Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baklažanai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
svetelis
QUOTE(kisule @ 2009 01 27, 11:10)
taip  4u.gif
*



o dar klausimas, kad traskus butu uztenka tik i krakmola pavolioti ar dar i kiausinio baltyma reikia?
kisule
QUOTE(svetelis @ 2009 01 27, 10:23)
o dar klausimas, kad traskus butu uztenka tik i krakmola pavolioti ar dar i kiausinio baltyma reikia?
*


schmoll.gif schmoll.gif tik i krakmola niekad nebandziau su baltymu g.gif nors ir kinieciuose tik i krakmola pavolioti 4u.gif
svetelis
QUOTE(kisule @ 2009 01 27, 12:07)
schmoll.gif  schmoll.gif  tik i krakmola niekad nebandziau su baltymu g.gif  nors ir kinieciuose tik i krakmola pavolioti 4u.gif
*



aciu. reiks bandyti vel.
mmartaa
vienas vargas sad.gif su tais baklazanais,ir man jie prisigeria to aliejaus,kad baisu mad.gif geriau uz kiniecius niekas neparuosia,vien del to ,kad namie mes neturim tokios ugnies
regna
Mmartaa,jeigu baklaž anai prisigeria aliejaus juos reikia nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.
Gal,tas jums padės.
mmartaa
reiks pameginti doh.gif
Otava
Gaivios Jemeno salotos is baklazanu.

user posted image

Du baklazanai, supjaustyti nestoromis riekelemis
Apie du saukstai susmulkintu juoduju alyvuogiu
Apie du saukstai susmulkintu petrazoliu
Apie du saukstai susmulkintu marinuotu agurku
Apie du saukstai susmulkintu konservuotu papriku
Susmulkinta cesnako skiltele
Druska
Aliejus kepimui

Baklazanus pakepinam ant aliejus ant nedideles ugnies is abieju pusiu. Iskeptus dedam and popierines serveteles ir gerai nusausinam alieju. Supjaustom kubeliais ir sumaisom su visais kitais ingridientais.
Skanaus rolleyes.gif

user posted image

user posted image

remako
Baklažanų apkepėlė su faršu

Bulves supjaustyti stambiai apkepinti, bet neiškepti (kai neturėjau keptuvės kur be riebalų kepa, tai aš trumpai apvirdavau), tada dėti į tą stiklinį/molinį indą, faršą apkepinti, paskui ant bulvių, pomidorą supjaustyti, ant faršo, baklažaną apkepint ant pomidorų, po to pritarkuoti sūrio, bei užpilti padažą.
Padažas: miltus truputi pakepinti, supilti stiklinę pieno, prieskonių, pakaitint ir užpilam ant baklažanų.
Kepam orkaitej apie valandą uždarytam inde

