Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*saules_zuikutis*
rafaelo biskvitui tikrai uztenka perpus maziau kep.milteliu,nei recepte
*AMRI*
Dr.Oetker kepimo milteliu pok.skirtas 1kg miltu,o rafaelo biskvitui reikia tik 230g miltu.Tai jei sudedate visa pokiuka,tai nieko nuotabaus,kad jis jums kartokas. 4u.gif
huga
Sveikos, gal kuri galit parasyti kokiu sviestiniu kremu aptepamas erikiuxxx bananinis tortas. Zinau, kad slapia beze puosiamas, bet pries tai ji reikia aptept sviestiniu kremu. As taip supratau, o recepto nezinau kremuko. Ar cia tinka bet koks koki rasiu internete ?
Eliz@
QUOTE(huga @ 2012 12 14, 23:05)
Sveikos, gal kuri galit parasyti kokiu sviestiniu kremu aptepamas erikiuxxx bananinis tortas. Zinau, kad slapia beze puosiamas, bet pries tai ji reikia aptept sviestiniu kremu. As taip supratau, o recepto nezinau kremuko. Ar cia tinka bet koks koki rasiu internete ?
*


Sviestas+cukrine pudra arba sviestas+sutirst.pienas/
erikiuxxx
QUOTE(huga @ 2012 12 14, 22:05)
Sveikos, gal kuri galit parasyti kokiu sviestiniu kremu aptepamas erikiuxxx bananinis tortas. Zinau, kad slapia beze puosiamas, bet pries tai ji reikia aptept sviestiniu kremu. As taip supratau, o recepto nezinau kremuko. Ar cia tinka bet koks koki rasiu internete ?
*



Jokiu kremu NETEPTI pries beze !!!

tiesiai tortuka su beze puosti, tik zinoma as pries tai su slapia beze aptepu kad nesimatytu tamsiaus biskvito, o paskui darykite , zolyte ar rozytes, kas patinka ax.gif
Tik , kai sutepat biskvita, tai grietinele ne iki krasto reikia tepti, kad paskui tarpukus uzpildytu beze, viskai paskui gerai laikosi thumbup.gif nes sviestinis ar bet koks kremas papildomai , sugadins visa skoni !!!
Eliz@
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 12 15, 02:52)
Jokiu kremu NETEPTI pries beze !!!

tiesiai tortuka su beze puosti, tik zinoma as pries tai su slapia beze aptepu kad nesimatytu tamsiaus biskvito, o paskui darykite , zolyte ar rozytes, kas patinka  ax.gif
Tik , kai sutepat biskvita, tai grietinele ne iki krasto reikia tepti, kad paskui tarpukus uzpildytu beze, viskai paskui gerai laikosi  thumbup.gif  nes sviestinis ar bet koks kremas papildomai , sugadins visa skoni !!!
*


Man nieko nesugadino tongue.gif Skanu buvo :mirksiukas:Tepiau labai plonu sluoksniu.
huga
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 12 15, 03:52)
Jokiu kremu NETEPTI pries beze !!!

tiesiai tortuka su beze puosti, tik zinoma as pries tai su slapia beze aptepu kad nesimatytu tamsiaus biskvito, o paskui darykite , zolyte ar rozytes, kas patinka  ax.gif
Tik , kai sutepat biskvita, tai grietinele ne iki krasto reikia tepti, kad paskui tarpukus uzpildytu beze, viskai paskui gerai laikosi  thumbup.gif  nes sviestinis ar bet koks kremas papildomai , sugadins visa skoni !!!
*


