Norejau pasiteirauti, ar nebuvo kam kad idejus spirale padaugejo infekciju ar uzdegimu ?
Sena tema : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2657&st=588
Norejau pasiteirauti, ar nebuvo kam kad idejus spirale padaugejo infekciju ar uzdegimu ? QUOTE(Lu Lu @ 2012 02 08, 00:10) Sena tema : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...2657&st=588 Norejau pasiteirauti, ar nebuvo kam kad idejus spirale padaugejo infekciju ar uzdegimu ? aišku,kad gali,taigi visur ir rašo,kad spiralės sukelia uždegimus
Ziuresiu kaip bus toliau, jei taip pastoviai bus, reikes traukti lauk
O man, zinokit, atvirksciai. Kol neturejau spirales, pienlige buvo daznas svecias pas mane
As jau turiu ja daugiau nei 3 menesius, menesines reguliarios, viena diena tikrai stipriai kraujuoju, o paskui jau normaliai. cikolo virudy viskas ramu tylu, jokiu patepliojimu. Kolkas daugiau infekciju nebuvo... tik vyras sako jaucia ja kartais..tai tikriausiai reikes pas daktare zygiuot trupmpint tuos usiukus
Mergaites ar galit pasakyt kiek dabar ji kainuoja.
Kai dejau pries 5 metus kainavo 60 Lt, o dabar 160 Lt. Ar cia taip pabrango ar yra keliu rusiu
Nova t kainuoja apie 150 lt
QUOTE(Vanesa3 @ 2012 03 06, 10:20) Mergaites ar galit pasakyt kiek dabar ji kainuoja. Kai dejau pries 5 metus kainavo 60 Lt, o dabar 160 Lt. Ar cia taip pabrango ar yra keliu rusiu jo jo, tiek ir kainuoja, bet buna pigiau, kazkaip is kitur kur atsiveza ir LT parduoda. bet db nebedeciau tokios brangios, LT vaistinese yra pigesniu, o veikimo budas toks pat. lenkijoje zymiai pigiau tos spirales kainuoja http://www.doz.pl/szukaj/s0-nova+t
As jau 9 menesius turiu Nova T spirale - esu labai ja patenkinta. Tik va si menesi - nei is sio, nei is to jau antra karta po pora dienu pateplioja, nors tikrai ne menesines. Net nebezinau ka galvot- ar ji kur nusedo, ar kas galejo atsitikt... Ar buna tokie tepliojimai? Nors is kitos puses net teopliojimu tai sunku pavadint - tiesiog gausesnes isskyros, ir ju spalva rausva...
O del uzdegimu - tai mane nuo paauglystes, vis reguliarai kankina tai vaginoze, tai pienlige... O isidejus spirale - per 9 menesius tik viena karta. Bet va tokiu rausvu isskyru, kaip si karta, niekad nebuvo... Pas ginekologe gavau taloneli tik po dvieju savaiciu - ir nebezinau ar man ramiai laukt, ar panikuot
sakykit, o ir taip esant gausioms mmm įsidėjus šią spiralę labai pagausėjo kraujavimas? hormonų nenoriu, o nehormoninės spiralės bijau dėl siaubingų mmm, kurios dabar iki 7d trunka
QUOTE(žvarba @ 2012 03 16, 12:41) sakykit, o ir taip esant gausioms mmm įsidėjus šią spiralę labai pagausėjo kraujavimas? hormonų nenoriu, o nehormoninės spiralės bijau dėl siaubingų mmm, kurios dabar iki 7d trunka as pastebejau pokycius, menesines anksciau prasidedavo kazkaip greiciau, pateplioja diena ir kita pradeda kraujuot, dabar taip pamazu, isskyros atsiranda tokios rusvos spalvos, diena, kita (bet siaip uztenka kasdienio ikloto), tada prasideda pirma diena kraujavimas nelabai gausus, antra diena buna gausus, trecia diena jau maziau, ketvirta dar maziau, ir paskui vel diena kita pateplioja. kaip organizmas reaguos i ja suzinosit tik isbandzius, nes kievienas raguoja skirtingai
Na as tai pajauciau skirtuma - siaip budavo menesines neilgos ir vidutinio gausumo, dabar gi trys dienos buna beveik plaukimas, na ir tepliojimas pora dienu pries, pora dienu po menesiniu. Bet kentet galima. O siaip jeigu menesines labai gausios, tai spirales nerekomenduoja.
