Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keramika
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Funga
swejkos wisos. smile.gif norejau paklausti, gal gas uzsiemineja keramika, nes man sukisti rankas i moli yra wienas maloniausiu dalyku pasaulyje biggrin.gif gal kas turit sawo darbu nuotrauku ar sejp ka papasakoti? smile.gif
Marzde
Lipdau truputuką. O papasakot nežinau ką, minkai ir formuoji ką nori. Kadangi tik neseniai susidomėjau moliu, tai pati dar nesu labai įgudus. Norėčiau geresnių rezultatų. Gal gali papasakot kaip dirbi su moliu, man atrodo, kad darau kažką ne taip. Tarkim ar proceso metu naudoji daug vandens ar sausai viską lipdai? Kaip pasidaryti kvadratinę lėkštę kokio 25*30dydžio? Molis toks kietas ir kai bandau sulipdyti du lakštus - nelabai jie limpa. O kai atrodo, kad viskas lyg ir neblogai-išdžiūvus tose vietose truputuką būna suskilinėję.
Funga
QUOTE(Marzde @ 2006 07 21, 18:16)
Lipdau truputuką. O papasakot nežinau ką, minkai ir formuoji ką nori. Kadangi tik neseniai susidomėjau moliu, tai pati dar nesu labai įgudus. Norėčiau geresnių rezultatų. Gal gali papasakot kaip dirbi su moliu, man atrodo, kad darau kažką ne taip. Tarkim ar proceso metu naudoji daug vandens ar sausai viską lipdai? Kaip pasidaryti kvadratinę lėkštę kokio 25*30dydžio? Molis toks kietas ir kai bandau sulipdyti du lakštus - nelabai jie limpa. O kai atrodo, kad viskas lyg ir neblogai-išdžiūvus tose vietose truputuką būna suskilinėję.
*

dirbu as tikraj slapiai... ta prasme, kad pastowiaj pirstus kisu i stikline su wandeniu. lekste. taj tiesiog issikociok laksta, nupjauk kur rejkia, o jej nori, kad ir islinkus butu taj patiesk ant kokio apwalaus dajkto skudura ir uzdek, o kaj nudzius nuimsi ir bus lekste. moli, kad jis suminkstetu rejkia pries darba isminkyt ir pastowiaj slapint rankas. kaj klijuoji atskiras dalis abi puses papesiok su dantu krapstuku ir uzlasink vandens, tada suspausk ir uzlygink siules.
man idomu is kur gauni molio jej dirbi namuose ir ar degi ji?
juoda_avis
Vat aš galiu pasigirt, kad jau daugiau nei penkeri metai tuo užsiimu lotuliukas.gif 4u.gif su šiokiomis tokiomis pertraukomis ir aišku mėgėjiškai ax.gif pradėjau antroj klasėj klaipėdos moksleivių techninės kūrybos centre, po poros metų buvo pertrauka blush2.gif vėliau mokiausi lipdyt pas vieną labai gerą keramikę, po metų pakeičiau lipdymo vietą lotuliukas.gif ir pradėjau lankyt būrelį vidurinėje mokykloje, praeitais metais keramiką trumpam pakeičiau į fotografiją, bet ateinančiais mokslo metais kibsiu vėl thumbup.gif . Labai norėčiau turėti krosnelę namuose, bet jos tokios gan brangokos, tai viską degu mokykloj verysad.gif... Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti doh.gif Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus ax.gif
ciburaska
Ir as susidomejau keramika.
Mano brolis ja siek tiek uzsiima.
Siaip moli galima nusipirkti Vilniuje Kauno g. Keramikos meno centre (molis parduodamas 20 kg gabalais. 1 kg kaina - 1 lt). Ten taip pat galima nusipirkti glazuru, lako, isdegti dirbinius.
Teko girdeti, kad moli perka Kursenuose - uz viena 20 kilogramu molio gabala moka 6-8 litus.