aciu, uz issamu paaiskinima 4u.gif
Simona82
Sveikos kepejeles.Esu visai visai pradedancioji taigi turiu begale kvailoku klausimu.Tikiuosi,kad man galesite padeti ir nepagailesite savo laiko paaiskinimams.
Ryt noreciau iskepti http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/s...ietemis-ir.html si Sonatos torta ir man iskilo keleta klausimu.Ar zele ten reikia atskirai formoje stingdinti pries dedant ant biskvito? Ar biskvita galeciau sulaistyti lyditu sokoladu,kad zele avieciu neatsiklijuotu nuo apatinio biskvito ir,kad nenuinciau sokolado skonio.Nes as nenoreciau dengti torto sokolado glazura? Paskutinis klausimas butu,ar butu skanu jei vietoje sokoladines glazuros aptepciau sviesto+kondencuoto pieno kremu ir veliau dengciau saldainiu mase ar geriau tik slapia beze kremu?
Aciu is anksto smile.gif
P.S.,klausimus parasiau ir Sonatos bloge,bet pagal datas beveik metus i kitu zinutes nera atsakymu,taigi ir klausu jusu apsidraudimui. blush2.gif
Sarmite
QUOTE(Simona82 @ 2012 12 15, 14:48)
Sveikos kepejeles.Esu visai visai pradedancioji taigi turiu begale kvailoku klausimu.Tikiuosi,kad man galesite padeti ir nepagailesite savo laiko paaiskinimams.
Ryt noreciau iskepti http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/s...ietemis-ir.html si Sonatos torta ir man iskilo keleta klausimu.Ar zele ten reikia atskirai formoje stingdinti pries dedant ant biskvito? Ar biskvita galeciau sulaistyti lyditu sokoladu,kad zele avieciu neatsiklijuotu nuo apatinio biskvito ir,kad nenuinciau sokolado skonio.Nes as nenoreciau dengti torto sokolado glazura? Paskutinis klausimas butu,ar butu skanu jei vietoje sokoladines glazuros aptepciau sviesto+kondencuoto pieno kremu ir veliau dengciau saldainiu mase ar geriau tik slapia beze kremu?
Aciu is anksto smile.gif
P.S.,klausimus parasiau ir Sonatos bloge,bet pagal datas beveik metus i kitu zinutes nera atsakymu,taigi ir klausu jusu apsidraudimui. blush2.gif
*


Aviečių želė reikia atskirai stingdyti pries dedant ant biskvito. Del kitko atsakyti negaliu, nes tepiau sokolado glazūra ir buvo puiku, kažkaip su kitokia glazūra ir neįsivaizduoju..... Tortas toks ypatingas, labai skanūs tie visi sluoksniai. Aš kai dariau man šiek tiek jie gavosi visi skystoki, bet čia ne recepto o šeimininkės klaidos....Sekmės gaminant 4u.gif
Simona82
[quote=Sarmite,2012 12 15, 19:41]
Aviečių želė reikia atskirai stingdyti pries dedant ant biskvito. Del kitko atsakyti negaliu, nes tepiau sokolado glazūra ir buvo puiku, kažkaip su kitokia glazūra ir neįsivaizduoju..... Tortas toks ypatingas, labai skanūs tie visi sluoksniai. Aš kai dariau man šiek tiek jie gavosi visi skystoki, bet čia ne recepto o šeimininkės klaidos....Sekmės gaminant 4u.gif
*

[/quote

dekui uz palinkejimus 4u.gif
bitė Majaa
Kepejes, kaip padarot, kad pastilazas ant torto butu blizgus, detales nebutu matines, nes buvau padengusi torta pastilazu, bet jis toks matinis, neryskus gavosi blush2.gif Dekoju is anksto 4u.gif
Masiania*
QUOTE(bitė Majaa @ 2012 12 16, 11:17)
Kepejes, kaip padarot, kad pastilazas ant torto butu blizgus, detales nebutu matines, nes buvau padengusi torta pastilazu, bet jis toks matinis, neryskus gavosi blush2.gif Dekoju is anksto 4u.gif
*


Degtine patepkit.
Šarka-Li
Sveikos, gal pasakytumėte koks skanus medaus torto receptas. Būčiau dėkinga.
Dianaaa1215
Man Kirbes medutis skanus labai
Palmadi
Sveikos,
Turiu kelis klausimus, patarkite prasau :
1. Kuom sulaistyt snickerso biskvitus kad nebutu alkoholio, nes tortas vaikams?
2. Gal kas uzmatete kur yra pirkti svieziu avieciu? ax.gif
Julsita
QUOTE(Palmadi @ 2012 12 16, 17:40)