QUOTE(Lu Lu @ 2012 03 16, 13:46) bet siaip kiek girdejau, jei per menesines gausiai ir ilgai kraujuojat, sios spirales deti nepatariama. Mano iki isidejimo menesines buvo normalios, jokiu skausmu ir .t.t, truko 5 dienas (cia jau su tepliojimais). QUOTE(mdeive @ 2012 03 17, 14:50) nebežinau ko griebtis, jaučiuosi kaip padėty be išeities, KT nenoriu o ir bijau, turiu migreną, plečiasi kojų venos, bijau kad bus dar blogiau, o spiralė, sakot, pailgina mmm, mano ir šiaip apie 7-8d būna QUOTE(žvarba @ 2012 03 19, 10:06) nebežinau ko griebtis, jaučiuosi kaip padėty be išeities, KT nenoriu o ir bijau, turiu migreną, plečiasi kojų venos, bijau kad bus dar blogiau, o spiralė, sakot, pailgina mmm, mano ir šiaip apie 7-8d būna rasti tinkama apsauga sudetinga
Turiu ir as sia spirale apie du menesius. Kraujavimas labai gausus apie viena dvi dienas vos speju keisti (jau kaip tenka i darba tom dienom eiti
As tai nesityriau kraujo, todel nieko negaliu pasakyti, ar pasikeite kas ar ne
QUOTE(žvarba @ 2012 03 16, 12:41) sakykit, o ir taip esant gausioms mmm įsidėjus šią spiralę labai pagausėjo kraujavimas? hormonų nenoriu, o nehormoninės spiralės bijau dėl siaubingų mmm, kurios dabar iki 7d trunka as pries spirale sirgdavau 7 dienas, bet vistiek dejausi. dabar sergu 9 dienas ir kokias 4 dienas itin gausiai, paketai eina tik naktiniai. dabar esu isidejus apie du metus, nuejau pas ginekologe, nes nebegaliu, sake per gausus kraujavimas ir reikia imti. ji siulo tokiu atveju mirena, nes nuo jos mazai kraujuojama, tik kad mirena labai brangi, bet jauciu, kad ja persidesiu..
isidejau spirale po dvieju gimdymu ir tikrai mm netapo gausesnes, isvis jokiu pokyciu organizme nepastebejau
QUOTE(Lu Lu @ 2012 02 07, 23:10) Norejau pasiteirauti, ar nebuvo kam kad idejus spirale padaugejo infekciju ar uzdegimu ? man taip yra QUOTE(Lu Lu @ 2012 03 16, 14:46) as pastebejau pokycius, menesines anksciau prasidedavo kazkaip greiciau, pateplioja diena ir kita pradeda kraujuot, dabar taip pamazu, isskyros atsiranda tokios rusvos spalvos, diena, kita (bet siaip uztenka kasdienio ikloto), tada prasideda pirma diena kraujavimas nelabai gausus, antra diena buna gausus, trecia diena jau maziau, ketvirta dar maziau, ir paskui vel diena kita pateplioja. kaip organizmas reaguos i ja suzinosit tik isbandzius, nes kievienas raguoja skirtingai Sia spirale esu isidejusi jau beveik 5 metai, siais metais jau reikes galvoti ar deti tokia pacia ar mirena Man viskas vyksta kaip auksciau aprasyta. Man irgi mm prasidedavo greiciau, o dabar net keleta dienu teplioja Man dar isidejus sia spirale daznai kartojasi pienlige, bet tik saltuoju metu sezonu
Sveikos, metus iškentėjau su spirale, aną savaitę išėmė. Mano mm... būdavo po 14-16 dienų
turėjau prieš tai ir mireną, man ji irgi netiko, labai skaudėdavo pilvą ir nuolatiniai uždegimai nebežinau nei kuo saugotis QUOTE(juoda/kava @ 2012 06 08, 09:32) Sveikos, metus iškentėjau su spirale, aną savaitę išėmė. Mano mm... būdavo po 14-16 dienų turėjau prieš tai ir mireną, man ji irgi netiko, labai skaudėdavo pilvą ir nuolatiniai uždegimai nebežinau nei kuo saugotis man is pradziu 7 dienos, po to jau 10 dienu ir kaip is kibiro varydavau
Man ziema jau bus 5 metai kaip as isidejus spirale, bet si menesi man veluoja mm.Pradejau bijoti, kad nebuciau pastojusi.Juk spirales veiksmingumas jau eina i pabaiga.gal kam panasiai taip buvo?.Aciu.