user posted image
regna
Remako,labai ydomiai sumąstyta,ir,antra sotus patiekalas 4u.gif
viktner
Sveikos.Ir aš parašysiu, kaip mane vyro sesuo Moldavijoje išmokė gaminti BAKLAŽANŲ IKRĄ: baklažanai dedami ant grotelių arba veriami ant iešmo ir deginami ant žarijų.Deginami(kepami) tol kol suminkštės ir pradės luptis oda.Vaizdelis būna ne koks pirmąkart, bet visa esmė kepime ant žarijų(turiu galvoje skonis).Apkepintus baklažanus nulupame ir gerai nuplauname po šaltu vandeniu.Imame didelį indą (kad gerai apsemtų visus baklažanus)sudedame nuluptus baklažanus ir idedame druskos.Laikome apie 1val., paskui vėl nuplauname ir vėl dedame į pasūdytą vandenį, dar laikome 1val.Paskui baklažanus gerai "Nugrežiame", kad išbėgtų kartusis vanduo.Supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje, pilame aliejaus.Dedame susmulkintus svogūnus ir dar kepame, druską dėti pagal skonį.Skanaus....
regna
Noriu pasiūlyti tokį baklažanų apkepą,kurį valgiau pas draugę,galir ,jums patiks.
reikia:
pora nemažų baklažanų,
pipirų
druskos,
svogūno,
česnako,,
kiaušinio,
vieno šaukšto pakepintų sezamo sėklų,
400g pomidorų,
250 vvarškės sūrio,
150ml.alyvų aliejaus,
Baklažanus supjaustome rieelėmis apibarstome druska ir,palaikome valandą.
Po to nuplauname ir gerai nusausiname.
Pora šaukštų aliejaus į kaitiname keptuvėje,suberiame sukapota svogūną ,pakepiname kol suminkštėja.
Sudedame supjaustytą česnako skiltelę,nuluptus supjaustytus pomidorus,kepiname5-8min.
Įvarškę įmušame kiaušinį ,įberiame pipirų,druskosir išmaišome.
Likusį aliejų supilame į keptuvę,įkaitinamę ir sudedame baklažanų griežinėlius.
Apkeptus išimae ant sarvietėlės.
Į kepimo formą dedame baklažanų puselių,ant jų sukrečiame pusė pomidorų troškinio-pusę varškės.
Sluoksniuojame dar kartą.
Viršutinį sluoksnį dedame baklažanų puselių,
Uždengiame kepimo folijair kepame180C.-40-50min.
Iškeptą apkepą apibarstome sezamo sėklomis.
Patiekiame karštą.
emiliuxas
gruzinai ir armenai turi labai daug receptu su baklazanais. armene drauge vaisino labai riebiom , bet ziauriai skaniom salotom tik gaila tikslau srecepto nezinau, bet mazdaug taip: pakepinti baklazanus ant aliejaus , nusausint riebalus mesti viska i bliuda ir sudviem sakutem suplesyti viska gabaliukais tada dejo majonezo sauksta, graikisko jogurto ir armenisko prieskoniu misinio ( atrodo ten buvo cesnakas, kalendros yvairios zoleles..) daugiau nepamenu , bet buvo labai skanu.o vienas gruzinas vaisino riesutu i baklazanu pastetu , bet recepto neisdave - skonis dieviskas!
rimgaude
Restorane Taline teko valgyt baklažanų suktinukus, įdarytus fetos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais, meniu buvo pristatytas kaip nacionalinis patiekalas, kuom nelabai tikiu biggrin.gif

Baklažanas buvo supjaustytas plonomis juostelėmis išilgai, juostelės apkeptos iš abiejų pusių. Feta sutrinta (aš sumaigiau šakute), pagardinta prieskoniais (aš dėjau bazilikų ir Santa Marijos picos prieskonių), įdaras uždėtas ant baklažano juostelės pradžios, šalia įspausta džiovinto pomidoro juostelė, ir gražiai susukta (aš dar persmeigiau mediniu pagaliuku). Labai skanu ir gražu - skonių jūra thumbup.gif

Man baklažanas gavosi riebokas, nors nusausinau ant pop. rankšluoščio. Svarbu nusipirkti skanius saulėje džiovintus pomidorus. Aš pataupiusi pirkau Norfoj berods, buvo kažkokie sausi, bet vistiek buvo laaabai skanu smile.gif
regna
Kaip tik ruošiu baklažanus,recepto neturiu,bet man pasakojo,kad baklažanus
supjaustyti griežinėliais padruskinti,palaikyti paslėgtus,nuplauti.
Padaryti skystą tešlą iš miltų,prieskonių,pamirkyti plakiny,iškepti aliejuje.
Bandysiu,jeigu išeis parašysiu.
Vakarė
As taip darau baklazanus, skanu su bulvytemis thumbup.gif Tik nelaikau ju suslegtu...Padruskinusi palieku pastoveti, po to servetele nusausinu...
QUOTE(regna @ 2009 04 30, 19:55)
Kaip tik ruošiu baklažanus,recepto neturiu,bet man pasakojo,kad baklažanus
supjaustyti griežinėliais padruskinti,palaikyti  paslėgtus,nuplauti.
Padaryti skystą tešlą iš miltų,prieskonių,pamirkyti plakiny,iškepti aliejuje.
Bandysiu,jeigu išeis parašysiu.
*


regna
Kaip,jau anksčiau rašiau kepiau baklažanus tešloje.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 05 01, 00:03)
Kaip,jau anksčiau rašiau kepiau baklažanus tešloje.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}
*