1. Kuom sulaistyt snickerso biskvitus kad nebutu alkoholio, nes tortas vaikams?

*


Saldintu virintu vandeniu
Palmadi
QUOTE(Julsita @ 2012 12 16, 18:19)
Saldintu virintu vandeniu
*


Aciu
irmulia
mano penktadieninis šedevras biggrin.gif

user posted image

Fainika
QUOTE(irmulia @ 2012 12 17, 12:51)
mano penktadieninis šedevras  biggrin.gif

*


thumbup.gif idėja
irmulia
QUOTE(J-U-Š-A @ 2012 12 17, 14:17)
thumbup.gif idėja
*



aha, o kai dar lengvai ir greitai pagaminamas tai ir šventinio torto klausimas išspręstas thumbup.gif bent žinai ką valgai, ir nereikia iš PC visokių cheminių ar dar ko nors neaiškaus pripompuotų pirkti doh.gif
Šarka-Li
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 12 16, 17:39)
Man Kirbes medutis skanus labai

Kažkaip bijau, kad kaip kažkuri mamytė kažkada yra rašiusi, nesubliukštų man biskvitas. O be to, cipciuko galima būtų lakštus išsikepti iš anksto, pvz kad ir ryt pradėti, o reikia sekmadieniui pačio torto? O juos reikia net ne formoj kepti - nesupratau šitos vietos. Ir kur paskui juos laikyti iki sutepimo? Ačiū jeigu kas atsakys.
Obeta
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 17, 16:58)
Kažkaip bijau, kad kaip kažkuri mamytė kažkada yra rašiusi, nesubliukštų man biskvitas. O be to, cipciuko galima būtų lakštus išsikepti iš anksto, pvz kad ir ryt pradėti, o reikia sekmadieniui pačio torto? O juos reikia net ne formoj kepti - nesupratau šitos vietos. Ir kur paskui juos laikyti iki sutepimo? Ačiū jeigu kas atsakys.
*



galima iš anksto kept mirksiukas.gif
ing.
Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif
irmulia
QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif
*



turėčiau per šiandien/rytojų surašyti ir blog'e, ir čia SM įkelsiu mirksiukas.gif
sannioks
Man pats paciausias pyragas kuruo recepta gavau is Izraelio:) graikisku riesutu ir klevu sirupo pyragas 4u.gif
1 1/3 stiklines miltu
1 1/3 stiklines cukraus
1/2 stiklines saulegrazu aliejaus
truputis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
indelis naturalaus jogurto
1/2 stiklines graikiniu riesutu
cinamonas
rudas cukrus
klevu sirupo

viska ismaisom, isskyrus riesutus. riesutai sukapojami ir ismaisomi su trupcio cinamono ir kupinu saukstu ruduoju cukrumi. uzberami ant pyrago ir kepama 45 min 180 laipsniu temperaturoje. iskepus aplieti klevu sirupu ir leisti atvesti. pasaka 4u.gif
Ti_Na
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 17, 17:58)
Kažkaip bijau, kad kaip kažkuri mamytė kažkada yra rašiusi, nesubliukštų man biskvitas. O be to, cipciuko galima būtų lakštus išsikepti iš anksto, pvz kad ir ryt pradėti, o reikia sekmadieniui pačio torto? O juos reikia net ne formoj kepti - nesupratau šitos vietos. Ir kur paskui juos laikyti iki sutepimo? Ačiū jeigu kas atsakys.
*



Na as tikrai ne profe ax.gif bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu biggrin.gif) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.


Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai blush2.gif ) tik nespejau papuost graziai.
Šarka-Li
QUOTE(Ti_Na @ 2012 12 18, 00:24)
Na as tikrai ne profe  ax.gif  bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu biggrin.gif) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.
Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai blush2.gif ) tik nespejau papuost graziai.