Sveikos,
gal galite paaiskinti, kuo skiriasi paprasta spirale nuo pasidabruotos? Ir ar ji netrukdo menstruacinei taurelei? Del kainu, tai apsimoka is Baltarusijos veztis;) QUOTE(raneri @ 2012 07 12, 17:39) Sveikos, gal galite paaiskinti, kuo skiriasi paprasta spirale nuo pasidabruotos? Ir ar ji netrukdo menstruacinei taurelei? Del kainu, tai apsimoka is Baltarusijos veztis;) Man gydytoja paaiskino, kad jos tik tuom ir skiriasi, kad viena tik varine, kita pasidabruota, o dar kita paauksuota. Kuria rinktis - kiekvienos sprendimas. O menstruacine taurele sake geriau nei tamponus naudoti, nes su ja mazesne tikimybe kad isjudinsi spirale. Bet gydytoja patare naudoti paketus, tik ypatingais atvejais taurele arba tamponus. Beje, siandien ja man idejo ir visiskai neskaudejo. :-) taip kad del to tai tikrai nepergyvenkit.
turejau NovaT spirale, issiemiau po puses metu: sirgau kas dvi savaites ir po savaite laiko gan gausiai
As turejau NovaT spirale 4,5metu ir issiemiau. O pienlige tai labai kankino. Ir as, ir vyras turedavom gerti vaistus nuo pienliges, o kai issiemiau,tai dingo ta problema,nekalbant jau apie baisiai gausias mmm.
Sveikos, turiu sia spirale jau 7 menesius, siaip negaliu pasakyti nieko blogo
QUOTE(Kripuke @ 2012 07 12, 23:43) Man gydytoja paaiskino, kad jos tik tuom ir skiriasi, kad viena tik varine, kita pasidabruota, o dar kita paauksuota. Kuria rinktis - kiekvienos sprendimas. O menstruacine taurele sake geriau nei tamponus naudoti, nes su ja mazesne tikimybe kad isjudinsi spirale. Bet gydytoja patare naudoti paketus, tik ypatingais atvejais taurele arba tamponus. Beje, siandien ja man idejo ir visiskai neskaudejo. :-) taip kad del to tai tikrai nepergyvenkit. Naudojau tamponus ir taurele, ir prausiaus kazkaip uzciuopiau siula, kas man susimakalavo galvoj patempiau ir issitraukiau spirale, cia viskas per mmm vyko. Vienu zodziu geriau neneudoti jokiu tamponu ir taureliu. jauciuos gerai nei skauda nei ka dabar reiks pirkt nauja ir eiti vel isidet. Jokiu salutiniu poveikiu nebuvo, pirmus tris men po mmm dar patepdavo svieziu krauju kelias dienas. Mmm tikrai nebuvo gausesnes, kaip kitom cia sm rasancioms.
aš jau 9mėn su novaT, mėnesinės tik trečią dieną gausios, dvi pirmas tik teplioja, ir paskutines pateplioja ( be siprales kraujuodavau gana stipriai 5 dienas ir dar dvi tepliodavo). taip, kad man spirale tik i gera
Sakykite, o kiek laiko ta spirale uz 150lt laikosi? Ar pacios kauciate jos buvima? Ar skiriasi lytinis aktas? Labai susidomejau situ dalyku
Sveikos,labai idomios diskusijos.