Va gal kuri zinote kaip paciam pasistatyti degimo peciu g.gif Gal kokia scema su instrukcija turite? Sakau sode visai galima butu pasimuryti...., nes tos pirktines degimo krosneles 5-6 tukst kainuoja...
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 21, 21:15)
Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti  doh.gif Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus  ax.gif
*

Laukiam, laukiam bigsmile.gif Labai idomu rolleyes.gif
allegro
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 22, 07:32)
Va gal kuri zinote kaip paciam pasistatyti degimo peciu g.gif Gal kokia scema su instrukcija turite? Sakau sode visai galima butu pasimuryti...., nes tos pirktines degimo krosneles 5-6 tukst kainuoja...

Kainuot tai kainuoja, bet kažin ar pasistatytum, juk tiems pečiukams temperatūra reguliuojama, tad kažin kas išeitų g.gif
Funga
QUOTE(allegro @ 2006 07 22, 07:14)
Kainuot tai kainuoja, bet kažin ar pasistatytum, juk tiems pečiukams temperatūra reguliuojama, tad kažin kas išeitų g.gif
*

nu sejp peciaus temperatura turi but tiksli, nes kitajp tie dirbiniaj skilineja, bet japonu keramikoje jie dega wiska kazkajp tarp akmenu, kazkajp ten pakise. manau galima pabandyti...
Papildyta:
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 22, 06:32)
Siaip moli galima nusipirkti Vilniuje Kauno g. Keramikos meno centre (molis parduodamas 20 kg gabalais. 1 kg kaina - 1 lt). Ten taip pat galima nusipirkti glazuru, lako, isdegti dirbinius.

o taj tenaj galima isdekt uz pinigus? gal zinaj kiek kajnuoja?
Papildyta:
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 21, 21:15)
Turiu pora darbelių foto, nors dauguma išdovanoti  doh.gif Tai rytoj sudėsiu kur internete, kad parodyt savo galėčiau darbelius menkus  ax.gif

oj idomu butu pamatyti... as sawo gal irgi idesiu.
mindira
Siaip as anksciau irgi lipdydavau, bet krastus klijuojam taip: prisidedi i stiklainiuka molio liekanu ir uzpili vandens, viska ismaisai ir gaunasi "molio klijai", tai krastus tepi su tuo skysciu ir teptuku 4u.gif sulipdzius krastus, geriausia su pagaliuku istisai tos siules perbraukti (jei kampuota), o jei ne tai su pirstu islyginti siules, kad ju nesimatytu ax.gif
o norint, ad lakstai nesudziutu per daug greitai, reikia vynioti i slapia medziaga ir galima isideti i plastmasines dezutes, tada labai gerai issilaiko molis ir nereikia jo taip slapinti 4u.gif ir prastovi gant ilga laika sitaip molis mirksiukas.gif

Kazkada lipdydavau varpelius, geriausiai yra pasidaryti is gipso formas ir tada labai puikiai eisis darbeliai, arba tiesiog is skardiniu formeles issilankstyti 4u.gif
net nezinau, ka cia dar papasakojus doh.gif , nes su moliu kelis metus dirbau, po to glazuravau, siaip zymiai idomesnis darbas ax.gif

Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka, o pasidaryti nelabai iseis (beje mano brolis pats statesi, bet labai brangiai kainuoja, ypac ta balta medziaga, kuri ta karsti sulaiko) o isikepti tarp akmenu nelabai gal iseis, nes moliui isdegti reikia apie 1000 laipsniu, o is kur bus toks karstis tarp akmenu unsure.gif

Mano brolis iki siolei dirba su moliu ir labai graziu darbeliu pridaro, beje ir prekybai, bet dazniausiai uzsienio salims, nes cia Lietuvoje ne visi ta vertina ax.gif
Funga
QUOTE(mindira @ 2006 07 22, 13:19)
Siaip as anksciau irgi lipdydavau, bet krastus klijuojam taip: prisidedi i stiklainiuka molio liekanu ir uzpili vandens, viska ismaisai ir gaunasi "molio klijai", tai krastus tepi su tuo skysciu ir teptuku  4u.gif sulipdzius krastus, geriausia su pagaliuku istisai tos siules perbraukti (jei kampuota), o jei ne tai su pirstu islyginti siules, kad ju nesimatytu ax.gif