Ačiū 4u.gif aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau biggrin.gif blush2.gif
melynas dangus
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų

Dėkoju jeigu kas nors atsakys 4u.gif
Julsita
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 13:58)
Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų

Dėkoju jeigu kas nors atsakys 4u.gif
*


Aš tai imčiau produktų tiek,kiek nurodyta ir dar pusę tiek:
5 kiaušiniai
375g cukraus
225 aliejaus ir t.t.
*saules_zuikutis*
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 14:58)
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3
Julsita
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 12 18, 14:41)
na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3
*


drinks_cheers.gif Tas,pat rezultatas tik dar lengviau suskaičiuojamas tongue.gif
melynas dangus
Dėkoju atsakiusioms. 4u.gif
Latte
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 18, 07:36)
Ačiū  4u.gif  aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau  biggrin.gif  blush2.gif
*


Medaus torto tešla yra kočiojama. Iškočioji lakštus (aš tai darau tiesiai ant sviestinio popieriaus) tada dedi ant kepimo "blėkos" kiši į orkaitę ir iškepusi lakštą iškarto (vėstant jis stingsta todėl neišeis gražiai apipjauti) apipjauni apie lėkštę ar kitą kokia norima forma. Aš kepu ne Cipciuko, bet spėju tai taikoma daugeliui Medaus tortų.
p.s.: yra speciali tema šiam tortui- paskaitinėk pasidarys dar aiškiau mirksiukas.gif
Unregistered!
Labas vakaras,
turiu receptą pyragui ir jo pertepimui, kuris yra gaminamas kaitinant iki sutirštėjimo kiaušinių trynius, cukrų, citrinos sultis, žievelę ir sviestą. Atvėsus masei reikia įpilti neplaktą grietinėlę. O ar galima vietoj grietinėlės naudoti grietinę? unsure.gif
Julsita
QUOTE(Arretė @ 2012 12 18, 19:16)
Labas vakaras,
O ar galima vietoj grietinėlės naudoti grietinę? unsure.gif
*


Manyčiau,kad sugadintumėt reikalą
irmulia
QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif
*




jau biggrin.gif

Nutella® ir Philadelphia sūrio tortas su Oreos® (nekeptas)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)

Pagrindui:
• 154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
• 1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
• šiek tiek vandens


Kreminiam sluoksniui:
• 400 g "Philadelphia" sūrio kremo
• 270 g Nutella® kremo
• 70g de juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu)
• sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
• 1 valg. š. želatinos
• 30 ml grietinėlės (10% riebumo)

Dekorui:
• 1 pok. mini Oreos® sausainėlių


Gaminimo eiga:

1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.

2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.

3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.

Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.

Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.

Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.

4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.

Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.

Skanaus mirksiukas.gif
ing.
QUOTE(irmulia @ 2012 12 19, 08:13)
jau  biggrin.gif

*


Dekui 4u.gif
O dar toks klausimelis: o jis nesigauna riebus, sunkus? blush2.gif
Nes kazkaip to bskvito labai mazai, o tokiu tortu as kazkaip nelabai megeja....
man norisi biskvitu smile.gif
irmulia
QUOTE(ing. @ 2012 12 19, 10:56)
Dekui 4u.gif
O dar toks klausimelis: o jis nesigauna riebus, sunkus? blush2.gif
Nes kazkaip to bskvito labai mazai, o tokiu tortu as kazkaip nelabai megeja....
man norisi biskvitu smile.gif
*



svorio atžvilgiu, jap, jis sunkus biggrin.gif

na, kaip dėl to riebumo, jis toks labai jau kreminis, riebumas nebent nuo pačio sūrio kremo, bet tikrai čia ne toks sviestinis, kuris burnoje veliasi. mirksiukas.gif Sakyčiau tokio lengvo riebumo torčiukas mirksiukas.gif

manau, pagrindui galima dėti ir biskvitą - čia jau fantazijos reikalas mirksiukas.gif arba dėti sluoksniais ( biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ) , tik tada viduje biskvitas turėtų būti labai jau orinis , lengvutis mirksiukas.gif
ing.
QUOTE(irmulia @ 2012 12 19, 10:06)
svorio atžvilgiu, jap, jis sunkus  biggrin.gif

