Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agurkų konservavimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
mazu-le
QUOTE(juste10 @ 2012 08 06, 17:37)
Merginos,gal turit isbandytu receptu peraugusiu agurku?(misraine,konservuoti)
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo g.gif
*



Peraugusius agurkus galima pjaustyti isilgai, siek tiek nupjauti peraugusias seklas ir marinuoti iprastai kaip paprastus. As dar peraugusius pjaustau storais griezineliais, taip 2-3 cm storumo, tik tada neina isimti seklu, bet man kazkaip netrukdo.
Kas tikti prietarais tas turbut didziaja savo laiko daly kazko nes negali daryti doh.gif Atleiskit, absurdiskai skamba, netikiu niekuom. Nescia buvau kriksto mama, o cia baisiausia pagal prietarus ka galejau padaryti lotuliukas.gif taciau jeigu tiki tas prietaras ir veikia, kadangi as netikiu tai man turbut ir neveikia lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 08 06, 17:59)
kaisa ar imi braiunuotos stiklines na rusiskos "mierka"?
*



Nors ne manes klausiat, bet as neturiu tos vadinamos rusiskos stiklines, todel viska matuoju tomis kuriomis turiu, tiesiog kadangi recepte viskas iskyrus druska numatuota stiklines tiesiog naudoji ta pacia ir tiek, tiesiog atitinka proporcijos. jetau kazin ar aiskiai parasiau blush2.gif
mazu-le
QUOTE(Averita @ 2012 08 06, 11:53)
Gal kas esate dėjusios agurkai, pomidorai, svogūnai su žele, nu niekaip nerandu recepto, nors užsimušk doh.gif  Žinau, kad dėdavau  į 7 puslitrinius stiklainius, ir kaitindavau, nei nete nerandu doh.gif
*



Visad imdavau is internetao ir kiek pagooglinau randu panasias proporcijas marinato

1 l vandens, 2 saukstai zelatino, 1 saukštas druskos, 1 saukštas acto ir 2 šaukštai cukraus
arba
2 l vandens, 5 šaukštai želatinos, 2 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas acto arba šiek tiek citrinos rūgštelės
Visada dedu gvazdikėlių, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių, lauro lapelių.
Pasterizuoti 10 min pridengtais dangteliais, paskui uzdaryti, laikyti šaldytuve 4u.gif

rugiagele26
QUOTE(georgiana @ 2012 08 06, 17:59)

juste taip kaip buna moteriskos dienos niekada niekada negalima nei agurku nei kitu jokiu konvervu gaminti ziemai, issaudo blush2.gif
*



Nesamone biggrin.gif niekad dar neissaude, tfu tfu tfu. Tai tik prietaras, kaip ir kiti, kuriais esi isitikines, ir tai ivyksta.
Kristina!
QUOTE(juste10 @ 2012 08 06, 16:37)
Merginos,gal turit isbandytu receptu peraugusiu agurku?(misraine,konservuoti)
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo g.gif
*


Čia jau dauguma oparašė, bet pasakysiu savo nuomonę ir aš. Nesąmonė tikra biggrin.gif Man kažkas sakė, kad ir laukiantis nieko daryti negalima, tipo panašiai kaip ir per tas dienas, bet visada viską darau ir nežiūriu 4u.gif
georgiana
Na taip cia tik nuomone as savaja issakiau, kiekviena vadovaujasi savo gaminimo ypatybemis 4u.gif
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi ax.gif
ptashka
QUOTE(georgiana @ 2012 08 07, 07:42)
Na taip cia tik nuomone as savaja issakiau, kiekviena vadovaujasi savo gaminimo ypatybemis 4u.gif
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi ax.gif
*



Gal galetumet imesti agurku su medumi recepta? Turiu viena uzsirasiusi, bet jis eksperimentinis, nebandytas. Gal kokiu isbandytu jau turite? blush2.gif
georgiana
AGURKAI SU MEDUMI:
1-am litrui marinato:
2 šaukštai druskos;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
2 šaukštai medaus;
Į stiklainį:
Agurkai;

Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro lapelis.
Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. P.S. pabandykite kelis stiklainiukus gal nepatiks smile.gif