tie "molio klijaj" wadinasi slikeris. ji as wartoju retaj, nes man nepatinka, o rezultataj buna wienodi, slikeris kartajs net prasciau suklijuoja.
Marzde
Aš molį pirkau Kauno g. Vilniuj, ten kažkokios dirbtuvės, ten ir jei ko nori gamina, ir degina, ir molį parduoda. Nebūtina pirkti 20kg, aš pirkau 3 kg. Dabar tiksliai neatsimenu, bet paprastas molis 1lt; šviesus 1.20lt ir baltas apie 1.60lt. Na orientaciniai kainos tokios. Ir žinau, kad tai skaitos brangoka, nes jau kaip kažkas rašė panašiose ankstesnėse temose, kad perka 20kg apie 8lt.,bet tai ne Vilniuj.
Dėl išdeginimo kreipiausi į vieną forumietę, bet pas ją krosnis mažutė. Tai aš tokių smulkmių ir lipdau, kad į tą krosnelę tilptų. O jei paviks gržiai didesnį nulipdyti, tai nešiu į Kauno g. Išdeginimas čia nebrangus, bet nepamenu kiek.
Tiksliau adresas iš maps.lt kur randas keramikos dirbtuvės.
http://www.maps.lt/newmaps/DesktopDefault....maps&lang=lt-LT
Kauno g. kampas Smolensko g. parduotuvė, o į priekį paėjus Smolensko g. rasit dirbtuves. Ten ir glazūra parduoda.
mindira
QUOTE(Funga @ 2006 07 22, 17:13)
tie "molio klijaj" wadinasi slikeris. ji as wartoju retaj, nes man nepatinka, o rezultataj buna wienodi, slikeris kartajs net prasciau suklijuoja.
*

Na nezinau, bet mes gamybai namelius darydavom, tai visad dirbau su tais klijais, o brolis dar ir dabar su jais dirba, niekada kitaip neklijuoja ax.gif
Gaila, akd nerandu tinkalapio, ideciau nuoroda kur jo darbeliu yra doh.gif
Jusa
Gal zinote kur galima isigyti rankų darbo keramikos dirbinių?Reikia dovanos..
mindira
QUOTE(Jusa @ 2006 07 22, 21:39)
*

Pas mus tai dazniausiai buna mugese miesto ax.gif , o siaip tai parduotuvese dovanu, bei indu- yra 4u.gif
Marzde
Patarkit kaip pasidaryti tokį grožį, o tiksliau burbulą.
http://9.photobucket.com/albums/a96/Cukierka/1009830.jpg
4u.gif smile.gif
mindira
QUOTE(Marzde @ 2006 07 22, 23:43)
4u.gif  smile.gif
*

Siulyciau pasidaryt is gipso forma 4u.gif (jis nera brangus, o pasidariusi ta forma ilgokai turetum ax.gif )
net nezinau kaip paaiskint, bet pati isivaizduoju kaip daryciau doh.gif
Ta forma tai tokia butu kaip puse burbulo nupjauta, kad butu galima is molio laksta issipjovus, ideti i ta forma ir gautusi toks "bliudukas", tokius du pasidarius, suklijuoti ir issipjaustineti skylutes , truputi sunkoka butu su degimu g.gif ir nudazymu, bet cia manau jie daryti is balto molio ax.gif
Is tikro sunku paaiskint, gaila, kad nebeturiu tu formu tai galeciau nufotkinus parodyt doh.gif
Marzde
Jusa žiūrint ko ir už kokią kainą nori. Be to neparašei kokiam mieste. Tai tarkim Vilniuj centre yra nemažai parduotuvių (labiau skirtų turistams) kurios prekiauja gržiai dirbinėliais ir kainos, gaila, nemažos. Pažiūrėk google 'galerijos'. Va, vieną atsiminiau, neseniai buvau - Rūtos galerija Vokiečių g. 28/17. smile.gif
mindira
Cia puslapiukas, kurio ieskojau, ten daug visokiu molinuku 4u.gif
gaila, kad viskas angliskai ax.gif
Cia aprasyta kaip vyksta gamyba 4u.gif
My Webpage
Papildyta:
Bliudeliai-lekstutes

