smile.gif čia legalus sandoris  bigsmile.gif
*

nu žinok ne visiems notarams doh.gif jau susidūriau su kontoromis, kuriose nebijo ir sugeba nebent dokumentų kopijas tvirtinti... Sudėtingesnių sandorių kratosi ar prisigalvoja visokių durniausių reikalavimų schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.