Alekto
Bet medaus gi negalima kaitinti. Atsiranda nuodingų junginių.
georgiana
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 13:47)
Bet medaus gi negalima kaitinti. Atsiranda nuodingų junginių.
*


as nesigilinau, beje si recepta turiu nuo 2007 m. delfi konkurso; beje ne i tema....kai skauda labai gerkle ir yra tonzilitas labai gerai alus su medumi karstas, vaistas padedantis anginai blush2.gif blush2.gif
kaisa
QUOTE(georgiana @ 2012 08 06, 17:59)
kaisa ar imi braiunuotos stiklines na rusiskos "mierka"?
juste taip kaip buna moteriskos dienos niekada niekada negalima nei agurku nei kitu jokiu konvervu gaminti ziemai, issaudo blush2.gif
*


aš imu 200ml smile.gif

per mmm neliečiu agurkų, nes rauginti kažkada nesigavo tikrai unsure.gif
CervusDama
Merginos, gal kuri turit issisaugojus korejietisku agurku receptuka? Pernai dariau, labai patiko, simet neberandu recepto doh.gif Kiek pamenu, ten su cili paprika marinatas, per nakti reikia palikti, o paskui sudeliot i stiklainius.
ptashka
QUOTE(georgiana @ 2012 08 07, 12:18)
AGURKAI SU MEDUMI:
1-am litrui marinato:
2 šaukštai druskos;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
2 šaukštai medaus;
Į stiklainį:
Agurkai;

Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro lapelis.
Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. P.S. pabandykite kelis stiklainiukus gal nepatiks smile.gif
*



Ačiū, būtent šitą receptą ir buvau radusi, reiškia pavykęs, jei kažkas daro smile.gif
Kodėl nepatiks, manau bus skanu, aš dar gal kokią aitriąją papriką įmesiu paeksperimentavimui.
O ciberžolė ką duoda? Ta prasme, kas bus, jei jos nedėsiu į šį receptą?
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 12:47)
Bet medaus gi negalima kaitinti. Atsiranda nuodingų junginių.
*



Nu kad ne. Kad žūsta gerosios medžiagos ir vitaminai, tai taip, net į arbatą patariama medaus dėti ne į karštą, o pravėsusią, kad jis ne tik saldintų, bet ir naudingas būtų. Bet nieko kenksmingo ten susidaryti negali.

Visgi manau tokiuose marinatų receptuose, medus dedamas ne dėl naudos, o dėl skonio smile.gif

Beje, kaip manot, jei į šį receptą:

Aštriai marinuoti agurkai

1 Trilitriniam stiklainių agurkų reikia:

1 Morka
1 Lauro lapas
1 Svogūnas
5 Kvepiančiųjų pipirų žirneliai
3 Aitriosios paprikos
Agurkų

Marinatui reikia:

2 Litrų vandens
5 Valgomi šaukštai cukraus
3 Valgomi šaukštai druskos
1 Stiklinė acto (9%)

Marinatas išverdamas ir atšaldomas. Į paruoštus stiklainius pirmiausia sudedame morkas supjaustytas griežinėliais, žiedeliais pjaustytus svogūnus, pipirų žirnelius, lauro lapą, nuplautus ir karštu vandeniu nuplikytus agurkus, aitriąsias paprikas. Uždengiame stiklainius dangteliais (neužsukame). Jei dangteliai užsukami metaliniai su gumine juostele, išimam gumutę arba uždengiame naudotu dangteliu be gumutės. Stiklainius kaitiname 80 laipsnių temperatūroje: trilitrinius 20 min., litrinius 15min. Pakaitinus uždarome dangtelius.