Vazoneliai
Tokius mano brolis daro, bet juos nesunku butu ir pacioms pasigaminti 4u.gif

Baibokiukai smile.gif

Ir daug visokiu nameliu 4u.gif
Namai
juoda_avis
Niekaip nepasijungė fotki.com tai sudėjau nuotraukas į bangą, nors dydis tai nekoks 4u.gif
http://www.biteplius.lt/lt/2content.diary_...70-=(1210481633
dabar galit vertint rolleyes.gif blush2.gif
mindira
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 23, 15:38)
Niekaip nepasijungė fotki.com tai sudėjau nuotraukas į bangą, nors dydis tai nekoks  4u.gif
dabar galit vertint  rolleyes.gif  blush2.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Man tas apatinis graziausias blush2.gif , o cia dezutes? ar labai mazutes?
juoda_avis
QUOTE(mindira @ 2006 07 23, 16:04)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Man tas apatinis graziausias  blush2.gif , o cia dezutes? ar labai mazutes?
*

Ten dar turėjo būt tokios odinės juostelės, bet kažkaip taip ir liko tik su skylutėm lotuliukas.gif O kaip dėl dydžio, tai jos nėra labai mažos kažkur apie 15centimetrų mirksiukas.gif
Funga
QUOTE(Jusa @ 2006 07 22, 20:39)
*

jej negajla pinigu taj galima pirkti iwajriose galerijose...
Papildyta:
QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 23, 15:23)
Ten dar turėjo būt tokios odinės juostelės, bet kažkaip taip ir liko tik su skylutėm  lotuliukas.gif  O kaip dėl dydžio, tai jos nėra labai mažos kažkur apie 15centimetrų  mirksiukas.gif
*

idomu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Marzde @ 2006 07 22, 22:43)
4u.gif  smile.gif
*

as daryciau tajp: priputi baliona tajp, kad jis butu apwalus, ant jo nulipdaj ta rutuli, bet patarciau truputuka storesni, tada palieki ji kol jis sukietes ir jej turi skalpeliu ar popieriaus pejliu ispjaustaj ka tau rejkia, o kaj padaraj ta didziaja skyly isimi sprogusi baliona.
Papildyta:
ce mano darbeliai keramika
mindira
Slaptazodzio praso ax.gif 4u.gif
Funga
o daba?
keramika
Ciocia Polia
Teko girdeti, kad moli perka Kursenuose - uz viena 20 kilogramu molio gabala moka 6-8 litus.

Gerai girdėjai mirksiukas.gif
Va gal kuri zinote kaip paciam pasistatyti degimo peciu g.gif Gal kokia scema su instrukcija turite? Sakau sode visai galima butu pasimuryti.

Pečiaus pati nepasimūrysi schmoll.gif Jis turi būti specialus- sandarus, o vidaus temperatūra- min.1000 laipsnių
prisidedi i stiklainiuka molio liekanu ir uzpili vandens, viska ismaisai ir gaunasi "molio klijai"

drinks_cheers.gif
bet labai brangiai kainuoja, ypac ta balta medziaga, kuri ta karsti sulaiko

Asbestas. Bet kažin, ar jo dar kur beįmanoma gauti g.gif
Siulyciau pasidaryt is gipso forma 4u.gif

Bet galima panaudot ir paprasčiausius vienodus virtuvinius bliūdelius mirksiukas.gif
mindira
QUOTE(Hestija @ 2006 07 25, 12:31)
Asbestas. Bet kažin, ar jo dar kur beįmanoma gauti  g.gif

Bet galima panaudot ir paprasčiausius vienodus virtuvinius bliūdelius  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif (net nepagalvojau, bet mintis gera thumbup.gif )

na brolis pernais peciu daresi pats, tai is kazkur dar gavo to asbesto mirksiukas.gif

Funga, nu sraige tai man labai patiko thumbup.gif ir dar ta dama, nu tikra dama biggrin.gif mirksiukas.gif
Funga
QUOTE(mindira @ 2006 07 25, 11:34)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif (net nepagalvojau, bet mintis gera thumbup.gif )

na brolis pernais peciu daresi pats, tai is kazkur dar gavo to asbesto mirksiukas.gif