Pyliau miltų,vandens,druskos.
Tešlą dariau grietinės tirštumo.
DiD
sveikos 4u.gif cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas thumbup.gif jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif
regna
QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 16:14)
sveikos 4u.gif cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas thumbup.gif jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif
*


Labai ydomus receptukas 4u.gif -teks išbandyti
.
kisule
QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 15:14)
sveikos 4u.gif cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas thumbup.gif jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif
*


sita jau zinom tongue.gif bet vat kaip tas padazas darosi kaip kinieciu restorane? blush2.gif g.gif
DiD
QUOTE(kisule @ 2009 05 07, 15:57)
sita jau zinom  tongue.gif bet vat kaip tas padazas darosi kaip kinieciu restorane? blush2.gif  g.gif
*



o padaza kiek mes bandem daryt, tai vistiek nesigaudavo toks, kokio norim. galiausiai parduotuvej radau saldziarugsti padaza, i kuri vyras pripjausto papriku ir gaunasi labai niam niam. o ir astru padaza daro panasiu principu, marmalose is pirktinio padazo ir plius dar ideda visko, tai net nzn kaip ir paaiskint doh.gif
Rinoja
QUOTE(regna @ 2009 05 07, 16:43)
Labai ydomus receptukas 4u.gif -teks išbandyti
.
*


drinks_cheers.gif
~Rasa~
QUOTE(emiliuxas @ 2009 04 20, 17:31)
gruzinai ir armenai turi labai daug receptu su baklazanais.......

man azerbaidžane teko valgyti a la mūsų balandėlius, tik baklažanuose kimštus.... o įdaro žolelės buvo nenusakomo skonio... kiek pamenu, iš mandagumo užsimerkusi kramčiau biggrin.gif


QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 16:14)
tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif
*


verdantis... turbūt geresnė mintis, nei apkepinėti lėtai ant nekaitrios ugnies, bet aliejuje drinks_cheers.gif

- hal -
receptuku toke gausybe thumbup.gif keleta isbandysiu ir butinai parasysiu kaip gavosi.
Sophi
Kuskusas su baklažanais
ELWOOD
parsinesiau siandien ir as is parduotuves 2 baklazanus, matyt dabar ju sezonas, nes kazkaip anksciau nelabai budavo ju, radau cia visokiu skaniu receptuku, reiks butinai isbandyt..
Nerytė
QUOTE(escape_simute @ 2009 05 23, 23:05)
parsinesiau siandien ir as is parduotuves 2 baklazanus, matyt dabar ju sezonas, nes kazkaip anksciau nelabai budavo ju, radau cia visokiu skaniu receptuku, reiks butinai isbandyt..
*


baklazanu buna visus metus, tik kainos skiriasi rolleyes.gif
kittychan
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 24, 21:42)
baklazanu buna visus metus, tik kainos skiriasi  rolleyes.gif
*