Įdėjus į sloikelį prieš užpilant marinatu po šaukštelį medaus, kaži, kas gautųsi? g.gif
Alekto
QUOTE(ptashka @ 2012 08 07, 19:48)
Nu kad ne. Kad žūsta gerosios medžiagos ir vitaminai, tai taip, net į arbatą patariama medaus dėti ne į karštą, o pravėsusią, kad jis ne tik saldintų, bet ir naudingas būtų. Bet nieko kenksmingo ten susidaryti negali.
*



Nors čia ir ne tema apie medų,bet nesusilaikysiu nepasisakius biggrin.gif
Mano senelis bitininkas. O kad tiksliai parašyti,tai net pagooglinau ax.gif Va ką rašo:
Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys - hidroksimetilfurfurolas. Medus, kuriame yra hidroksimetilfurfurolo, susisluoksniuoja. Paviršiuje atsiranda tamsus sluoksnis, medus praranda aromatą, baktericidiškumą (gebėjimą naikinti mikroorganizmus dėl meduje susikaupusio peroksido), padidėja rūgštingumas. Todėl medaus negalima kaitinti, o kaitintas du kartus daugiau nebe susikristalizuoja (lieka skystas).
mazu-le
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 20:11)
Nors čia ir ne tema apie medų,bet nesusilaikysiu nepasisakius biggrin.gif
Mano senelis bitininkas. O kad tiksliai parašyti,tai net pagooglinau ax.gif Va ką rašo:
Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys - hidroksimetilfurfurolas. Medus, kuriame yra hidroksimetilfurfurolo, susisluoksniuoja. Paviršiuje atsiranda tamsus sluoksnis, medus praranda aromatą, baktericidiškumą (gebėjimą naikinti mikroorganizmus dėl meduje susikaupusio peroksido), padidėja rūgštingumas. Todėl medaus negalima kaitinti, o kaitintas du kartus daugiau nebe susikristalizuoja (lieka skystas).
*



Nors tai ka pacitavote eskaluojame visuose forumuose, bet deja prasilenkia su logika, mokslu ir tikslia medaus sudetimi, nes parašyta bisiškai netiksliai
Pacituoju:
Saugoma geografine nuoroda žymimas medus ne tik turi atitikti vidaus rinkai skirtose medaus kokybės normose nurodytus reikalavimus, bet ir pasižymėti tokiomis savybėmis:
- hidroksimetilfurfurolas (HMF): ne daugiau kaip 28 mg/kg.

Taigi ta nuodinga junginy medus turi visada, o ne tik kaitinant, viskas priklauso nuo jo kiekio meduje. Daugiau info:
http://www.bitininkas.lt/MEDUS-laikymas.htm
Medu laikau tik spinteleje, niekad nededu i saldytuva, nesu turejusi medaus kuri susiluoksniavo, saldau juom arbata kuri tikrai buna karstesne nei 30 laipsniu, naudoju medu marinuojant paprika su medum ir jauciu ne as viena, bet rimtesniu apsinuodijimu del to neturejo nei vienas seimos narys ir itariu nei vienas tai darantis, taigi manau ryskiai per daug gasdina zmones, nes tas junginys meduje yra visada ir kad juom apsinuodyti greičiausiai reiktu suvalgyti kelis kg pasildyto medaus, o i recepta jo dedame vos kelis saukstus 4u.gif
Aisku, tas kas tiki kad per mmm ir PMS nusaudo agurkai, jokiu būdu nekonservuokit su medum, o kas tiki informacija o ne prietarais, tam nepakenks 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 20:11)
Nors čia ir ne tema apie medų,bet nesusilaikysiu nepasisakius biggrin.gif
Mano senelis bitininkas. O kad tiksliai parašyti,tai net pagooglinau ax.gif Va ką rašo:
Meduje, kuris laikomas šiltai arba šildomas aukštesnėje kaip +30 ºC temperatūroje medus skyla atsiranda nuodingas junginys - hidroksimetilfurfurolas. Medus, kuriame yra hidroksimetilfurfurolo, susisluoksniuoja. Paviršiuje atsiranda tamsus sluoksnis, medus praranda aromatą, baktericidiškumą (gebėjimą naikinti mikroorganizmus dėl meduje susikaupusio peroksido), padidėja rūgštingumas. Todėl medaus negalima kaitinti, o kaitintas du kartus daugiau nebe susikristalizuoja (lieka skystas).
*



Manau nuo poros saukstu nenusinuodys nieks biggrin.gif daugiau visokio š is parduotuviu suvalgom biggrin.gif
Pingvinukas
Aš irgi atėjau su prašymu - ką skanaus pagaminti iš peraugusių agurkų (buvome išvažiavę, tai daug didelių priaugo, o išmesti gaila). Aš jau primarinavau apie 40 litrų ax.gif
Alekto
Visada turim pasirinkimą kuom tikėt ir kuom ne mirksiukas.gif Aš nemėgstu marinatų su medum,tai man iš vis ramu biggrin.gif


O kad būtų į temą,tai pasidalinu mano mėgstamiausiu receptu thumbup.gif Buvo patys einamiausi pernai.Gailėjaus,kad per mažai jų pridariau.