Funga, nu sraige tai man labai patiko thumbup.gif ir dar ta dama, nu tikra dama biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

ta dama mano mamaj nerealiaj patiko... ten nuotraukose labaj kejsti dydziaj... wat kad ir tas radio aktyvus zmogenas yra metras gal.... o ta zalia dezute gal 10cm nesiekia.....
.
Marzde
Dėkui už atsakymus, bet man kilo dar klausimų. Dėl baliono idėja gera, bet kai išpjaudinėsiu tas visokias skylutes, abejoju, kad baliono nepradursiu. O dėl bliudelių gal irgi nieko, bet tokių mažų neturiu, o pirkti greičiausiai taip pat tokių mažų negausiu. Matyt reiks su balionu bandyt.
sirenute
QUOTE(Marzde @ 2006 07 26, 01:50)
Dėkui už atsakymus, bet man kilo dar klausimų. Dėl baliono idėja gera, bet kai išpjaudinėsiu tas visokias skylutes, abejoju, kad baliono nepradursiu. O dėl bliudelių gal irgi nieko, bet tokių mažų neturiu, o pirkti greičiausiai taip pat tokių mažų negausiu. Matyt reiks su balionu bandyt.
*

As esu baigusi keramika, keturis metus atsimokiau, bet dabar esu nutolusi nuo to, kazkaip i kita sriti patraukiau.
Tau galiu patarti ta burbula jei nori ant baliono (bet aisku patogiausia butu daryti i forma) paskui palaikyk kad truputi pakietetu, nu ta prasme kai isleisi baliona ta forma nesusmegtu ir tada su skalperiu ispjaustyk skyles, jei molis pakietejas, tai drasiai gali pjaustyti.
mindira
QUOTE(Funga @ 2006 07 25, 22:41)
ta dama mano mamaj nerealiaj patiko... ten nuotraukose labaj kejsti dydziaj... wat kad ir tas radio aktyvus zmogenas yra metras gal.... o ta zalia dezute gal 10cm nesiekia.....
.
*

O galvojau, kad maziukas jis ax.gif tai kaip toki tu padarei, is atskiru detaliu paskui lipdei? kaip iskepei toki tongue.gif
Funga
QUOTE(Marzde @ 2006 07 26, 00:50)
*

tu juk pjausi kaj jis jau bus sukietejes taj baliona ir rejkes susprogdint
Papildyta:
QUOTE(mindira @ 2006 07 26, 10:17)
O galvojau, kad maziukas jis  ax.gif tai kaip toki tu padarei, is atskiru detaliu paskui lipdei? kaip iskepei toki  tongue.gif
*

ten galwa, kunas ir kojos atskiraj. oj wargau ir dar truputi s gawosi biggrin.gif
Astuliukas
Jei cia yra dirbanciu su moliu, gal man miltam puodyne sukonstruotumete? 4u.gif ax.gif
Marzde
Funga tai kai uždedu ant baliono, palaukiu kol pakietės truputuką ir tada pjaustyti? O taip reik daryti bet kokiais atvejais, aš iškart visada pjaustau.
Kokio dydžio nori puodynės?
Funga
QUOTE(Marzde @ 2006 07 27, 13:11)
Funga tai kai uždedu ant baliono, palaukiu kol pakietės truputuką ir tada pjaustyti? O taip reik daryti bet kokiais atvejais, aš iškart visada pjaustau.
Kokio dydžio nori puodynės?
*

nu jej jis nepakietes, taj gali subliuksti arba pjaustant sukrist....
ciburaska
QUOTE(Funga @ 2006 07 22, 12:35)
nu sejp peciaus temperatura turi but tiksli, nes kitajp tie dirbiniaj skilineja, bet japonu keramikoje jie dega wiska kazkajp tarp akmenu, kazkajp ten pakise. manau galima pabandyti...
*

Gaila... verysad.gif
Brolis savo darbelius mokykloj degdavo, bet dabar nebeturi kur.... Tik Keramikos centre...