Aha, dabar papigiai maciau, reiks gamint:P
Bonifacija
QUOTE(kittychan @ 2009 05 25, 07:02)
Aha, dabar papigiai maciau, reiks gamint:P
*




kur papigiai? praeita savaite norfoje buvo po 4,8lt uz kg, tai tikrai pigu ir tokie grazus... O si savaitgali pigiu baklazanu neteko matyti rolleyes.gif
kittychan
na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai biggrin.gif
Nerytė
QUOTE(kittychan @ 2009 05 25, 17:03)
na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai  biggrin.gif
*


wub.gif Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi thumbup.gif
kittychan
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 26, 00:25)
wub.gif Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti  Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi thumbup.gif
*



prasom apsilankyt tada tongue.gif va siandien gaminom pica, tai dejom baklazanu ant virsaus, skanumelis ax.gif
Bonifacija
QUOTE(kittychan @ 2009 05 26, 14:40)
prasom apsilankyt tada  tongue.gif
*



ale tamsta tuoj prisisnekesite ... cool.gif
kittychan
Na aisku, kad prasom atvykti i Japonija, ne i svecius lotuliukas.gif (na gal po to ir i svecius), tokija galiu aprodyt, kiek zinau pati ax.gif na bet cia ir ne i tema apie baklazanus rolleyes.gif
O tarp kitko, ryt su anyta gaminsim tuos kiniskus baklazanus, na tiksliau turbut anyta gamins, as tik pastovesiu ir paziuresiu, po to gal ir pati bandysiu 4u.gif
kittychan
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves blush2.gif o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo g.gif bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant

user posted image
Nerytė
QUOTE(kittychan @ 2009 05 28, 15:23)
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves  blush2.gif o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo  g.gif  bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant
*


skamba super skaniai rolleyes.gif
Margout
QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 16:14)
sveikos 4u.gif cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas thumbup.gif jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju thumbup.gif super gaunasi ir traskus ir labai skanus thumbup.gif
*


Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite! thumbup.gif O man toks klausimas... g.gif kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra rolleyes.gif
Hippie
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 18:30)
Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite!  thumbup.gif  O man toks klausimas... g.gif kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra  rolleyes.gif
*



O kukurūzų miltai tam reikaliukui netinka? g.gif
jari
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 20:52)
Baklažanų ritinukai

Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės

Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir apkepinkite aliejuje. Griežinėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su smulkintais žalumynais, paprika ir česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėkite ant baklažanų juostelių, suvyniokite ir susmeikite mediniais pagaliukais. Pomidorais nulupkite, sutrinkite, sudėkite į keptuvę, įpilkite pusę stiklinės sultinio ir troškinkite, kol sultinys išgaruos. Paskui supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir maišant kaitinkite kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinkite. Baklažanus patiekite kartu su padažu, kuriame troškinote.
*



net nespejau apsisukti, siema jau viska suvalgius buvo. drinks_cheers.gif man tik nelabai sekes susimaigstyti, tad palikau, kai kuriuos tokius 'palaidus' bigsmile.gif
Sophi
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 19:30)
kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra  rolleyes.gif
*


šiandien mačiau "Mados" IKI smile.gif
karamele_21
siandien gaminau idarytus baklazanus gavosi tikrai labai skaniai net MB valge o jis tokiu eksperimentu (ale moliugu) ne ragaut neragauja thumbup.gif o dariau taip:
reikia: baklazano, pomidoru, pievagryviu,farso,svoguno, fermentinio surio.
Baklazana perpjoviau ir 1h palaikiau saltame suriame vandenyje, po to isskobiau vidu ir siek tiek apkepiau kad suminkstetu (tame skystyje kuris liko nuo farso). Idaras: farsa su smulkiai supjaustytu svogunu sudejau i keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau po to sudejau smulkiai supjaustytus pievagrybius, supjaustyta pomidora (nulupta zievele) kubeliais supjaustytus baklazano vidurius, paskaninau prieskoniais, druska (pagal skoni) ir dar siek tiek patroskinau. i orkaitei skirta inda idejau baklazano puseles pridejau idaro ir kepiau orkaiteje apie 30 min tada apibarsciau tarkuotu suriu ir dar pakepiau ko issilyde suris Skanaus! thumbup.gif
Kam
Sveikos baklazu myletojos Va viena diena ir as nusipirkau sita nuostabios spalvos darzove Tai pasiskaiciau apie idarytus baklazanus, prigrudau ten visko kaip reik, pakepiau, aisku ir suvalgem visai skaniai, tik va su vyru nusprendem, kad kai grauzi ta baklazana tai jis isvis beskonio, o kaip jo skoni atskleist?
Jota
Jiems, kaip ir cukinijoms, negailėk prieskonių.
Kažkaip tas jų "beskoniškumas" niekad neužkliuvo, kepdama apibarstau žolelėmis (šviežiomis ar džiovintomis), žiupsneliu druskos, pipirais, skanu, svarbiausia, kad neplaukiotų aliejuje, tada tikrai ne kas.
pop_mama
jeigu gaminu farsiruota baklazana as ji siek tiek apverdu, o jeigu kepu keptuveje grezinelius ar juosteles palaikau baklazana gausiai apibarstyta druska is abieju pusiu po kokiu 20-30 minuciu nuplaunu druska , nusausinu ir kepu... tuomet jie neprisigeria tiek aliejaus...
dezira
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 20:12)
Baklažanų ikra (acimenat budavo tokia pirkti???)