Agurkus nuplauti,nupjaustyti galiukus ir užpilti verdančiu vandeniu.Palikti apie valandą laiko,kol jie truputį pakeičia spalvą.Nuplikyti verdančiu vandeniu krapus.Prisilupti česnako.

Marinatui:
4ltr. vandens
8 šaukštai cukraus
4 šaukštai druskos
0,5ltr acto 9% (actą pilti į verdantį marinatą.Tik atsargiai,nes labai putoja)

Tada į stiklainiuųs išmėtau krapus nuplikytus,česnakus ir pipirus.prikišu agurkų.Užpilti verdančiu marinatu,užsukti ir apversti.Užkloti.
Iš vienos porcijos marinato užpilama 3 trilitriniai stiklainiai.


Turiu ir daugiau receptukų.Vėliau kai liaudis namie leis-pasidalinsiu 4u.gif
georgiana
Mesteliu nuoroda:)
http://www.kuharka.ru/recipes/preserving/9733.html
man kazkaip uzkliuvo ax.gif
JMD
Sveikos, seimininkes,

pati asmeniskai agurkus darau pirma karta, todel labai nesijuokit is mano klausimo biggrin.gif nes iki siol budavau tik palaikymo ir valgymo komandoj biggrin.gif

darau Uspaskicho. Padariau marinata, bet jis man toks nera labai stipriai isreiksto skonio. Turiu omeny, toks svelnus g.gif Koks tas saukstas turi buti pilnumo? Gal sakau per daug nubraukiau? rolleyes.gif
amarrile
QUOTE(Yolrytux @ 2012 08 08, 19:06)
Sveikos, seimininkes,

pati asmeniskai agurkus darau pirma karta, todel labai nesijuokit is mano klausimo  biggrin.gif nes iki siol budavau tik palaikymo ir valgymo komandoj  biggrin.gif

darau Uspaskicho. Padariau marinata, bet jis man toks nera labai stipriai isreiksto skonio. Turiu omeny, toks svelnus  g.gif Koks tas saukstas turi buti pilnumo? Gal sakau per daug nubraukiau?  rolleyes.gif
*


jei kalbi apie druską,dek kupiną saukstą i litra marinato,nepralosi ax.gif
JMD
QUOTE(amarrile @ 2012 08 08, 21:17)
jei kalbi apie druską,dek kupiną saukstą i litra marinato,nepralosi  ax.gif
*


dekui, mostelejau dar puse sauksto druskos ir skonis tapo pasaka:D aciu!
Averita
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 07, 21:44)
Aš irgi atėjau su prašymu - ką skanaus pagaminti iš peraugusių agurkų (buvome išvažiavę, tai daug didelių priaugo, o išmesti gaila). Aš jau primarinavau apie 40 litrų  ax.gif
*



Marinuoti agurkai Kareiveliai

Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku

Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.


4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
Aira*
QUOTE(Averita @ 2012 08 09, 11:37)
Marinuoti agurkai Kareiveliai
*


pernai bandžiau šį receptą ir gavosi labai neskanūs. O gal tiesiog mano skonio receptoriam netiko šis receptas blush2.gif kaip sakoma "na vkus i cvet druzei net' biggrin.gif
kaisa
labas smile.gif iš perraugusių agurkų lb populiarus receptas šitas http://ausrra.blogspot.com/2011/08/agurku-...tos-ziemai.html

tik aš nededu čili ir ten žolelių tų. Ir visada palaikau parą kad šiek tiek parūgtų, tada ne stiklainius kaitinu, o pačią mišrainę kelias minutes po užvirimo paverdu 4u.gif
georgiana
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif
TEATRĖ
QUOTE(georgiana @ 2012 08 09, 16:47)
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif
*