QUOTE(mindira @ 2006 07 22, 13:19)

Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka, o pasidaryti nelabai iseis (beje mano brolis pats statesi, bet labai brangiai kainuoja, ypac ta balta medziaga, kuri ta karsti sulaiko) o isikepti tarp akmenu nelabai gal iseis, nes moliui isdegti reikia apie 1000 laipsniu, o is kur bus toks karstis tarp akmenu  unsure.gif
*

O kur peciuku reikia ieskoti? Kas juos pardavineja?

QUOTE(juoda_avis @ 2006 07 23, 14:38)
Niekaip nepasijungė fotki.com tai sudėjau nuotraukas į bangą, nors dydis tai nekoks  4u.gif
dabar galit vertint  rolleyes.gif  blush2.gif
*

thumbup.gif
Marzde
Bangoj buvo tema apie pečiukus
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPost...04-=(1257251001
Mildute
Aš irgi moku žiesti puodelius, puodynes, vazonus, lipdyti....Bet paskutinį kartą tai dariau gal prieš 10metų.... kaip norėčiau pažiesti....ech...
Ciocia Polia
Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka

Nu jau pečiuko už 1000 lt. tikrai nenusipirksi. Nebent tai būtų koks laboratorinis su kumščio didumo degimo talpa. Šiek tiek padoresnis pečius kainuoja nuo 5 tūkst.
ciburaska
QUOTE(Marzde @ 2006 07 29, 10:44)

Aciu bigsmile.gif 4u.gif . Einu skaityti.
Hestija, tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?
Ciocia Polia
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 31, 10:36)
tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?
*

Nieko ypatingo čia nepatarsi. Susirandi, kas gamina, važiuoji ir tariesi. Bet jei nesiruoši iš to gyventi, pirkti tikrai neapsimoka schmoll.gif Nebent neturi kur dėti pinigų. Beje, 5-6 tūkst. kaiuojančiame pečiuke puodynių, vazonų neišdegsi (nebent mažus)- paprasčiausiai jie ten netilps. O jei ir tilps vienas- tai neapsimokės degti. Vienas degimas išeis apie 8- 10lt.
Kažkur turėjau gaminančių pečiukus kontaktus, paieškosiu ir parašysiu vėliau
1234567
Na apie keramiką papasakot galiu daug, nes turiu keramikę mamą. Iš tikro, jei neketini iš keramikos gyventi, pečiuko pirkti neverta, jie brangūs, o elektros sunaudoja daug... Anksčiau dar buvo įmanoma gauti naudotą krosnelę, tačiau dabar sudėtinga....
Krosnelę pasistatyt jei ir įmanoma, tai tikrai sudėtinga.... Nors mano mamos draugė statėsi juodosios keramiko krosnį, tik, deja, kaip tai daroma nepapaskosiu blush2.gif
gaika
aha, as dar pries metelius irgi turejau keramike mama smile.gif verysad.gif

ir va dabar turiu keramini klausima, bet neturiu su kuo padiskutuot. Klausimas toms, kurios baige keramika ir gaudosi technologijose arba kas gerai moka chemija biggrin.gif

Turiu kokliukus mamos darytus, jie tik viena karta be glazuru degti; zodziu "biskvitas". Kadangi ten visokiu reljefiniu piesinuku yra, as akvarele juos patonavau, kad piesinys isrysketu, ir noreciau kazkuo padengti tuos kokliukus, kad labai greitai nesusitepliotu jie nuo suodziu ir kt. Antra karta degti nenoriu.
Zinau, kad kai medalius daro, juos atseit blizgina laku kazkokiu padengdami. gal zinot, kad kokiu, ar jis atsparus karsciui?