Turiu pora savaiciu apsispresti deti NovaT arba Mirena...Del NovaT suabejojau,nes pastoja 4proc.Pati gine tokia statistika pateike. Papildyta: QUOTE(G.Kaspariene @ 2012 07 30, 19:08) turejau NovaT spirale, issiemiau po puses metu: sirgau kas dvi savaites ir po savaite laiko gan gausiai man labai panasiai su KT buvo po gimdymo issiderine,o dar galvos skausmai,gine liepe mesti hormonus.Aplomai prastai labai jauciausi. Tiesa,kiek trunka idejimo operacija? Ir kaip tie siulai,negi tokie ilgi,kad net jauciasi?
Vat įmodu,kodėl ši tema tokia apmirus,ar tai reiškia,kad NovaT mažiau populiari arba sukelia mažiau problemų?
QUOTE(Daisy33 @ 2012 08 30, 00:06) Tiesa,kiek trunka idejimo operacija? Ir kaip tie siulai,negi tokie ilgi,kad net jauciasi? tikrai ne operacija visgi daug diskusiju verda del Mirenos ,ji hormonine, kazkaip nevilioja hormonai ir kaina
Sveikos,
kas turit Mireą ar nepadidėjo svoris? QUOTE(xiuke @ 2012 09 03, 18:42) tikrai ne operacija visgi daug diskusiju verda del Mirenos ,ji hormonine, kazkaip nevilioja hormonai ir kaina nusprendžiau nesidėti jokių spiralių, o naudotis Bilingso metodu.
esu isidejusi metus novat. nu nesuprantu kas darosi,menesines vis ilgesnes. db jau menuo,po negausiai. bet neimanoma... nejau reiks imti lauk;(
Sveikos
pasidalinsiu ir as savo patirtimi QUOTE(blizguti @ 2012 09 15, 18:30) Sveikos pasidalinsiu ir as savo patirtimi Aš irgi su Nova T pastojau. Pusė metų panešiojus. Spiralę išėmė ir viskas gerai praėjo, dukrytei jau 13 metų
Nesioju jau puse metu, pirmus 4 men menesines buvo gausios, dabar jau antras menuo, tarsi jos nebutu
Baltarusijoj varine,sidabrine ar paauksuota pigesnes kur kas. uzsakiau is vienos mergaites ir as,kad parvestu. Sake,kad 20 lituku man atseis. Ten tik ne Nova T, bet Bio T. Skaiciau apie jas rusiskuose forumuose, niekas nepeikia. Matyt,kad tas pats velnias, tik pavadinimas kitas. Raso,kad 7 metam dedamos jos
Spirales - nepatikima kontracepcija.
As pastojau su auksine GoldLily, nors patikimumas kaip raso reklamoj 99proc. ir savijauta su ja buvo kuo puikiausia.
Sveikutes,na pasiklausius jusu su tais pastojimais ,tai baisoka..
Siandien isidejau nova t .Skaiciaiu kaip rase moterys ,kad baisiai skauda ,vos ne kaip gimdymas
Su sita spirale ir as pastojau.Ir kiek esu girdejusi,kazkaip nemazai i ta 1% papuola...
Sveikutes,
as irgi issidejau NovaT liepos menesi, tai iki spalio menesio viskas buvo ok, bet va spalio gale turejau sulaukti mm, bet taip ir iki siol nesulaukiau, patepliojo rausvomis isskiromis nepilna diena ir viskas, o taip visada trunka apie 7 dienas. Atlikau 2 NT per ta laika abu neigiami. Ar yra kam taip buve? |