O tai kiek garstyčių, jei jau su garstyčiomis darėte g.gif
amarrile
QUOTE(georgiana @ 2012 08 09, 15:47)
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif
*


O kam stiklainius džiovinti,jei šlapius produktus dedat?Kur prasmė schmoll.gif
penki šaukštai acto litrui marinato? Man ne kaip skamba schmoll.gif Nubegau į stiklinę matuot..Atlesk,turetų nelaikyti g.gif Nebent acto esencija butų g.gif
Jau kaip norėčiau pasibarti schmoll.gif doh.gif
Papildyta:
Moterys,turėkit sąžines,plaukit stiklainius su geriama soda,ne su plovikliais,vandens sutaupysit,darbo skalavimui,nes sodos likutis nepakenks sveikatai,juk ne taukinas patelnes plaunat doh.gif
Pingvinukas
QUOTE(Averita @ 2012 08 09, 11:37)
Marinuoti agurkai Kareiveliai

Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku

Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.
4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
*


Ačiū, bandysiu šiandien daryti 4u.gif
QUOTE(kaisa @ 2012 08 09, 15:50)
labas smile.gif iš perraugusių agurkų lb populiarus receptas šitas http://ausrra.blogspot.com/2011/08/agurku-...tos-ziemai.html

tik aš nededu čili ir ten žolelių tų. Ir visada palaikau parą kad šiek tiek parūgtų, tada ne stiklainius kaitinu, o pačią mišrainę kelias minutes po užvirimo paverdu  4u.gif
*


Jau padariau vieną partiją 4u.gif Tik aš agurkų žievę nuskutau.

O man dar klausimas. Jūs kokį actą naudojate konservavimui? Aš šiemet visur pyliau obuolių actą, vakar tik perskaičiau, kad jis 5 % doh.gif o visur gi rašo, kad reikia 9 %. Kaži nebus blogai dabar? Ar reikia tada obuolių acto pilti dvigubai daugiau?
georgiana
Merginukes turiu klausima rodos niekad u juo nesusiduriau blush2.gif uzvakavau kelis stiklainius vakar ir rodos talpinausi stipriai agurkelius o siandien ryte paziurejau, kad jie man pakile viename stiklainyje i virsu....marinata pyliau vienoda ar gali buti kad stiklainis keliaus i siuskline doh.gif kituose stiklainiuose graziai sugule jie, kaip kareiveliai tik sitas kazkaip kitaip g.gif
pilo
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 10, 08:12)
O man dar klausimas. Jūs kokį actą naudojate konservavimui? Aš šiemet visur pyliau obuolių actą, vakar tik perskaičiau, kad jis 5 %  doh.gif o visur gi rašo, kad reikia 9 %. Kaži nebus blogai dabar? Ar reikia tada obuolių acto pilti dvigubai daugiau?
*


Aš irgi naudoju obuolių actą, bet pilu atitinkamai daugiau.
Vanesa3
Klausimelis darbstuolems, o kaip stiklainius sterilizuojat.
Mama turi toki dangti ant puodo su skyle stiklainiui istatyti. Puode verda vanduo ir su garais issikaitina. Bet as nerandu tokio nusipirkti. Gal yta koks kitas budas?
Ir dar kaip istrauket karstus stiklainius is puodo jai suvisu turiniu virinat?
Averita
Aš tai ant arbatinuko kaitinu, dangti nuemus, kitos orkaitej kaitina, bet bijau kad nesprogtu blush2.gif
amarrile
Stiklainius pusės litri ir tričverčius įmetu į verdant puode vanden,pasukioju,kad apsiplikytų,ir ištraukiu,apvertus dugnu viršų..Rankos prie karščio pripratusios.Taip darau,kai pilstau uogienes ar jau gatavus ketčupus,tyres,mišraines.Dangtelius irgi sterelizuoju minutėlę verdančiame vandenyje....
Nei vieno stiklainio marinuojamiems agurkams,sultims nesu gyvenime apdirbinejus,kaitinus ar pan., tik šaltas vanduo ir geriamoji soda. ax.gif
martam
QUOTE(Vanesa3 @ 2012 08 10, 15:16)
Klausimelis darbstuolems, o kaip stiklainius sterilizuojat.
Mama turi toki dangti ant puodo su skyle stiklainiui istatyti. Puode verda vanduo ir su garais issikaitina. Bet as nerandu tokio nusipirkti. Gal yta koks kitas budas?
Ir dar kaip istrauket karstus stiklainius is puodo jai suvisu turiniu virinat?
*