1234567
QUOTE(gaika @ 2006 11 08, 15:08)
aha, as dar pries metelius irgi turejau keramike mama  smile.gif  verysad.gif

ir va dabar turiu keramini klausima, bet neturiu su kuo padiskutuot. Klausimas toms, kurios baige keramika ir gaudosi technologijose arba kas gerai moka chemija biggrin.gif

Turiu kokliukus mamos darytus, jie tik viena karta be glazuru degti; zodziu "biskvitas". Kadangi ten visokiu reljefiniu piesinuku yra, as akvarele juos patonavau, kad piesinys isrysketu, ir noreciau kazkuo padengti tuos kokliukus, kad labai greitai nesusitepliotu jie nuo suodziu ir kt. Antra karta degti nenoriu.
Zinau, kad kai medalius daro, juos atseit blizgina laku kazkokiu padengdami. gal zinot, kad kokiu, ar jis atsparus karsciui?
*

unsure.gif 4u.gif
Va čia tai neatsakysiu, nes bent mano mama medalius ne laku, o vašku blizgina, nors dabar ir to gero nelabai gausi doh.gif Ir spėju karščiui jis nėra labai atsparus
melsva
O ar žiedžiate iš molio?

apie žiedimą lietuviškai parašyta čia, bet kažin ar įmanoma taip realiai? g.gif
gaika
QUOTE(Hestija @ 2006 07 31, 09:38)
Nu jau pečiuko už 1000 lt. tikrai nenusipirksi. Nebent tai būtų koks laboratorinis su kumščio didumo degimo talpa. Šiek tiek padoresnis pečius kainuoja nuo 5 tūkst.
*

QUOTE(ciburaska @ 2006 07 31, 10:36)
Aciu bigsmile.gif  4u.gif . Einu skaityti.
Hestija, tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?
*

Manau, jei atsirastu norinciu galeciau parduoti mamos peciuka uz 1000. Jis nedidelis, bet talpa anaiptol ne kumscio dydzio. Jei kas domesites, brukstelkit AZ.
Turiu ir mamos naudota ziedimo rata - na, jis ne kokis siuolaikiskas, sumeistrautos kai kurios dalys pacios mamos, bet cia jau nuo motyvacijos priklauso.

aktyviai pirkeju neieskau, nes nesu dar pati apsisprendus, ka su tuo turtu daryti.

QUOTE(saulelytė @ 2006 11 09, 21:30)
unsure.gif   4u.gif
Va čia tai neatsakysiu, nes bent mano mama medalius ne laku, o vašku blizgina, nors dabar ir to gero nelabai gausi  doh.gif  Ir spėju karščiui jis nėra labai atsparus
*

nugi emiau ir pati radau ta super laka! bigsmile.gif - pasidariau koklius, kuriais didziuojuosi kaip prinokes slyvukas biggrin.gif

gal bus kam idomu, nes senukuose galima rasti lako, kuris yra pritaikytas plytu dazymui ir yra atsparus viskam kam norit - galima rinktis vidaus arb alauko darbams pritaikyta.
Praktiskai vaizdelis beveik kaip po bespalves glazuros biggrin.gif
zodziu patarimas kaip taupyti "ant degimo" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(melsva @ 2006 11 12, 11:04)

kai tukstantaji sugadinsi, gal ir gausis mirksiukas.gif
reikia talento arba mokytojo smile.gif
man asmeniskai nepavyko ismokti gerai ziesti - rankos per silpnos, icentravimo neatlaiko biggrin.gif - skraido kartu su molio gabalu...
o va mano vyras icentravimo cinkeli is pirmo karto pagavo, tik po to iskelti sunkiai sekesi, irgi pradedavo drebinti ir nuskrisdavo kurinys. tai peleniniu prisiziede bicas lotuliukas.gif, nes visa kita kreivai gaudavosi biggrin.gif
Crassula
QUOTE(gaika @ 2006 11 16, 14:50)
Manau, jei atsirastu norinciu galeciau parduoti mamos peciuka uz 1000. Jis nedidelis, bet talpa anaiptol ne kumscio dydzio. Jei kas domesites, brukstelkit AZ.
Turiu ir mamos naudota ziedimo rata - na, jis ne kokis siuolaikiskas, sumeistrautos kai kurios dalys pacios mamos, bet cia jau nuo motyvacijos priklauso.