na, kaip dėl to riebumo, jis toks labai jau kreminis, riebumas nebent nuo pačio  sūrio kremo, bet tikrai čia ne toks sviestinis, kuris burnoje veliasi.  mirksiukas.gif  Sakyčiau tokio lengvo riebumo torčiukas  mirksiukas.gif 

manau, pagrindui galima dėti ir biskvitą - čia jau fantazijos reikalas  mirksiukas.gif  arba dėti sluoksniais ( biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ) , tik tada viduje biskvitas turėtų būti labai jau orinis , lengvutis  mirksiukas.gif
*


dekui 4u.gif
ir kazin ar kiekvienoje parduotuveje galiam tuos oreor sausainukus isigyt?
kazkaip nesu as ju macius...
o gal cia ne Lt pirkta? blush2.gif
p Raganyte
Gal galetu kasnors tiksliau ir nuosekliau aprasyti (Cipciuko ar kieno kito) Ananasinio torto biskvito gaminima ir kepima? Meginau 3 kartus - visada iskyla idealiai, ir sukrenta taip, kad vos ne nuo dugno tenka krapstyti. Sukrenta dar orkaitej bekebdamas. Gal po to, kai patikrinu pagaliuku ar iskepes - pradarau dureles..
Tas priplepes blynas, kuri radau tortines dugne - skanus. NORIU KAD ir man jis pavyktu!!!!!!
Pagal sita receptuka: RECEPTUKAS CIA.

Ar angliski produktai kalti, ar kazko nedadariau. Kepu tikrai ne pirma biskvita... blush2.gif
Erdve
sveikos kepejos smile.gif
gal galit patart?planuoju kaledoms kepti aguonini pyraga, kuris sulaistomas virta grietinele su cukrumi, o ant virsaus uzpilamas rududu. kadangi Kaledos, noriu puosti baltai. galvoju apie saldainiu mase. Kaip manot jei as ant virsaus nepilsiu sildyto rududu, o uztepsiu rududu+sviestas kremu. ar labai nukentes pyrago skonis?ar nesigaus nesamone?
geliuke
QUOTE(ing. @ 2012 12 19, 11:14)
dekui 4u.gif
ir kazin ar kiekvienoje parduotuveje galiam tuos oreor sausainukus isigyt?
kazkaip nesu as ju macius...
o gal cia ne Lt pirkta? blush2.gif
*


Yra bent jau didziosiose parduotuvese ir pas mus mirksiukas.gif O siaip galima gi pakeisti kitais panasaus tipo sausainiais mirksiukas.gif
Del pacio torto: na juk tortus galima i keleta rusiu skirstyti - vis tik skirtingi yra kur su daug pertepimu, paprastai keptu biskvitu ir tokie, kurie yra nekepami (surio, varskes pagrindu ir pan)

Erdve: manau turetu visai normaliai gautis
ramune.v
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:

Biskvitams:
2 kiaušiniai
2 dideli š. medaus
50g margarino EVE (ne sviesto)
90g cukraus
1,5 a. šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai) nugesintos 1 val. šaukšt. acto
340g miltų (gali ir pritrukti saujeles kitos)

Kremui:
620 ml grietinėlės (36 proc.)
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių

Kiek cia miltu gramais?
kokio dydzio kocioti +/-?
ACIU
Masiania*
QUOTE(ramune.v @ 2012 12 19, 16:30)
Kartoju cia savo klausimuka is praeitos temos
Bandysiu kepti cipciuko meduti is puses normos ar tokias proporcijas imat:

*


Tai kad ne per puse produktu kiekius padalinot, jei norit puse porcijos kepti. Kocioti galit tokio dydzio, koks jums patinka, pvz. apie 20 cm skersmens arba apipjaustykit pagal turima lekste.
ramune.v
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 19, 18:45)
Tai kad ne per puse produktu kiekius padalinot, jei norit puse porcijos kepti. Kocioti galit tokio dydzio, koks jums patinka,  pvz. apie 20 cm skersmens arba apipjaustykit pagal turima lekste.
*


biggrin.gif nu logiska kad ne per puse, nenoriu as 3 kiausiniu dalinti pusiau smile.gif
parasyta kad is pilnos normos gaunasi 2 normalus torciukai arba vienas gigantas, o siuos kiekius radau kazkurioj temoj rekomenduojamus tai ir klausiu kaip mazinat norma (nes man giganto nereik) kokius kiekius dedat ir pagal tuos kiekius kiek cm kepat.
astagen
[quote=p Raganyte,2012 12 19, 14:26]
Gal galetu kasnors tiksliau ir nuosekliau aprasyti (Cipciuko ar kieno kito) Ananasinio torto biskvito gaminima ir kepima? Meginau 3 kartus - visada iskyla idealiai, ir sukrenta taip, kad vos ne nuo dugno tenka krapstyti. Sukrenta dar orkaitej bekebdamas.


Pabandykit kiaušinius su cukrumi plakti apie 10 min., kol susidarys tiršta balta masė, ir tik tada po truputį dėkit miltus ir kt. produktus.
Ti_Na
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 18, 09:36)
Ačiū  4u.gif  aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau  biggrin.gif  blush2.gif
*



Jau matau latte atsake:

QUOTE(Latte @ 2012 12 18, 19:12)
Medaus torto tešla yra kočiojama. Iškočioji lakštus (aš tai darau tiesiai ant sviestinio popieriaus) tada dedi ant kepimo "blėkos" kiši į orkaitę ir iškepusi lakštą iškarto (vėstant jis stingsta todėl neišeis gražiai apipjauti) apipjauni apie lėkštę ar kitą kokia norima forma. Aš kepu ne Cipciuko, bet spėju tai taikoma daugeliui Medaus tortų.
p.s.: yra speciali tema šiam tortui- paskaitinėk pasidarys dar aiškiau mirksiukas.gif
*



thumbup.gif as irgi kocioju anr svviestinio popieriaus. Patarimas iskociuok visus lakstus is karto nes kepa 2-3 minutes. As apypjaustinejau torto forma 25 ar 26cm, ka tik istraukus is orkaites. Kadangi man reik 2 tortu, tai lakstu iskepiau 11 (butu ir 12 bet viena pabqndymui lwbai stora padariau) . Taigi tikrai drasiai gali daryt 2 trtus.
Šarka-Li
Ačiū labai už patarimus 4u.gif
Jau dariau, ir pasakysiu kaip gavosi:
Viską dariau iš pilnos vienos normos - pasidalinau tešlą į nebežinau kelias normas, na gal kumščio dydžio , nebežinau jau, ir kočiojau, pasišildydavau dar mikrobangėj, nes man atšalo, ir du papločiai visai neišėjo, nežinau, ar aš per daug pašildžiau, ar miltų buvo pabarstyta daugiau, bet man kieta tešla buvo , taigi net mikrobangė suminkštinti jos nepadėjo - išmečiau. Kiti 7 papločiai gavosi. Tik kitą kartą - gal iš tiesų reikės iš karto visus papločius pasidaryti - čias baisiai protinga mintis thumbup.gif O man iš 7 papločių normaliai tortukas išeis? Gal ten berods 24cm. Dar galvoju keptis kokį penktadienį vieną normą. O dabar paplotėliai ant šaldytuvo padėti, užkloti rankšluostėliu., Ar gerai? O likučiai nuo apipjaustymo padėti paprastai lėkštutėje, sumalti juos reikės, taip? (jeigu noriu apibarstyti).
ramune.v
nu parasykit gi kas nors kiek cipciuko medutyje miltu gramais deti? ax.gif
ingridziukas34
Mergaites,
jei kuri daret Juodojo Misko torta,ar sokoladinis sluoksnis,kur maisoma 180gr sokolado su 4saukstais pieno,nesustingsta i kieta gabala torto viduje?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.