Niekada stiklainių nesterilizuoju ir neplaunu su soda. Visus panaudotus stiklainius išplaunu ir išdžiovinu, žiemą ant radiatoriaus,vasarą ir taip gerai išdžiūsta. Tada užsuku dangtelį ir palieku ramybėj.Kai marinuoju pasiimu švarų,sausą stiklainį ir naudoju, jei dangtelis prastesnis imu naują. Agurkus mažiukus užpylinėju du kartus , ir tris kartus jei didesni.Į tokius stiklainius dedu ir uogienes,ir mišraines,ir pomidorus su želatina ir t.t. man viskas puikiai laikosi.
amarrile
Taigi,tik stengiamės įrodyti,kad nebūtina savęs apkrauti nereikalingais veiksmais ,darbais ir rūpęsčiais. ... 4u.gif
kenguryte*
[quote=georgiana,2012 07 20, 11:07]
user posted image

Senoji tema: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...7734&st=576
Populiariausi recepteliai:

Agurkai su garstyciomis (kosele):

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1

1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)

Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.

Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

Agurkai marinuoti su citrinos rugstele

1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.

Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro).

Agurkai su slyvaitemis pagal bumsik:

Agurkai marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.

"NIEŽINO SALOTOS" pagal Terra2:
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.

Agurkai marinuoti pagal Vetra2:

marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.

Agurkai pagal mamkaa:
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Matavimo vienetai:

1 stiklinė 200 ml 13 šaukštų + 1 šaukštelis
3/4 stiklinės 150 ml 10 šaukštų
2/3 stiklinės 130 ml 8 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/2 stiklinės 100 ml 6 šaukštai +2 šaukšteliai
1/3 stiklinės 70 ml 4 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/4 stiklinės 50 ml 3 šaukštai + 1 šaukštelis

1 valgomas šaukštas 15 ml
1 arbatinis šaukštelis 5 ml
*



Agurkai su garstyciomis (kosele):

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.


Mane šitas receptas sudomino, bet kokio pavidalo dėti garstyčias?
unsure.gif
miskininkele
QUOTE(kenguryte* @ 2012 08 11, 09:59)

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mane šitas receptas sudomino, bet kokio pavidalo dėti garstyčias?
unsure.gif
*



garstycios dedasi koseles pavidalu, kur stiklainiukuose pardavinejamos labai skanus agurkai gaunasi thumbup.gif
Nanita
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 10:14)
garstycios dedasi koseles pavidalu, kur stiklainiukuose pardavinejamos labai skanus agurkai gaunasi  thumbup.gif
*


drinks_cheers.gif mes praeitais metais situs pacius pirmus suvalgeme,labai skanus.Ir dar pagal Ules recepta dariau,tai kas ragavo,visi recepto prase.Taip,acto reikia daug,Si karta pylia biskiuka maziau,ziriusiu ar isstoves,ir koks bus skonis smile.gif
davaida
Buciau dekinga jei kas pasakytu kiek ml yra 100 g acto (uspaschiko agurku receptas)?
georgiana
amarille taip tikrai 5 saukstai acto, mano kriksto mamos receptas vieninteliai ir skaniausi is pernai metu gamybos smile.gif nzn man jie neissaude, kriksto mamai 65 man 40 metu manau, kad ne piemene kad tokiu receptu daug metu naudojasi smile.gif as irgi sutikciau su tavimo del indu ploviklio, aisku soda kad sveikiau, nzn kodel plovikliu praplaunu, bet reikes jau soda prigriebti blush2.gif
miskininkele
QUOTE(Nanita @ 2012 08 11, 10:54)
drinks_cheers.gif mes praeitais metais situs pacius pirmus suvalgeme,labai skanus.Ir dar pagal Ules recepta dariau,tai kas ragavo,visi recepto prase.Taip,acto reikia daug,Si karta pylia biskiuka maziau,ziriusiu ar isstoves,ir koks bus skonis smile.gif
*