aktyviai pirkeju neieskau, nes nesu dar pati apsisprendus, ka su tuo turtu daryti.
nugi emiau ir pati radau ta super laka! bigsmile.gif  - pasidariau koklius, kuriais didziuojuosi kaip prinokes slyvukas biggrin.gif

gal bus kam idomu, nes senukuose galima rasti lako, kuris yra pritaikytas plytu dazymui ir yra atsparus viskam kam norit - galima rinktis vidaus arb alauko darbams pritaikyta.
Praktiskai vaizdelis beveik kaip po bespalves glazuros biggrin.gif
zodziu patarimas kaip taupyti "ant degimo" biggrin.gif
Papildyta:
kai tukstantaji sugadinsi, gal ir gausis mirksiukas.gif
reikia talento arba mokytojo smile.gif
man asmeniskai nepavyko ismokti gerai ziesti - rankos per silpnos, icentravimo neatlaiko biggrin.gif - skraido kartu su molio gabalu...
o va mano vyras icentravimo cinkeli is pirmo karto pagavo, tik po to iskelti sunkiai sekesi, irgi pradedavo drebinti ir nuskrisdavo kurinys. tai peleniniu prisiziede bicas lotuliukas.gif, nes visa kita kreivai gaudavosi biggrin.gif
*

O gal galima lako pavadinima???
O kokie ziedimo stakliu ismatavimai???

Cia yra mano darbeliu parduotuve- http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=120797

As esu baigusi Dailes instituta Kaune,,, bet nesijauciu super profesionale. Dabar esu MAMA, bet vyliuosiu islikti ir keramike. Ta prasme- pragyventi is keramikos.

Baisioji beda- kad keramikai reikalinga labai brangi iranga, atskiros nuo gyvenamuju patalpu dirbtuves... Daug laiko. Na, dar mano atveju aukle. verysad.gif
gaika
QUOTE(Crassula @ 2006 11 16, 14:52)
O gal galima lako pavadinima???
O kokie ziedimo stakliu ismatavimai???
*

paziuresiu namie prie progos - nors ten bent pora rusiu senuokuose mačiau - tiesiog kad butu parasyta, kad vandeninis lakas, tinka plytoms. o tada kaina priklausomai nuo to ar vidaus ar lauko darbams pritaikyta.

stakles mazytes, seniai studijoj jau nebuvau, tai kazkaip ir nezinau tiksliu mierku - stakles sitos praktiskai tik ziedimo ratas ir pedalas.
mano mama bickium "prie technikos" buvo, tai ji daug ka pati susikonstruodavo.
1234567
Crassula, labai gražu wub.gif 4u.gif

O dėl krosnelės reikės mamos paklaust, ar jai šiuo metu reikia bigsmile.gif Iš kur tu esi, gaika? ax.gif beje, lako pavadinimą jei galėsi parašyk bigsmile.gif pravers net labai....

Na, su žiedimu, tai ir man nesisekė, kažkada bandžiau blush2.gif O vyras bandė,tai geriau sekėsi, vis tik reikia stiprių rankų ax.gif

Šiaip iš keramikos galima uždirbti, tik va, tų patalpų tai labai reikia. Tėvų namuose ūkinis pastatas vien mamos įranga užimtas, namo verandoj žiedžia ir lipdo, iš tikro daug vietos viskas užima.
O šiaip dabar daugiausia pelno atneša darbų išvežimas užsienin, turi užsakovus ir lipdai ką užsako. Aišku dar ir parduotuvės Lietuvoj, bet dauguma salonų nori didelių darbų, o mano mamos darbeliai tokie nedideli, suvenyriniai ax.gif Tačiau turi kelias parduotuves, kur jos darbais prekiauja rolleyes.gif

gaika
niu ka, atrodo, rimtai bresta reikalas aplankyt studija biggrin.gif
saulelyt, as - Vilniaus gyventojas. O studija yra gerai zinomam "kombinate", Kauno gatvej, ten visas tas turtas ir dulka.

gaika
ismatavimai

krosnele - viduj: gylis 50 plotisxaukstis 32x30

ziedimo ratas - ilgisxplotisxaukstis 45x35x18

cia cm

Natalita
Sveikutes,
gal kas galetu pagelbeti:noriu su vaikais sukurti medalius. Tam man reiketu keramikiniu plokteliu apvaliu, ovalo, kvadrato ar dar kokios formos su nedidelemis skylutemis paliej krasta. Laukiu zinuciu i AZ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.