Pora baklažanų
Pora paprikų
pora svogūnų
keleta česnako skiltelių
Pomidorų arba pomidorų tyrės

Baklažaną supjaustom kubeliais ir troškinam aliejuje. Tuo tarpu paprikas, svogūnus, česnakus ir pomidorus sumalam (aš su kombainu, kas neturit galit su mėsmale). Į patroškintą baklažaną, supilam tą pertrintą tyrę ir dar troškinam 10-20 min. Pridedam prieskonių (pipirų, vegetos, žolelių) ir viskas. Aš aplamai tai mėgstu šitą aštriai daryti. Labai skanu tiek karštas, tiek šaltas. Aš padarau daug, dalį valgom karštai, dalį dedam į stiklainį ir į šaldytuvą. O po to ant duonytės ar šiaip su šakute ir kabinam
*


cia tik pavyzdys,tikras baklazanu receptas kitoks.italijos receptu juos gaminu visai kitaip..................
pupune
Nuo antradienio Maximoje baklažanai po 1. 49 lt (1 vnt) thumbup.gif
~aiwa~
niu nusipirkau šian Maximoj baklažanų,akcija kaip tik buvo,tai bandysiu daryt thumbup.gif pirmą kart aš juos gaminsiu,ti nžn. kaip ten man gausis,bet tikiuosi,kad patiks šeimynai biggrin.gif essen.gif
onute33
labai skanus kepti ant zariju,kartu su saslyku biggrin.gif niam niam
Nerytė
Baklažanai su sezamo sėklom

user posted image

Receptas
uzsispyrusiA
Labuka,mergaites 4u.gif Labai skani darzove tas baklazanas, as esu gyvenus gruzijoj jie ten tokiu patiekalu prigmaindavo is ju thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Mano receptelis butu toks: baklazana, pomidora(nulupta), bulves, paprika viska pakepinti, tada mesyte atskirai pakepinti ,galima vistienos krutinele, arba pagal skoni, tada pakepinus viska deti i puoda ir troskinti ipilus vandens siek tiek, ant galo prideti prieskoniu ir kajeno pipiru (kas megsta astriau), ir ispausti keleta censako skilteliu smile.gif bigsmile.gif

Kitas: supjaustyti baklazana isilgai ir plonai, ispreskoniuoti pakepinti, paruosti riesutu mase ( graikinius riesutus sumalti, truputeli virinto vandens turi tokia tirsta mase gautis,prieskoniu ivairiu - kaukazietisku, pipiru ir pan. ir ispausti cesnako kelias skilteles) ta gauta mase tepti ant pakepinto baklazano ir vynioti i suktinuka.
mmm..nerealus skonis thumbup.gif blush2.gif
vetruze
o to baklazano nulupti nereikia troskinant?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.