o kuris cia Ules receptas?
amarrile
QUOTE(georgiana @ 2012 08 11, 10:26)
amarille taip tikrai 5 saukstai acto, mano kriksto mamos receptas vieninteliai ir skaniausi is pernai metu gamybos smile.gif nzn man jie neissaude, kriksto mamai 65 man 40 metu manau, kad ne piemene kad tokiu receptu daug metu naudojasi smile.gif as irgi sutikciau su tavimo del indu ploviklio, aisku soda kad sveikiau, nzn kodel plovikliu praplaunu, bet reikes jau soda prigriebti blush2.gif
*


Tai ir aš darysiu,jei jau patikrintas yra 4u.gif Nes labai megstu nerugsčius rolleyes.gif
hunca
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?
georgiana
QUOTE(amarrile @ 2012 08 11, 16:57)
Tai ir aš darysiu,jei jau patikrintas yra 4u.gif Nes labai megstu nerugsčius  rolleyes.gif
*


pameginkite gal tiks receptelis snd kaip tik skambinau kriksto mamai ir dar karteli perklausiau, ji savo uzrasu knyguteje rado, kad tikrai taip, man buvo esme perklausti paciai recepto tikslumo, nes is darytu stiklainiu, kazkodel vieno agurkai sukilo i virsu, tad palaikysiu kelias dienas ir valgysim nes ziemos nesulauks, o kodel pakilo taip ir likau neisanalizavusi g.gif gal sakau nekaip perploviau blush2.gif
miskininkele
QUOTE(hunca @ 2012 08 11, 18:03)
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?
*


as siandien situ receptu pirma karta dariau kelis stiklainius pabandymui, tai man marinatas tikrai nera rugstus
amarrile
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 18:23)
as siandien situ receptu pirma karta dariau kelis stiklainius pabandymui, tai man marinatas tikrai nera rugstus
*


Šito recepto esme daug rugšties ir daug cukraus.Jei mažinsit acto kiekį reikia mazint ir cukrų..Mano mąsines gamybos receptas rolleyes.gif
Trys litrai vandens
Stikline acto
Trys dideli šaukstai druskos
Devyni šaukstai cukraus
miskininkele
atnesu agurku receptuka
agurkeliai - kareiveliai

4kg agurku
1stikline cukraus;
1stikline acto;
2sauktai druskos;
1 saukstelis maltu pipiru;
2 sauksteliai garstyciu seklu;
1 galva cesnako ( isspausta).

Agurkus supjaustyti skiltelem(isilgai), dedam visus ingridientus ir ismaisom. Palikti 4 val. Paskui sudet i stiklainius (staciai agurkus), uzpilam skysciu ir pakaitinam 10min.
(Nuo vandens uzvirimo) .kol pagels agurkiukai. Ir uzsukam dangteliais.
georgiana
QUOTE(amarrile @ 2012 08 11, 20:44)
Šito recepto esme daug rugšties ir daug cukraus.Jei mažinsit acto kiekį reikia mazint ir cukrų..Mano mąsines gamybos receptas rolleyes.gif
Trys litrai vandens
Stikline acto
Trys dideli šaukstai druskos
Devyni šaukstai cukraus
*


o kokias zoles dedi ir prieskoniukus, prasom pasidalinti smulkiau Aciu 4u.gif
beje pastebejau pirkau cesnakus Norfoje ir ka ogi prapjaunu ur skilteles tokios kaip nusale butu, jau taip sunervino; bijau kad agurku stiklainiukai nuo ju neissaudytu kaip kad minejau doh.gif
Jolete
QUOTE(hunca @ 2012 08 11, 18:03)
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?
*



Tai, kad ir taip nėra rūgštūs agurkai. Kam mažinti?
amarrile
Su žolem ir prieskoniais kaip išeina blush2.gif Žolių turiu savo apsčiai,bet berdavau po truputį ir pirktinių. Logiškai mąstau,kad veltui pinigus pirktiniam priskoniam leidžiu,reiktia tik garstyčių grudeliais pasirūpinti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.